Skocz do zawartości
IGNORED

Szybkie zamówienie u Petera

cyku

Rekomendowane odpowiedzi

Cofam pytanie o elektrolity, bo jak sprawdzilem BG N sa symetryczne.

Pytanie o polaryzacje elementow wciaz aktualne,

co znalazlem studiujac watek DACa:

"Pamietajcie o prawidlowej orientacji BG N. Kazdy z nich ma jedna pin krotsza i ta strona jest oznaczona tez napisem NON POLAR. Preferuje ustawienie kiedy non polar side jest na + (w analogii do elektrolitu). Wyjatkiem w tym DACu sa 2 kondensatory: C1 i C2, gdzie tu jest lepiej jak Non Polar jest na ' - ' co razem z ustawieniem C2 i C4 tworzy Super-E konfiguracje, sugerowana przez producenta."

Czyli wszystkie BG N non polar na +, oprocz C1 i C2?

A jeszcze mialem sie spytac czy na pewno mial byc 1 oscon, bo na schemacie jest 1, ale w wyszczegolnienu byly 2 (i jak czytalem to mialo zwiaqzek ze starym schematem)

A jak zalecenia do wlaczenia DAC'a 24/7 czy wylaczac na noc czy bez znaczenia (bo do lampowych tworow widzialem zalecenia nie wylaczac)

Witam !!!!!!!!!!!!!!

A do mnie nie doszła . Ja to mam pecha . Najpierw brakujące w przesyłce dwa rezystory w no- oversampling dac od Petera to teraz kurier zaginął w akcji . No chyba nie mieszkam na takiej wiosce że w dzień asfalt zwijają ( to przecież nie Wołchock ) aby szanowny pan z pocztexu nie mógł zawitać w moje skromne progi .

>Cyku

Prośba . Wyślij mi na e-maila moje namiary jakie ci przesyłałem e-mailem bo może wkradł się jakiś wirus i pozmieniał dane adresowe i wysłałeś paczkę w kosmos .

Życie mnie doświadcza .

Pozdrawiam

kajo

Obecnie sa 2 plytki do DACa, jedna pochodzi z mojej produkcji (dluzsza, umozliwiajaca zainstalowanie transformatora) i na tej plytce instaluje sie 2 Oscony ( z tego wzgledu ze odleglosc od glownego stopnia filtrujacego do regulatora stpnia wejsciowego jest wydluzona i pasowal tam dodatkowy Oscon przed AN8005 regulatorem).

Na plytce Veterana ta odleglosc jest mniejsza, i dlatego nie zdecydowalismy sie na ten dodatkowy Oscon.

Zalecam aby DAC byl wlaczony 24/7.

Witam !!!!!!!!!!!!!

O.K !!!!

Przesyłka doszła późnym wieczorem . Tak to jest gdy Poczta Polska jest państwowa i czuje się jak państwo w państwie i ma czas a tu człek się denerwuje i denerwuje . Szkoda słów .

Dzisiaj usiądę i posprawdzam czy wszystko się zgadza aby nie było później nieporozumień co do ewentualnych braków . Wiecie że mam pecha .

Przyłączam się do podziękowań dla Cyku i Petera za zorganizowanie tego naszego współnego zamówienia !!!!!!

Pozdrawiam

kajo

Elementy doszły, dzieki.

Jedna uwaga! Pakowanie !

Wszystko było tak pieknie zapakowane, niczym w kołderkę, ze teraz mam obawy czy te elementy bedą chciały stac na płytce, w dziurach i do tego z obcietymi nogami. Mam obawy, że po takim rozpieszczeniu, to może w ogóle wróca do Cyku. Cyku przyznaj się. Czy nie wywiazała się miedzy Toba a tymi elemantami jakas więź emocjonalna ;-)

pozdrawiam Moshe

Nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie na poczcie to Panie w okienkach na pewno nie śpią. Mało tego, bardzo często się zdarza, ze Pani z okienka dostanie opierdol od Klienta, a to, że kolejka długa, a to, że w tamtym okienku mi nie nadali listu poleconego a Ja się przecież wystałem. Czasami zjeby nawet kierownik dostaje.

Nie wspomnę już o listonoszach, którzy zapierdalają całymi dniami z jakimiś ciężkimi transformatorami.

Kiedyś chyba nawet w telewizorni program o listonoszach był.

Instytucja być może powinna być inaczej zarządzana, ale trochę szacunku dla ludzi tam pracujących.

Nie wiem czy jestem pierwszy, ale DAC juz zlozony, tyle ze jego sprzet docelowy jeszcze nie.

A obudowa oczywiscie nawet nie umywa sie obud. Petera (mam bez ekranowania nie weim czy dobrze czy zle - grafitu nie moglem kupic, ale ze stron co polecil mi zdecydowalem sie na swierk i lakier naturalny - z kalafonii, aczkolwiek dosc klejacy on jest przynajmniej na razie)

Dzieki Cyku i Peter za realizacje ....

Mam takie troche glupie pytanie:

czy ALps rk18 z ch-ka D jest symetryczny? Bo sie pomylilem i zle go podlaczylem (odwrotnie niz zwykle - maksymalmnie w lewo jest maksymalna glosnosc,), i sa za duze poziomy glosnosci

I sie zastanawiam czy jak odwrotnie go podlacze to sie cos zmieni, czy nie.

Wiem ze odpowiadam na swoje pytanie, ale jak to moze komus pomoc to niech pomoze (no chyba ze tylko ja tak zrobilem)

Potencjometr byl niesymetryczny tzn. w tym przypadku z jednej strony masz duza regulacje w wysokiej glosnosci, w drugim polozeniu lepsza regulacja niskiej glosnosci

• 2 tygodnie później...

Skontaktuj sie z Zorro, ma wlasnie jednego na sprzedaz:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Na ponizszym site sa wszystkie informacje: co jest w kicie, linki do zdjec (znajdziesz je w sekcji Latest News) i ordering info. Plytki sa obecnie w calosci zlocone:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 2 tygodnie później...
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.