Skocz do zawartości
IGNORED

Szybkie zamówienie u Petera

cyku

Rekomendowane odpowiedzi

Witam !!!!!!!!!!

Fajnie że takie zamówienie dojdzie do skutku bo nazbierało mi się rzeczy do ściągnięcia a jakoś nie miałem silnej woli żeby się za to zabrać i sfinalizować temat do końca :

Potrzebuję :

1) Gniazda RCA do druku pojedyńcze : Part #PCB2F/A - PCB Mount Connector ze strony :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - 1 sztuka - $16

2) Gniazdo RCA do druku podwójne : Part #PCB2F/AX2 - PCB Mount Connector ( ta sama strona ) - 1 sztuka - $ 16

3) Kondensator Solen 47uF/250V - 2 szt

4) Kondensator Solen 0.1uF/ 630V - 4 szt

5) Rezystor Holco 1/2W 221Ohm - 6 szt

6) Rezystor Holco 1/2W 825Ohm - 2 szt

7) Rezystor Holco 1/2W 10KOhm - 4 szt

8) Rezystor Holco 1/2W 1MOhm - 2 szt

9) Rezystor Holco 1W 47.5KOhm - 2 szt

10) Rezystor Holco 1W 220KOhm - 3 szt

11) Rezystor Caddock MP930 3KOhm - 2 szt

12) MUR 860 - 4 szt

13) Potrzebuję 2mb przewodu srebrnego o przekroju 0.5 mm w rozsądnej cenie.

Peter wybacz że nie pisałem cen ponieważ nie wszystkie części są w

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Z tego co widziałem to chyba wszystko jest u Percy-iego ale niechcę ci sugerować dostawcy . Może masz innego lub coś masz już w domu .

Proszę cię o skalkulowanie ceny jaką poprzez Cyku ( dzięki za wysiłek !!!! ) mam uiścić za części + te wszystkie dodatkowe manipulacyjne .

Pozdrawiam wszystkich forumowiczów a w szczególności Petera , Cyku , Lucasd , Veterana .

Kajo

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Peter---->

Po przeczytaniu wpisow Petera znowu waham sie co kupic:)

Peter prosze rozwiej moje wątpliwosci.

Nie wiem dokładnie jakie kondensatory kupić. W premium kit Peter proponujesz 10uf Panasonic FC. Pomyslalem, ze jak wymienie je na BG o tej samej wartości nastąpi poprawa brzmienia.

Jak sie jednak okazało w swoim Gainclone używasz 100uf BG. Dlaczego wartość większa niż Panasonica? Czy róznica brzmienie jest znaczna i przekłada sie na różnice w kosztach? Czy róznica jakości w brzmieniu miedzy BG 10uf a BG 100uf jest uzasadniona w cenowej róznicy (4,25$-12$)? Co proponujesz?

Cyku---->

Mam nadzieje, ze zamównie i deklaracje na stronach forum sa równowazne wysłaniu informacji na maila.

Ja swoje zamownienie już całkowicie pewne jesli chodzi o elementy i tak wyślę na maila!

Prosze sie raczej koncentrowac jedynie na produktach oferowanych przez partsonnexion i percy. Z Vampire nie chce raczej zamawiac, gdyz to komplikuje powanie sprawe, nie wiem ile wyniesie shipping i dodatkowe clo.

Kajo, podlicz ceny wg partsconnexion i dodaj 15%. Jesli tego nie ma u nich, sprawdz w katalogu Percy i dodaj 10%. Jesli tylko Ty bedziesz zamawual od Percy, dodaj nastepne $10 za transport.

Oba miejsca oferuje srebrny drut. Musisz wybrac ktory, ceny i opis podane. Osobiscie czesto uzywam drut DHLabs (chyba $4/foot).

>Nie wiem dokładnie jakie kondensatory kupić. W premium kit Peter proponujesz 10uf Panasonic FC. Pomyslalem, ze jak wymienie je na BG o tej samej wartości nastąpi poprawa brzmienia.

Jak sie jednak okazało w swoim Gainclone używasz 100uf BG. Dlaczego wartość większa niż Panasonica? Czy róznica brzmienie jest znaczna i przekłada sie na różnice w kosztach? Czy róznica jakości w brzmieniu miedzy BG 10uf a BG 100uf jest uzasadniona w cenowej róznicy (4,25$-12$)? Co proponujesz?

