Skocz do zawartości
IGNORED

KAiM w czerwcu

sapr

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Karoleski przyniósł dzisiaj świetną płytę Nigela Kennedy (jutro ma ich przynieść więcej). Podłączone były tranzystory (po ostatnich sesjach). Tranzystory, których słuchaliśmy wcześniej, co by nie było były już audiofilskie, choćby dlatego, że otrzymały skrajnie różne opinie odsłuchujących (chłam otrzymuje zawsze recenzje, że jest chłamem u wyrobionych słuchaczy, jakimi są Klubowicze). Nigiel szalał na skrzypcach, aż znowu chciało mi się podłączyć monobloki Maćka. I to było to. Pojawiła się dynamika, o reszcie nie wspomnę, bo to tak jasne jak słońce. Stempur (sceptyk lampowy) przynieś w końcu tego tranzystora, na podstawie którego wypowiadasz się krytycznie o lampach, bo chyba coś bujasz.

pozdrawiam

awas

Andrzej

Obawiam się, że jednak dziś nie wpadnę mimi tego, że już dawno nie byłem i tęsknię za wami :-(

Muszę do horna napisać, żeby nie targał kabli dla mnie.

A co do tranzystorów i lamp, to ja nigdy nie mówiłe., że mam tranzystora, co wciąga nosem wszystkie lampowce. Gra u mnie ot. zwykła Primar, który mi się bardzo podoba. Chodzi mnie jeno o to, że bardziej leży mi tranzystorowa szkoła brzmienie niż lampowa - chodzi oczywiście o pewne ogólne, stereotypowe podejście do charakteru tego brzmienia.

A swojego Promarka przyniosę oczywiście.

Bawcie się dziś dobrze pozdrowienia dla klubowiczów

Stempur

Pozwolę sobie wkleic odpowiedź Amplifona na moje pytanie:

"Mogę oczywiście udostępnić CD do klubu audiofila. Musimy tylko ustalić termin."

Trzeba będzie ustalić 'dobry' termin, aby jak największa grupa osób mogła obsłuchać. Ale proponuje sie do tego dokładniej przygotować, przemysleć cały zestaw itd..

>stempur

Nie ma pośpiechu...Wydaje mi się, że powinniśmy sie do tego trochę przygotować. Co ma grać i z czym? Trzeba jeszcze uzgodnić wszystko z Amplifonem. Nie chciałbym, aby to była prowizorka.

Może tak cały zestaw Amplifona?

Witam,

Każdy producent dający coś nam do odsłuchu chciałby, żeby jak największa ilość Klubowiczów poznała jego sprzęt. W tej sytuacji wrzesień jest chyba najlepszy, tym bardziej, że przy bardziej spektakularnych akcjach można działania rozciągnąć na soboty, co teraz wydaje się nierealne.

Jeżli chodzi o najbliższe dwa miesiące, to dyżuruję i oczekuję na skoszrowanych w W-wie.

Przykro mi, ale najprawdopodobniej właśnie 2 pierwsze tygodnie września będę urlopował i szfowa też, więc będziecie musieli wytrzymać bezklubu. Za to, jak ruszymy to atrakcjom nie będzie końca, aż do audiooszołoma.

Mam potwierdzonie od Ancient Audio, że znajdzie dla nas czas.

Dzisiaj rozmawiałem z Michałem z Audio Akademy - też przyszykujemy prezentację

Może w końcu obudzi się Skorpion z najnowszym dorobkiem.

Klubowiczom przypominam wakacje - nie wakacje, pogoda - nie pogoda, przychodzicie - nie przychodzicie, a czynsz leci. Zgodnie z dżentelmeńską umową rozliczamy się raz na kwartał w pierwszym jego miesiącu. Drugi kwartał działalności klubu rozpoczął się w czerwcu, ów miesiąc minął, a składki wniosło mniej niż 50% klubowiczów. Co dalej ?

Pozdrawiam

awas

>stempur

Ostro jedziecie na konkurencyjnym forum z kornikiem :)

Trochę w tym racji, ale co do kamboży nie mogę się zgodzić.

Niestety nie jest to kierunek brzmienia, który lubię, ale zapewniam Cię, że poprawnie zestawiona najnowsza wersja kambodży (cd i amp.) zagra dużo lepiej niż piardnięcie motyla.

Próbowałem kiedyś skompletować budżetowy prezent dla nowicjusza hifi i z przykrością stwierdziłem (po dłuższych odsłuchach), że jest to bardzo równy, dynamicznie grający wzmacniacz (i właśnie do rocka miał być przeznaczony), scena ładnie ułożona i choć w połączeniu z firmowym cd góra była jak dla mnie nieco za agresywna, to nadki z tego przedziału cenowego poległy (chociaż kilka aspektów brzmienia nada było mi zdecydowanie bliższych, to jako całość kambodża wypadła niestety lepiej, dużo równiej).

Przepraszam za nie na temat, ale na konkurencji się nie wpisuję, więc pozostało ryzyko zapaskudzenia tego szlachetnego wątku:)

A poza tym kornik to łobuz, który po założeniu konkurencyjnego obozu nawet nie wychyla nosa ze swojego baraku ;)

Wstyd młodzieńcze! Popraw się i przyznaj, że czytasz uważnie co się dzieje na kultowym forum :)

abudzik

Żeby nie zaśmiecać tego wątku odpiszę krótko.

