Skocz do zawartości
IGNORED

Londyn - zamachy w metrze

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

ktos powiedzial przed chwila w tiwi, ze polski rynek jest bardzo trudnym rynkiem dla terrorystow arabskich. a ja mowie - fcuk! i przypominam akcje pod pekinem. symulowana. zanim zaparkowali negocjatorzy, zostali zdjeci. wery fany

qb_1

A kto steruje politykami, na czyim oni sa garnuszku? Polityk bez poparcia finansowego nie istnieje.

>Bolszewizm, zachlannosc, bycie gnida i kanalia nie rozroznia stron sceny

>politycznej.

Tu mówisz o szaraczkach, zwykłej szarej masie. A ta znajdzie się wszędzie.

• Redaktorzy

"...oczywiście, że ZSRR i dalej Rosja też, ale czy wiecej? Powiedzmy po równo są odpowiedzialni. Nie zamierzam dyskutować kto lepszy kto gorszy. Chodzi o uświadomienie sobie dlaczego tak się dzieje.

Koran jest znacznie starszy niz współczesny terrroryzm i nie koran go rozpoczął (Czerwone Brygady, IRA itd.). Też warto pamiętać. W stawianiu daignozy nie można stosować zbyt dużych uproszczeń. Bo mozna pacjenta wpedzic w kolejna chorobę"

...

Panowie, panowie. Po pierwsze, proponuję wyrazić zadowolenie, że Darcy nie była zmuszona do wzięcia (biernego) udziału w tych pożałowania godnych zajściach. Darcysiu, trzymaj się tam w mieście grzechu i nie daj się wysadzić również następnym razem.

Po drugie, kto arabski terroryzm hodował od lat plus minus 50-60., wiedzą wszyscy. Pan hodował, myśmy hodowali, pani hodowała. Lech, Czech, Rus i Hans. Wszystko w ramach internacjonalizmu i walki z syjonizmem. NATO wtedy oczywiście żadnego terroryzmu nie popierała, bo poszczególne jej kraje walczyły z nim na śmierć i życie - Wielka Brytania u siebie z IRA, a wspólnie z rządem malajskim w Malezji, Francja z Arabami - najpierw w Algierii, a potem już u siebie, Holendrzy w Indonezji, a USA wspierała Izrael, wysadzany w powietrze przez ruskich Arabów, próbując jednocześnie stopować komunistyczne partyzantki w Kongo, Angoli, Mozambiku i Ameryce Południowej. To był okres pra-terroryzmu. Malajscy komuniści zgnili w dżungli, Francja wygrała bitwę o Algier, a potem oddała Algierię w prezencie, partyzantki afrykańskie w większości zwyciężyły i pozakładały u siebie rządy kaprali, Ameryka południowa olała ideologię i poszła w biznes narkotykowy. Zostali Arabowie, którzy pięknie się rozwinęli, w międzyczasie jednak zmieniwszy kolorki, z czerwonych na zielone. Czemu? A temu, że gdy szlag trafił głównego sponsora wszelkich "ruchów demokratycznych", pojawił się sponsor zapasowy, cholernie majętny, ale lubiący tylko Arabów. Tym sponsorem jest drugi Arab. Wydaje mi się cholernie śmieszne, że europejscy lewacy itp. zwolennicy pokojowej koegzystencji kosztem poderżniętego gardła nie zauważyli, że ich pupile tak się ideologicznie zmienili na twarzy i że teraz optują za rządami kościoła (muzułmańskiego). Ciekawe czy katolicka partyzantka miejska zyskałaby podobną sympatię u tych naszych pokojowo nastawionych nieuków? W każdym razie, geneza współczesnego terroryzmu wydaje mi się jasna. I nie jest to Koran. Koran pozwoliłem sobie przeczytać i znalazłem tam potępienie mordowania niewinnych i bezbronnych, nie znalazłem tam natomiast nakazu krzewienia wiary przemocą. Islam ma tyle wspólnego z tymi mordercami, co popularne powiedzenie "zabij poganina, a Jezusek się uśmiechnie" z chrześcijaństwem.