Peter

Ma sens wlutowywanie bezposrednio interkonektu na plytke DAC?

I sie powtorze dla upewnienia trafo do niego najlepiej 2x8V (powiedzmy 50VA)?

Kajo

Idz do watku Sonus Oliwa

wez numer i zadzwon

ja zamowilem srebrne druty 0.4mm, maja dojsc gdzies za tydzien do mnie (teraz ma chyba 0.6 i 0.3)

dodam tanio aha mozesz wziasc bez izolacji lub w teflonie

I widze ze w koncu kupujesz czesci do wzm. sluch

Choc inne rezystorki wzieles jak widze :)- Holco, ja kupowalem Vishay/Dale

Witam !!!!!!!!!!!

Nie powiem że właśnie na nich mi zależy . Kiedyś w wątku o no-oversampling dac pisałeś :

Elberoth>Jakie gniazda są przewidziane ? Chasis mount czy PCM mount ? Jak PBC mount to pod jaki typ była robiona płytka ?

Peter Daniel>Z tego co mi wiadomo, jest to typ PC-2V z tego linku:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ktorego odpowiednik jest takze dostepny w Polsce. Audio Note uzywa podobnych w swoich DACach.

I właśnie nie mogę ich zlokalizować w Polsce . Może masz namiary ???

Co do cen reszty to przeliczę wg Percyaudio dodając 10% i te $10 za transport .

Pozdrawiam

Kajo

Ukryta Zawartość

i jeszcze raz ja

olek - no problem

kajo - tez pozdrawiam , 13 pozycji, he z moze jednak zrezygnuje....zartuje

wszyscy - nie pytac ile bedzie wynosily koszty ogolne bo ja tego nie wiem a srednio co 70 minut otrzymuje nowe zamowienie i nie bede liczyl za kazdym razem i podawal. W SRODE KAZDY ZAMAWIAJACY OTRZYMA INFORMACJE LUB NA JAKIMS WWW WSYTAWIE CALKOWITE ROZLICZENIE DO WGLADU ( prosze mi nie mowic ze mam nie uzywac CapsLocka)

wszyscy - dwa wpisy wyzej Petera uwazam za obowiazujacy, zamawiamy to co Peter oferuje (kity, płytki, proponowane poty) oraz czesci z pcX. Percy tylko wtedy jak sie zbierze conajmnie 3 zamawiajacych, ale musza miec te osoby swiadomosc o zwiekszeniu kosztow o ktorych pisal Peter (US-Canada)

Jesli wiesz ze to jest ten interconnekt przy ktorym zostaniesz ( i nie zamierzasz wiecej eksperymentowac) to ma sens wlutowanie go na stale, w zaleznosci od systemu roznica moze byc jedynie lekko subtelna.

Wszystkie Holco oferowane obecnie przez PC, to nowa produkcja, maja one magnetyczne lead outs i podobno nie brzmia tak samo jak kiedys, sam nie porownywalem. Dale, mimo ze nie klasyfikowane jako audiophile, graja calkiem niezle i nagminnie uzywane w sprzecie Levinsona i Krela.

Witam !!!!!!!!!!!!!

No właśnie chcę je wlutować do płytki > zamocować do obudowy > wszystko skręcić i upajać się muzyką . Dlatego jest to dla mnie najlepsza alternatywa .

Co do reszty zamówienia może się okazać że nie wypali ( jak pisze Cyku ),a to dla mnie kanał > Peter jak uważasz jakie rezystory bym musiał zamówić ( oczywiście nie takie za $5 za szt lub więcej bo bym zbankrutował przy tej ilości ) aby poruszać się w obrębie partsconnexion . Części potrzebne do budowy lampowego wzmaka słuchawkowego wg Bryana z forum ( na E88CC i 6N13H ) .

Pozdrawiam

Kajo

Tylko pytanie co do jakości ??? . Może miałeś je w ręce to wiesz czy akceptowalne czy badziewie ??? . Cena kusząca . Te to widać że solidne i konkretne .

Może Veteran się odezwie w tej sprawie ???

Kajo

Też na nie zwróciłem uwagę ale jak pisał Cyku bez trzech chętnych na zamówienie w Percy-iego - nie ma o czym mówić .

Peter co do tych gniazd RCA to prosił bym cię o jakieś fotki tych chińczyków lub sprawdzenie ich pod względem jakościowym > Chyba że zrobisz wyjątek i zamówisz te ze strony vampire . Uważam że te są na tyle solidne że temat gniazd do dac-a bedę miał z głowy a ty męczącego forumowicza .

