Skocz do zawartości
IGNORED

Szybkie zamówienie u Petera

cyku

Rekomendowane odpowiedzi

Z pocztą różnie bywa ;-) Już ze dwie przesyłki dostałem w drugim dniu po nadaniu, a do poczty mam jakieś 100m... Zdaje się, że paczki nadane po 15.00 są traktowane jako przyjęte do wysyłki w dniu następnym.

Cyku..... nawet nie wiesz jak miło zobaczyc z samego rana listonosza z przesyłka:)..... teraz jeszcze trafa i zobaczymy co to maleństwo potrafi:)

Pozdrawiam Cie i dziękuję za poświecony czas!

Cyku,

właśnie dostałem kondensatorki - śliczne ;-)

jeszcze raz bardzo dziękuje, pozdrawiam.

PS. opakowanie wzruszające... gąbka, kartoniki... specjalne podziękowania dla Pakowaczki ;-)

>Cyku >Peter

Przesyłka dotarła wielkie dzięki za sprawne zorganizowanie dostawy. Już nie mogę doczekać się jak to będzie grało a tu niestety wakacje za pasem. Pocieszam się jednak tym,że jak na coś się czeka to lepiej smakuje.

Pozdrawiam

Jawojt

Witam!

Dałem plamę i do Gainklona zamiast 4 kondensatorów 4,7uF/50V BlackGate N zamówiłem 2. :(

Ma może ktoś 2 sztuki na zbyciu?

Pozdrawiam

Ptyś

P.S. Na wszelki wypadek fotka ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wstawiłem Black Gate'y na wyjściu tunera. Na razie się wygrzewają (podobno trwa to b. długo), ale już teraz słychać więcej szczegółów, mimo że góra jest na razie bardziej wycofana niż na Stargetach (Elna) czy Panasonicach FC.

Dochodza do optimum przez dwa tygodnie, na drugi dzien juz graja znosnie. Ich orientacja jest tez wazna i ja preferuje gdy sygnal wchodzi na nozke oznaczona napisem NON POLAR.

Jasne, że sprawdzę niech tylko trochę pograją... ale już teraz robi się coraz ciekawiej - jakby lepsza dynamika, bas przy muzyce klasycznej ma większą energię, ale i lepszą "definicję", nawet lokalizacja instrumentów jakby się poprawiła - zupełnie inny tuner ;-)

> Cyku i Peter

Dzięki za przesylkę i masę włożonej pracy.

Pozdrawiam

Rambo

"Jakkolwiek będzie - będzie inaczej, aniżeli sobie wyobrażamy - ponieważ między Dobrem a Złem znajdujemy się w życiu i w świecie

wielowymiarowym,w którym dokumentnie pomieszane jest Przypadkowe z Nieuchronnym."(S. Lem 1999)

Podziękowania za całą akcję, przesyłka szczęśliwie dotarła.

>Peter Daniel

Mam tylko kilka uwag odnośnie płytek do GC. Spodziewałem się tych czerwonych, znanych już wszystkim.

Te które dostałem to całkiem nowa wersja, jest tam trochę zmian, szczególnie w zasilaczu.

Widać te płytki na zdjęciu zamieszczonym przez Ptysia. Możesz coś napisać na temat tych zmian.

Do czego te rezystory i kondensatory w zasilaczu (i ewentualnie jakie wartości) i po co ta dodatkowa dziurka przy 8 nodze scalaka.

Te nowe plytki sa upgradem do poprzednich wersji. Czesci w zasilaczu umozliwiaja implementacje snubera, a takze uzycia dodatkowych pojemnosci we wstepnej filtracji. Jest tam takze miejsce na rezystor z wyjsciem na LED.

Dodatkowa dziura przy jednej z nozek na chipie, ulatwia prawidlowa (i duzo latwiejsza) instalacje feedback resistor, tak aby polaczenie bylo najkrosza. Dokladniejszy opis mozna znalezc tu:

Ukryta Zawartość

post-3442-100005003 1170272218_thumb.jpg

post-3442-100005004 1170272216_thumb.jpg

post-3442-100005005 1170272214_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Peter,

Bylbym wdzieczny jakbys opisal dokladnie swoje preferencje dotyczace polaryzacji elementow w DAC'u

Bo jak widze proponujesz wyjsciowe BG koncowke non polar na wyjscie sygnalu, a jak z reszta elementow?

(I co powoduje 2 pytanie czy elektrolity nie powinny miec jednej polaryzacji poprawnej ??? )

Mozliwe ze masz jakies preferencje dotyczace rowniez polaryzacji rezystorow itd...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.