Skocz do zawartości
IGNORED

Problem z wyborem wkładki

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Mialem Audio-Technica AT 12 XL ale niestety uszkodzila sie igla ktrej nigdzie nie moge dostac. Stoje przed zakupem nowej wkladki. Kwota jaka chce wydac to okolo 300zl na razie. Interesuje mnie gleboki bas i miekkie detaliczne brzmienie. Co radzicie? Pozdrawiam i z gory dziekuje.

https://www.audiostereo.pl/topic/19443-problem-z-wyborem-wk%C5%82adki/

A nie chciałbyś Clearaudio Aurum Classics Wood? Akurat mój znajomy chce się takiej pozbyć za pół ceny, bo zastąpił ją Dynavectorem zaraz po zakupie gramofonu Clearaudio z tą wkładką.

Dzięki Frank za uznanie mnie za niepewne źródło. Ja akurat nie miałem z tym problemu, wziąłem od gościa pół roku używaną wkładkę Denon DL110 i jestem zadowolony, pasuje mi jej charakter. Człowiek często zmienia wkładki, a Clearaudio dostał razem z zakupionym (nowym ) gramofonem i od razu wymienił na Dynavectora. Słuchałem tego Clearaudio, jest bardzo OK, ale nadal wolę Denona, więc dla siebie jej nie wezmę mimo bardzo dobrej ceny.

McGyver

Moja porada nie była skierowana pod Twoim adresem.

Jestem natomiast zdecydowanym przeciwnikiem kupowania wkładek używanych.

Wkładki nowe należy natomiast kupować w miejscach sprawdzonych i pewnych(servis i gwarancja-wszak to tak delikatne urządzenie).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

disomaniac71- kliknij na sumico,to bardzo dobra firma z uczciwymi cenami.

Za model Pearl zapłacisz niewiele ponad 300zl,powinna ta wkładka spełnić Twoje oczekiwania.

Kiedyś do testów miał ją Zydelek i robiła bardzo dobre wrażenie(oczywiście w tej klasie cenowej).

pzdr

Ukryta Zawartość

discomaniac71-> znając Twe preferencje z grubsza zakup Sumiko wydaje się jedynym godnym zakupem w cenie jaką chcesz wydać otrzymując w pełni to czego oczekujesz. Bierz w ciemno. W 100% będziesz zadowolony!!!

Ja miałem ją do testu. Podchodziłem bardzo rygorystycznie. Wkładka brzmi bardzo dynamicznie, z potężnym nisko schodzącym basem o barwie ciepłej, wypełnionej i nie rozmiękczonej. Wysokie tony są ciepłe i łagodne.Płusem tej wkładki jest również dostępność igieł na wymianę w korzystnej cenie. Na koniec przestrzegam przed zakupem wkładek używanych, choćby z najlepszegoźródła wtórnego. Lepiej model niżej ale nówkę. Pozdr. i życzę wielu wrażeń.

Witam.

Rzecz droższa .... ale jak posłuchałem jej u Alexandra to pomyślałem, że to jest to - MC 10

Super MkIINude,FritzGyger Type II Diamond -- 1 230,00 zł - sprowadzili do Krakowa 3 sztuki, tak że 2 jeszcze są chyba do wzięcia. Cena jak na tą wkładkę jest bardzo dobra. Polecam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

PUNKS NOT DEAD ' ... analogowo w cyfrowym świecie ... '

Disco jedno dodatkowe pytanko - stopień phono uzywasz ten ze wzmacniacza, czy masz jakieś osobne? co prawda nie mam pojęcia jaki charakter brzmienia mają Twoje kolumny, ale jak znam wzmak Marantza troszkę się obawiam, czy w zestawieniu z Pearl nie będzie zbyt ciastowato. Mam wrażenie, że ona preferuje raczej jasno grający sprzęt towarzyszący.

To ja się tu może podczepię z pytaniem...

Mianowicie, jak się Oyster, Black Pearl i Pearl z Sumiko sprawują z muzyką klasyczną? Chodzi mi przede wszystkim o operę i cięższe kawałki symfoniczne (XIX wiek, rosyjscy kompozytorzy) - zdaje się, że tu ważny jest nacisk na wyższy zakres tonacji. A o te trzy pytam, bo mają normalne ceny i wydają się, sądząc po mocowaniach na śruby, zdatne do użytku z Bernadrem 438.

Chyba że powinienem na inną firmę zwrócić uwagę - niestety, w modelach i producentach nie orientuję się kompletnie.

Cenowo tak samo, więcej niż 300zł raczej nie - chyba że się znajdzie coś trochę wyżej a dużo lepsze... Ogólnie w gramofon chcę zainwestować więcej, ale reszta to na robotę DYI przy jego elektronice - wymienić regulację obrotów, wbudować przedwzmacniacz, dorobić więcej automatyki itp.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.