Pozdrawiam

Kajo

Kajo ->

rozumie Twoje potrzeby, ale ty zrozum moje, a no brzmia tak jak tytul tego watku "Szybkie zamówienie u Petera". Sciaganie czegokolwiek od Percyego lub z Vampire to dodatkowy czas bo Peter po dostaniu naszych pieniedzy dopiero wysle zamowienie do Stanów. Przypomne, Peter mieszka niedaleko pcX wiec czesci stamtad ma "od reki", na reszte czeka.

pozdrawiam

">10u Panasoniki sa przewidziane do montazu na plytce mostkow, kiedy na plytce wzmaka sa kondensatory

>1500u (lub 1000u BG) i obie plytki sa polaczone dluzszymi przewodami. Dla lekkiej poprawy dzwieku,

>mozna Panasoniki (10U) zastapic przez BG N4.7

>

>To co ja obecnie robie, to niezupelnie to samo, bo zastepuje duze kondensatory na plytce wzmaka

>(1500 lub 1000u) przez 100u BG N (10u Panasoniki sie tu nie nadaja) a duze kondensatory umieszczam

>przy mostkach. W tej sytuacji 10u sa w ogole nie uzywane."

Nie wiem czy dobrze zrozumialem, dlatego napisze jak ja to widze.

Przy Lm-ach stosujesz zamiast kondensatora 1500uf Panasonic FC (tak jak jest w premium kit) kondensator 100uF BG N. W miejsce 10uf Panasonic FC (patrzac na kit premium i jego schemat) ładujesz te kondensatory jakie według schematu są przy LM-ach (w moim wypadku przy mostkach powienienem umiescić 1500uF Panasonic FC).

Czy jeśli zastosuje Twoj sposób (duze kond.-mostek male kond-LM), to otrzymam lepszy dzwięk jak przy normalnym połaczeniu? Czy moze zalecasz połaczenie zgodne z kitem premium?

Napisz po prostu co jest lepsze i zamyka sie temat- wtedy juz wiem co kupic:)

Z góry dziekuje za pomoc i pozdrawiam!

>Cyku - nie chodziło mi o to aby blokować całe zamówienie. Chodzi o to aby transfer gotówki poszedł z twoim zamówieniem a za częściami i przesyłką od Petera bym poczekał , oczywiście jeżeli dobrodusznie zgodzi się Peter . Peter wysyłał już do mnie te nieszczęsne Caddocki do dac-a więc droga jest przetarta .

Pozdrawiam

Kajo

Ukryta Zawartość

powoli bede dopisywal, ci ktorzy juz zamowili mailem prosze o cierpliwosc do jutra rana, napewno sie "pojawicie"

Ukryta Zawartość

>>Przy Lm-ach stosujesz zamiast kondensatora 1500uf Panasonic FC (tak jak jest w premium kit) kondensator 100uF BG N. W miejsce 10uf Panasonic FC (patrzac na kit premium i jego schemat) ładujesz te kondensatory jakie według schematu są przy LM-ach (w moim wypadku przy mostkach powienienem umiescić 1500uF Panasonic FC).

Czy jeśli zastosuje Twoj sposób (duze kond.-mostek male kond-LM), to otrzymam lepszy dzwięk jak przy normalnym połaczeniu? Czy moze zalecasz połaczenie zgodne z kitem premium?

Napisz po prostu co jest lepsze i zamyka sie temat- wtedy juz wiem co kupic:)

Dobra- zostaje przy normalnej wersji. Panasonic FC 1500uf przy LM-ach, a jakie przy mostkach?

Wybor:

-10uf Panasonic FC

-10uf BG N

- inne wartości

Bardzo proszę o Twoją pomoc w wyborze Peter majac na uwadze koszty:)

Mam nadzieje, ze to ostatnie moje pytanie dotyczace kondensatorów:).. bo to juz jest meczace nie tylko Ciebie:)

Ukryta Zawartość

poprawione wg maili

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Nastepijace czesci sa tax free:

Caddocks MK132 22k i 220R

Riken 1k5 i 680R

Black Gate N type 4.7u, 10u, 47u, 100/50 1000/25NX i 1000/50 STD

Wszystkie inne czesci z Partsconnexion podlegaja 15% VAT (ktore niestety musze placic kupujac od nich)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.