Skocz do zawartości
IGNORED

Alternatywa dla CA Azur 640A

Donut

Rekomendowane odpowiedzi

Mialem zestawik kolumny Mission M34i, wzmak NAD C320BEE i cd Marantz CD6000OSE

Dzwiek byl detaliczny, przestrzenny, z duza kultura. Czego brakowalo ? Dynamiki i basu.

Zastanawiajac sie nad przyczyna tego zjawiska, zaprosilem do siebie kumpla z CA Azur 540A. I co ?

Wreszcie jest bas. Wreszcie jest ten "kop", dynamika. Slucham w wiekszosci rocka, wiec jak znalazl ...

Czego bylo mniej ? CA gra troche jak cham, brakuje mu dystynkcji, spokoju i kultury NAD-a. Dzwiek jest drapiezny, basy w koncu slyszalne, ale ... No wlasnie, to ale.

NAD-a juz sprzedalem, teraz zastanawiam sie co dalej. 540 byla troche za slaba, mysle wiec o 640.

Idealne rozwiazanie to polaczenie NAD 320 i CA Azur. Nie wiem gdzie szukac ? Moze poradzicie nowicjuszowi :)

https://www.audiostereo.pl/topic/18943-alternatywa-dla-ca-azur-640a/

Słuchałem ostatnio Nada 320 BEE , wrażenia z odsłuchu mam takie same niby wszystko fajne ale Basu mało ( szczególnie do Rocka i metalu kompletnie brak Poweru ) więc poprosiłem o podpięcie do tych samych kolumn Nada C 352 i już było sporo lepiej wreszcie muzyka nabrała drapieżności . W domu mam starego Nada 3240 PE o jeszcze większej mocy od wcześniej wymienionych i to dopiero jest to . Zatem do metalu i rocka przy poszukiwaniu wzmacniacza proponuję zastosować zasadę im większa moc tym lepiej ( oczywiście bez przesady ale tak w granicach 100 W/8 om to minimum ) . Jak masz mozliwość odsłuchu wzmacniaczy tej samej firmy ale o różnej mocy posłuchaj zobaczysz jak kolosalna potrafi być różnica .

chłopie!! z takimi tekstami typu:CA gra troche jak cham, brakuje mu dystynkcji, spokoju i kultury NAD-a. Dzwiek jest drapiezny, basy w koncu slyszalne, ale ... No wlasnie, to ale. - masz potencjał zostać recenzentem.

Donut ^

bo to kącik poetycko-audiofilski jest . Dobrze by było jakbyś pisał wierszem z zachowaniem najlepiej jescze rymu , wiesz co by dzieci mogły w szkole jak wierszyk recytować : )

• Redaktorzy

Nie wiem, ile zamierzasz zapłacić za wzmacniacz, ale jeśli suma 4500 cię nie przerasta, SA Rock jest faktycznie jakby stworzony dla ciebie. Dynamika, bas, a przy tym przyjemny dźwięk. I odlotowy design na deser.

A ktorego wyrazu nie zrozumiales ? Napisalem o moich odczuciach i tyle. Chyba nie czytales nigdy prawdziwej recenzji/testu sprzetu ... Nie kupuje Twojej jedynie slusznej metody wysławiania sie.

Mimo wszystko dziekuje (przepraszam : dzieki) za rade. Kupilem CA Azur 640.

Pozdrawiam

w sumie na cd6000 nigdy nie grałem, więc nie mam pojęcia, jak to urzadzonko gra, Nad-a za to znam i faktycznie basem nie wgniata w fotel, nie tak dawno miałem zestaw Cyrus3 + PSX i muszę powiedzieć, że basik rewelacja! Zresztą nie tylko basik, nie wiem jakie są koszta takiego sprzętu w Polsce i jak z dostępnością, ale rzecz warta jest zachodu ! Teraz mam ARCAM-a Deltę 290 i DENONA PMA-735R i oba z basem radzą sobie nienagannie, jeśli chodzi o sam bas, to z Denona nawet lepszy, bardziej mięsisty i zwarty. Tyle, że ARCAM zapewne więcej ma do zaoferowania jeśli chodzi o wysokie pasma. W sumie ten DENON pozytywnie mnie zaskoczył, nie spodziewałem się takiego ciekawego dźwięku. I zapewniam Was, że nie jestem leszczem, który kupił sobie pierwszego wzmaka i szaleje :) Ale jednego jestem pewien - CYRUS na bank spodoba się każdemu !

"Kupilem CA Azur 640."

I bardzo dobrze. To jest bezpieczny zakup i jestem przekonany , że każdy meloman doceni walory kuluralnej prezentacji jaką urządzenie oferuje. W dodatku biorąc pod uwagę jego niewysoką cenę i uniwersalnpość z jakimi gatunkami muzycznymi sprzęt się doskonale sprawdza, zdecydowanie zasługuje na " best buy".

Dużo wolnego czasu na delektowanie się muzyką życzę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.