Skocz do zawartości
IGNORED

Co zrobić żeby głośniki nie szumiały?

mad

Rekomendowane odpowiedzi

Mam zestaw głośników komputerowych:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Denerwuje mnie jak one buczą jak są włączone a nie gra muzyka. Czego to jest wina? Da się wymienić coś na lepszej jakości żeby nie buczały??:) Jak podłącze satelitki pod mój wzmacniacz to grają całkiem przyzwoicie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To buczą czy syczą? Jak buczą to zasilacz,jak szumią to wzmacniacz i tyle.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Zwiększyć pojemność w zasilaczu lub odsunąć trafo.Jednak pewnie to pierwsze.

Wraz ze zdobytą wiedzą przychodzi świadomość jak wielu rzeczy jeszcze nie wiesz...

Nie ma bolca. Taka chyba juz jego uroda ze sobie buczy:) Ktos w opiniach na komputroniku tez pisal ze mu buczy. Powymianiam w nim kondensatory na wieksze i moze jakies troche lepsze i zmienie trafo na jakiegos toroida bo to co jest to jakies chinskie i niepewne:) Opisane samymi krzaczkami:P jest napisane na nim tylko 2*13V tzn moc moge dac jakakolwiek?? np 100W bedzie dobre??

Wiesz,podają moc w RMSie.Odlicz jakieś 10% i będzie SIN:)Powiedziałem,że 100W wystarczy bo toroid jest sprawniejszy od zwykłego trafa ale jeśli się zmieści to wstaw i 200W bo zapas mocy nie zaszkodzi.Patrzyłem nieco na ogół wielkości trafa,sprawności oraz odległości trafa od końcówki mocy.

Szumi bo przedwzmacniacz/ filtry są robione na kiepskich układach. Trzeba je wymieńć. A przydźwięk to kwestia kondensatorów w zasilaczu - za mało, albo braku stabilizacji dla stopnia wejściowego. Paramtery szumowe są zdecydowanie kiepskie: odstęp sygnału od szumu 75 dB (75 dB subwoofer, 65 dB satelity). Czyli jak z kasety w dolby B.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.