Skocz do zawartości
IGNORED

Czy lampa da mi to coś ???

opteron

Rekomendowane odpowiedzi

A mnie to wcale nie dziwi, że dała radę :)

Były na forum jakieś informacje, że 502s jest ponoć o klasę lepsza, ale nie słuchałem.

Pomyśl, że pewnie wypożyczyliście nie wygrzaną surowiznę. Bajka to dopiero będzie za kilka miesięcy.

Pułapki basowe 2 m wysokości, 40 cm średnicy już stoją, ale mi chodzi o przestrzeń i zadziwiającą "mięsistość" dźwięku. Proaki są bardziej analityczne i część czaru lampy ginie...

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

opteron:

> Posiadam dobry budżetowy wzmacniacz

Byłem w podobnej sytuacji, także myślałem, że mój (świetny zresztą) tranzystor "to jest to". To był CR Developments CR 325 (katalogowo 4,5 kPLN dobrych kilka lat temu), którego wciąż wysoko oceniam. Grał bardzo dobrze, po prostu nie było się do czego przyczepić. Do czasu - póki bezpośrednio nie porównałem go lampą. O dziwo, "ta" lampa (Amplifon WT 30-II) ma w moim systemie pewne wyraźne, słyszalne ograniczenia (słabsze wypełnienie dźwięku, delikatny bas), potrafi mieć swoje narowy, ale... podpisuję się pod twierdzeniem, że "nie ma powrotu od lampy". W danym zakresie cenowym, naturalnie.

Zgadzam się ze wszystkimi, którzy twierdzą, że najpierw trzeba odsłuchać, potem odsłuchać a jeszcze potem odsłuchać, itd... zanim się coś wybierze dla siebie.

Nie zgadzam się natomiast ze sloganami typu "chińszczyzna to gówno" lub "lampa musi kosztować" i staram się z takimi mitami walczyć (najlepiej przez uszy :-) ). Dobra lampa nie musi być droga i nie jest, tylko wielu producentów bazując na takich sloganach sprzedaje lampy z kilkuset procentową marżą. Oczywiście ktoś zaraz powie, że lepsze kondensatory, lampy itd. OK, ale po pierwsze primo :-) : to nie zawsze jest prawdą, po drugie primo: to i tak za dużo a po trzecie primo: czy nie lepiej kupić tanią bazę i później modyfikować w zależności od personalnych upodobań?

odsłuch, odsłuch, odsłuch - to jest ZEN dla audiofila

pozdrawiam wszystkich

W przedziale do 1tys. nie ma żadnych firm, co najwyżej jakieś DIY, które wykonawca sprzeda ci po kosztach, co ciekawsze w przedziale do 2-3tys. są firmy, ale to jest ten wzmak za 1tys. jako koszt wykonania, drugi 1tys. jakis skromny zarobek i koszt działania firmy, ale to wyjątki, będą chcieli zarobić więcej, ale mysle, że chinszczyzna schodzi jeszcze na koszcie produkcji, to kosztuje ich mniej niż 1tys., ale trzeba by się jakiegoś Chinczyka zapytać, :))

->kkimports

A jak to jest z awaryjnoscia Dareda?Spotkałem się z tym temetem na różnych światowych listach dyskusyjnych.Ile procentowo ze sprzedanych egzemplarzy trafia do serwisu powiedzmy w pierwszych 3 m-cach uzytkowania?

kkimports -> rzeczywiscie, Dared'y wydaja sie miec niewygorowane ceny. Niestety chyba nie do 1kzl albo troche wiecej, bo tyle autor watku na dzis chyba zadeklarowal. Co mnie jednak nieco niepokoi to fakt, ze sprzedawane sa przez autoryzowanych dealerow za postednictwem Allegro. W USA jest tez pewien producent, ktorego elektronike (aspirujaca do miana Hi-End) mozna znalezc zawsze nowa na audiogonie po promocyjnych cenach. Paradoks boli mnie o tyle, ze owa elektronika ma sie slabo do porownywalnej cenowo konkurencji...

Pozdr.

Na dzień dzisiejszy sprawa wygląda tak:

Najpierw zobacze jak zagrają u mnie Phonar v2 lub ewentualnie AA Hyperion. Jeśli nadal nie będzie to to. Sprzedam CD i wzmaka, za okolo 1,6k kupię jakiegoś Dared-a a za resztę tanie, stare źródło. Powiem jednak ciężko będzie sie mi pozbyć micromegi, fajnie gra..

Jeżeli coś jest głupie ale działa, to nie jest głupie...

Znalazłem coś takiego:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Chyba mieści się w budżecie. Ale czy zagra ?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Opteron, napisz do mnie na priva to się umówimy na odsłuchy lampeczki. Dla porównania prawdopodobnie będę też miał PM68 (a raczej PM7000, ale to to samo) po modyfikacji. Źródłem będzie CD z przetwornikiem Andrzeja Stelmacha (sprawiło, że przestało mi się chcieć modyfikować cedeki) albo analog. Pogadamy przy piwku.

-> pp

trudno na razie mówić o awaryjności, tak na dobrą sprawę sprzedajemy ten sprzęt od pół roku. Niestety najsłabszą stroną, podobnie jak w przypadku chyba każdego delikatnego sprzętu, jest transport. Wszystkie zgłoszenia jakie mieliśmy dotyczyły właśnie uszkodzeń w transporcie. Dlatego też preferujemy odbiór osobisty - u nas lub u naszych dystrybutorów. Oczywiście na wszystkie modele dajemy 12 m-cy gwarancji importera, czyli całą obsługą gwarancyjną my się zajmujemy.

-> qb_1

Nie traktujemy Allegro jako poważnego kanału sprzedaży. Zresztą tak jak pisałem wcześniej, nikt takiego sprzętu nie kupi w ciemno. Allegro jest natomiast znakomitym narzędziem reklamy i promocji, którego wielu producenów i dystrybutorów zdaje się nie doceniać :-)

McGyver -> prawda? Ladnie wygladzaja brzmienie bez straty rozdzielczosci i dynamiki. Polecam tez KT 88 od EH a na tor wyjsciowy w zrodlach ECC 82 i ECC 83 (wersje ze zloconymi nozkami + najlepiej wymiana podstawek). Efekt na prawde niezly. Nie znalazlem na razie nic lepszego niz EH w razsadnej dosc cenie...

Pozdr.

zastanawiałem sie czy wybrać 6550 czy kt 88. jak byś zcharakteryzował różnice. mam jolide 502. właściwie już kupiłem 6550 EH bo słyszałem w AK i mi sie podobały wiec nie chciałem kombinować. dopiero sie zaczely wygrzewać i jak na razie brzmią podobnie do sovteków które miałem na poczatku. czy na przód też polecałbyś EH bo przodów jeszcze nie wymieniałem?

Julek -> ja bym raczej strzelal w KT 88 EH ale zawsze mozesz wziac swoja Jolke pod pache, pojsc do AF i sprobowac z jednymi i drugimi. Fakt, ze nie beda wygrzane...no i troche czasu na odsluch trzeba bedzie poswiecic, bo za kazdym razem pol godziny na rozgrzani to minimum.

Bezposrednio porownywalem kiedys w JA-30 i KT 88 podobaly mi sie bardziej, byly gladsze.

Pozdr.

mam starą jolke ale porównanie narazie nie wchodzi bo nie mieszkam w warszawie. W AF właśnie bardziej polecali mi 6550. Na kt 88 słuchałem ASL z harbethami ale tańszy ASL na el34 podobał mi sie bardziej. Która lampa ma bardziej podobną średnice do el 34 6550 czy kt 88?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.