Nawiasem mówiąc, jeden z kolegów napomknął o zdobyciu Jerozolimy. Ja też oglądałem "Królestwo Niebieskie" i wiem, że można by tam sporo, sporo dodać. Na przykład to, że na wykupienie ludności Jerozolimy z rąk muzułmanów poszedł cały jerozolimski skarbiec rycerzy Świątyni (Templariuszy), wyraźnie nielubianych przez autorów filmu. Templariusze mają pecha, gdyż ludzie z branży filmowej w kwestii wiedzy o Templum nie posunęli się poza sir Walter Scotta ("Ivanhoe", ewentualnie "Talisman"). Co do filmu, to dawno nie oglądałem takiej agitki - wszyscy muzułmanie pełni galanterii, rozumni i przystojni zupełnie jak w życiu. Natomiast stronie chrześcijańskiej jeno chędożenie a mordy w głowie. I tylko w jednym miejscu znalazł się lapsus. Otóż pomimo że jak wiadomo, jeśli by Arabów nie ruszać, to żyłoby się tam do dziś jak w niebie, w pokoju i różnorodności kulturowej, to jeden z przywódców arabskich zarzuca Saladynowi: "obiecałeś nam Jerozolimę, i co?" I Saladyn dał im obiecaną Jerozolimę...

"czy racjonalny dialog z kims, kto nie szanuje wlasnego zycia ma sens? Czy oczekujemy, ze skoro nie szanuja wlasnego to uszanuja cudze?"

no właśnie, nie sądzę...

"Chodzi o to, by nie stwarzac warunków zbrodniczym ideologiom do rozwoju. Chodzi o to, jak zapobiegać by terrozm był odrzucony przez zwykłych ludzi jako forma ich walki siebie."

jeszcze się taki nie urodził coby....

Wycofanie wojsk amerykańskich, brytyjskich czy polskich może jedynie uspokoic opinię publiczną w Iraku, a celem ataków terrorystycznych w Iraku będą od tego momentu tylko Irakijczycy; Arabski terroryzm w Europie i Ameryce jest 15 szczebli rozwoju wyżej, weźmy pod uwagę "poziom organizacyjny" , logistykę i - przepraszam za wyrażenie "rozmach", tych terrorystów nic nie ugłaska, bo pociąg, w którym się znajdują pędzi w zawrotnym tempie i to jest cel sam w sobie - terroryzm jest sensem ich życia, dzięki niemu "istnieją", są "ważni", budzą strach u jednych, podziw u innych, płyną dla nich pieniądze, drogi jar1 - ich niczym nie ugłaskach, bo wezmą ci dłoń a potem resztę - jeśłi wyjedzie z krajów islamskich ostatni "niewierny" /lub zginie/ to znajdą sobie inne hasła, np. wyzwolenie "uciskanych" braci w Europie /więcej jest już meczetów od kościołów różnych wyznań chrześcijańskich? bo o frekwencję naet nie pytam.../, będą walczyć zbrojnie o uznanie arabskiego za język urzędowy albo lekcje religii w szkołach czy wreszcie - o wprowadzenie szariatu w Europie... w pewnym miejscu kończy się polityka, walka o prawa a zaczyna choroba psychiczna

"To chyba naturalna rzecz dla każdego supermocarstwa? Jakieś wątpliwości? Zależy co rozumiesz jako podbuj..."

Chyba nie. Przekonał się o tym hitler, przekonała "kolonialna" Francja, Wielka Brytania, USA w Wietnamie - to nie epoka feudalna, coby zagarniać ziemię i oddawać swoim wasalom albo krowy; teraz "bardziej ekonomiczne" jest podporządkować sobie jakiś reżim w kraju bogatym w ważne surowce - jest to jakieś echo polityki kolonialnej ale nie ma sensu zdobywać ziemi i okupować jej

>> Józwa:

> Ciekawe czy katolicka partyzantka miejska

> zyskałaby podobną sympatię u tych naszych pokojowo nastawionych nieuków?

