Skocz do zawartości
IGNORED

Na co wymienić cd HARMANA?

kokosanka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam cd Harmana Hd 710, do tego Yamahę Ax540 i Tannoye Mx3M. Jest to połączone DNM Reson i głośnikowym Cable Talk 3.1. Chciałbym zmienić źródło, bo wydaje mi się najsłabsze w tym zestawie (a może ktoś uważa inaczej). Myślałem o Hd 755 ale tyle się mówi o jego wadliwym mechanizmie... Proszę o pomoc. Potrzebuję rozszerzenia sceny dźwiękowej i precyzji w lokalizacji instrumentów. Chodzi mi o przestrzeń, może być nawet przesadnie szeroka. Co wymienić żeby było lepiej?

https://www.audiostereo.pl/topic/19018-na-co-wymieni%C4%87-cd-harmana/

Witam, Harman jest dosc dobrym cd, moze nie model ktory posiadasz ale juz od 730, 740 i nowy 750 to calkiem fajne i udane konstrukcje. Wydaje mi sie ze 740 jest najlepsza. Graja raczej dynamicznie z dobra scena i przestrzenia i raczej analitycznie ma swoje uderzenie. Jesli chcesz cos spokojniejszego a nadal dobrze grajacego to moze jakis nad. Jednak w takim przedziale cenowym to raczej wiekszych roznic nie dostrzezesz, musialbys wydac duzo wiecej na jakies dobre cd aby roznica byla znacznie wyczowalna.

pozdrawiam

Dzięki Pablo, właśnie myślę o tym hd755. Ale może miałbyś sugestie co do wymiany innych elementów toru. Jak widzisz, każdy pies z innej budy jest i być może w sprawie rozszerzenia przestrzeni, ów pies gdzie indziej jest pogrzebany?

755 gra calkiem ladnie ale niektorzy ponoc twierdza ze 740 nie przebije! Ile w tym prawdy nie wiem mialem okazje sluchac obydwu ale tylko przez chwile i graly bardzo podobnie. Kolega rafko bardzo dobrze radzi z Harmanow to jedynie 740 lub 760 ostatecznie 730 ale jest taki sobie chociaz juz n aprzetworniku Burrn-Brown i 8 krotnym probkowaniu a nie jak 710 MASH i 4x sampling.

Osobiscie porownywalem HD 740 z pozostalymi Harmanami. Bezapelacyjnie najlepiej gra HD 760, ale b. trudno go zdobyc, potem 740 i nizej HD 750, a 730 to juz nie to... Jak zawsze polecam odsluch wlasny, ale na 730 bym sie nie nastawial. 740 ma 2 x 20-bitowe przetworniki Burr-Brown PCM 1702, a HD 760 ma ich aż cztery!!!

bardzo dziekuje za opinie o harmanach. Moze to jednak nie jest wina zrodla, ze mam nieprecyzyjna przestrzen i stereofonie, moze powinienem raczej wzmacniacz wymienic na jakiegos cambridge'a 500se? prosze o opinie.

W takim przypadku, jesli uwazasz, ze masz niepoprawna przestrzen i stereofonie to ja bym zaczal moze najpierw od zmiany polozenia kolum. Pokabinuj nieco z ustawieniami kolumn w pokoju - nóż widelec pomoże:)

pzdr.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.