Zdania o Kamodży nie zmieniam, może nie miałem szczęścia posłuchać tych klocków z odpowidnimi kolumnami i kablami, ale mi się nie podoba. Dlaczego, napisałem na forum hi fi. Tam zresztą zabieram głos bardzo rzadko. Poza tym nie jestem prasowym recenzentem sprzętu, więc mogę sobie pozwolić na skrajne opinie :-).

A ten Kornik to mnie po prostu drażni. Recenzentem jest moim zdaniem żadnym, jakoś dziwnie szybko sprzedaje klocki, o których pisał że wybitne, miał kilka ewidentnych wpadek. Zwykle olewam to, ale może dziś z powodu duchoty i tego,że robota w pracy cięgnie mi się jak nie przymierzając sierp z dupy, to jakiś drażliwy jestem i mu odpisałem. I tyle.

Pozdrawiam serdecznie, stempur

No to parę zdjęć z dzisiejszej sesji. Na poczatku dwa lekko rozebrane zdjecia preampa.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-644-100005525 1170271410_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz słuchający w skupieniu :-)

Ukryta Zawartość

post-644-100005523 1170271412_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak widać poniżej Józwą rzuciło prawie o glebę:-)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No i w kwestii przypomnienia władzom klubu co by się tą władzą przejęła:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jestem pod wrażeniem przedwzmacniacza jara.

Dźwięk poprawił się we wszystkich aspektach. Przedwzmacniacz wyciągął to co najlepsze (a nawet więcej:-) ze źródła i końcówki mocy.

Wpadnę jeszcze ze swoimi płytami szukać dziury w całym ale już widzę, że nie będzie łatwo i wcale się tym nie martwię.

Moje wrażenia z dwukrotnego odsłuchu Amplifikatora pokrywają się dość dokładnie z tym co napisał wyżej jar1.

Amplifikator jest owszem, solidnie zbudowany ale nie gra. On męczy muzykę i słuchaczy. Nie jest rzetelny.

Solidne zasilanie to nie wszystko. Po bezpośredniej konfrontacji z moim Aboxem, właściciel zapałał palącą żądzą jego szybkiej odsprzedaży co mu się zresztą udało.

Dźwięk mechaniczny, mało wciągajacy, tranzystorowy i jakiś taki odfiltrowany/nienaturalny.

Zdecydowanie mało muzykalne urzadzenie.

Szczerze dziwi mnie, że wśród dość osłuchanych Kolegów, których miałem okazję poznać osobiście, zasłużył sobie na uznanie, ba nawet aplauz. Ale gusta są różne, podobnie jak doświadczenie słuchaczy czy jego właścicieli.

Nie wiem, jak można czymś takim wzmacniać muzykę. Trudno mi uwierzyć, że w którymś konkretnym systemie potrafi się dobrze wpasować/ukryć i nie partolić przyjemności słuchania.

W porównaniu do większości wzmaków za porównywalne pieniądze jest po prostu w mojej ocenie cienką/słabą/mierną propozycją z uwagi na to, że zniekształca dżwięk. Moja ocena formalna brzmienia: to 3-.

Kiedyś słyszałem go w połączeniu z radmorami LS 40 czy 30 i wtedy dźwięk podobał mi się. Wydał mi się zdrowy i całkiem interesujący. Jednak był to przelotny odsłuch na AS.

Pozdr.

PS. Przepraszam wszystkich posiadaczy za szczerą ocenę jego możliwości.

Taka prawda.

PS. -> jar1: swoim wpisem ośmieliłeś mnie do potwierdzenia moich odczuć, które już dawno ugruntowały mi się na jego temat. Powiedziałem kiedyś, że nie będe przykładał ręki do problemów polskich firm audio ale myślę, że nie znalazł on wielu nabywców wśród osłuchanych ludzi i jego czas dawno się skończył, zanim na dobre rozpoczął. Jeśli coś jest tak słabe/mierne to nic już mu nie pomoże i nie mam mowy, by wzmak sie przebił. tak myślę. Jest tłem dla innych. Niestety. Mogę tylko ubolewać, że naszym nie wyszło.

>Andrea

Cieszę się, że podobnie odebraliśmy wyczyny Amplifikatora. Może w innych zestawieniach, ze specjalanie wybranymi kabelkami i dużej trosce o zasilanie, byłoby troche lepiej.

Szczególnie w porównaniu z tym, co wczaraj słuchaliśmy, to jest po prostu przepaść.

Człowiek ma zawsze problemy z ocenami. Czy mówić otwarcie o swoich wrażeniach czy próbować 'łagodzić'. Z jednej strony, to dobra wola tych, co użyczaja swojego sprzętu do odsłuchu, więc...Zawsze jest obawa, że następnego razu już nie będzie;-) Zresztą, tu można mówic tylko o własnych wrażeniach. Zawsze można te wrazenia poddać również krytyce innych.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.