To zależy od tego, jak duża byłaby realna groźba z ich strony. Im większa - tym większa szansa na sympatię. Jednak akty terroru w imię wiary chrześcijańskiej czynione raczej się nie zdarzają.

W modzie jest teraz pluć na chrześcijaństwo i jego wartości, bo to niczym nie grozi. Tania odwaga... Można sobie bluźnić do woli. Natomiast jak się ruszy Islam, trzeba się liczyć z poderżniętym gardłem, które stało się udziałem pewnego Holendra, który publicznie ubliżał Bogu takiemu, jakim go muzułmanie pojmują.

>syntax

Sorry, ale nie zrozumiałes mnie zupełnie. Po pirwsze nigdzie nie pisałem, że nalezy obłaskawiać samych terrorystów. Tak , jak z rakim, jedynym lekarstwem jest jego pozbycie się. Ale możesz przecież ograniczac czynniki kancerogenne na swój organizm? Życ zdrowiej, lepiej itd...

A co do podbijania świata...jak słusznie zauwazyłes robi się to teraz niekoniecznie przy pomocy czołgów, ale przede wszystkim 'ekonomicznie'. Z punktu widzenia celów do osiągnięcia - zupełnie to samo.

"Oczywiście że to nie koniec zamachów -- muzułmańska ekstrema jest zdeterminowana zniszczyć zachodnią cywilizację i zaprowadzić porządek koraniczny"

Bardzo porsze nie wypisywac takich stwierdzen. Podobnie mozna skonstatowac, ze Wermacht byl chrzesciajanska ekstrema w zwiazku z zawolaniem "Gott mit uns" wyrytym na paskach. Albo, ze IRA to zbrojne ramie Watykanu (bo papisci).

dudivanie:

a czym były rządy talibów w Afganistanie? nakaz noszenia bród przez mężczyzn, likwidacja telewizji?

a czym są rządy radykałów w islamskiej części Nigerii, jak nie zaprowadzaniem porządku koranicznego? Kamienowanie za cudzołóstwo, były takie historie w zeszłym roku /wyroków nie wykonano, o ile mi wiadomo/

a czym jest konflikt świeckiego państwa francuskiego z chustami w szkołach, jak nie starciem z "porządkiem" koranicznym?

>"a czym były rządy talibów w Afganistanie? nakaz noszenia bród przez mężczyzn, likwidacja telewizji?"

Tam rzadzi sekta a nie prawowierni muzlumanie. Poczytaj Koran i porownaj z czynami.

>a czym są rządy radykałów w islamskiej części Nigerii, jak nie zaprowadzaniem porządku koranicznego? >Kamienowanie za cudzołóstwo

A to zle, ze nie wykonano. Tyle sie mowi o panstwie prawa.

>a czym jest konflikt świeckiego państwa francuskiego z chustami w szkołach, jak nie starciem z "porządkiem" >koranicznym?

To dowod na to, ze Francja nie jest zadnym panstwem swieckim. Panuje tam teokracja ateistyczna.

>syntax,

A może warto sie zastanowic nad tym, dlaczego wyznawców islamu na świecie przybywa znacznie więcej niż wyznawców innych religii? A przecież, jak jest taki straszny, to powinno byc na odwrót.

jar1

a dlaczego przybywa biednych i głodnych na świecie? jakby głód i bieda były takie straszne, to by nie przybywało

dudivan

źle, że nie wykonano wyroków śmierci za cudzołóstwo? no to jest jednak większe podobieństwo między Tobą a tow. Bronsztajnem niźli mi się wprzódy wydawało;

jar1

rozumiem, że skoro przybywa muzułmanów na świecie, to zamachy są całkiem usprawiedliwione?

dudivan

dlaczego ja miałbym czytać koran? niech czytają ci, którzy się na niego powołują mordując innych, zapewniam ,że pożytek będzie większy niż moja ignorancja

>dlaczego ja miałbym czytać koran? niech czytają ci, którzy się na niego powołują mordując innych, >zapewniam ,że pożytek będzie większy niż moja ignorancja

I to w zasadzie konczy dyskusje.

A tak swoją drogą, to obecnie Rosja bardzo 'silnie' walczy' z terroryzmem, szczególnie w Czeczenii. Dlaczego żaden z Was nie stawia jej jakoś za przewodniej siły na świecie? Czyżby amerykańskie kule były bardziej 'user friendly'?

>syntax, staraj sie choć spróbować zrozumieć, co inni chcą powiedzieć. Bez tego wśród ludzi takie akty terroru nigdy się nie skończą.

Już nawet Napoleon powiedział, że bagnetem można zaprowadzić porządek ale się na nim nie usiedzi.

dudivan

gwoli przypomnienia: do Irakijczyków strzelają również Irakijczycy

jar1

problemem nie jest moje zrozumienie, ja się mogę posprzeczać na forum /a podobno muzyka łagodzi obyczaje/;

problemem są ci, którzy zbawiają świat wysadzając autobusy i pociągi, doprawdy drogi jar1, nie ja to robię

jako Europejczyk uważam kulturę islamską za gorszą od naszej, choć nasza idealna nie jest, zabijanie w imię ideologii jest po prostu zbrodnią, natomiast np. traktowanie kobiet w islamie jest prymitywne,

mój znajomy sporo pracował z Turkami w Europie Zachodniej, wg nich dobry muzułmanin nie może dać ci jałmużny, jeśli wie, że kupisz za to papierosy bądź alkohol, bo to tobie szkodzi, więc on, jako wierzący, nie może na to pozwolić /widzę Twoje wypieki dudivanie/; po czym chwalą się, że wychowują swoje dzieci w nienawiści do Ameryki lub, że bin Laden jest niewinny, bo sam nikogo 11.09 nie zabił

"Tam rzadzi sekta a nie prawowierni muzlumanie"

Sekta to pojęcie dosyć względne. Dla naszych starszych braci wierze to chrześcijaństwo było sektą, a może i jest nią nadal.

Powtórzę powtarzaną dzisiaj często w mediach obserwację: żaden liczący się duchowny muzułmański nie potępił jednoznacznie zamachów w NY i w Madrycie, mało prawdopodobne jest, żeby potępili zamach w Londynie, lub przynajmniej wezwali do ich zaprzestania w przyszłości.

Muzułmanie są groźni, również i dlatego, że są gotowi ginąć za wiarę, i przez to mają przewagę nad tymi, dla których życie jest wartością najwyższą.

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

"muzułmanin nie może dać ci jałmużny, jeśli wie, że kupisz za to papierosy bądź alkohol, bo to tobie szkodzi, więc on, jako wierzący, nie może na to pozwolić /widzę Twoje wypieki dudivanie/; "

...ze szczescia. Nie pije i nie pale. innym tez polecam.

Less,

"Powtórzę powtarzaną dzisiaj często w mediach obserwację: żaden liczący się duchowny muzułmański nie potępił jednoznacznie zamachów w NY i w Madrycie."

A kto to jest "liczacy sie duchowny" ? Tam nie ma papieza, nie ma hierarchii. "Liczacy sie" to jest kazdy mulla.

"Muzułmanie są groźni, również i dlatego, że są gotowi ginąć za wiarę, i przez to mają przewagę nad tymi, dla których życie jest wartością najwyższą."

A za co gina amerykanscy chlopcy ?

>...ze szczescia. Nie pije i nie pale. innym tez polecam.

na razie polecasz; później będziesz wieszał, wy Radykałowie tak macie;

masz zatem do wyboru: albo terroryzm w odcieniu zielonym albo czarnym, chrześćijańskim;

zasadnicza różnica jest taka, że w islamie nie masz prawa wyboru i musiałbyś brodę, a także wąsy, przed którymi się wzbraniasz, posiadać, a w Oświeconj Europie nie masz obowiązku skrobania

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.