Skocz do zawartości
IGNORED

Londyn - zamachy w metrze

pitdog

Rekomendowane odpowiedzi

Jest wyraźna zależność odwrotnie proporcjonalna, między stopniem picia a umiejętnością bawienia się dobrze na trzeźwo.

Na ten przykład ja jak sobie podchmielę (zdarzyło mi się...), to nie czuję się ani odrobinę lepiej, a mam problem z chodzeniem. Więc po co? No, chyba że dla smaku, dobrym tokajem albo dwójniakiem nie pogardzę.

Zgadzam się Ururamie, testowałem abstynencję na własnym organiźmie i to mieszkając w akademiku, bardzo to niewdzięczne i trzeba się było gęsto tłumaczyć, po 14 miesiącach doszedłem do wniosku, że każda skrajność jest zła, a sztuka polega na dawkowaniu; moje pytanie do dudiego nie było li tylko powodowane złośliwością, ot, po prostu sądzę, że jego abstynencja wiąże się z radykalizmem poglądów, lub odwrotnie;

w piątki zazwyczaj pijam piwo w ilość nie utrudniającej chodzenia

>Muzułmanie są groźni, również i dlatego, że są gotowi ginąć za wiarę, i przez to mają przewagę nad tymi, dla których życie jest wartością najwyższą.

Less, to już hipokryzja. Te kilka milionów istnień ludzkich w obozach koncentracyjnych w Europie to w takim razie nieszczęśliwy przypadek ratowania ludzkiego życia, które dla twórców obozów było też najwyższą wartością...

>Ale Jugosławia była niedawno, prawda?

Mowa o Bośni czy o Kosowie?

A propos Kosowa, to bez rezolucji RB ONZ, Dobrzy Amerykanie czyli Demokrata Clinton bombardował prawosławnych Serbów za eksterminację muzułmańskich Albańczyków, natomiast obecnie Albańczycy biorą odwet na Serbach;

NY, Madryt, Londyn też były zupełnie niedawno, niedawno też poderżnięto gardło van Goghowi Młodszemu

Jednak tu musimy odróżnić dwie rzeczy. Zabicie tego Holendra było aktem skierowanym przeciw konkretnej osobie i karą za konkretny czyn. Fakt, że bezprawną, ale jednak. Nie można położyć jego śmierci na jedną szalę ze śmiercią przypadkowej osoby zabitej wybuchem bomby, tak jak noie można nazwać terrorystą jego zabójcy (można za to - bojownikiem).

To ?! do mnie?

Jesli tak, to wyjaśniam. Jeśli ktos zgwałci Ci dziewczynę, żonę..., a Ty w odwecie go zabijesz, to ocena Twojego czynu będzie inna, niz gdybys w ramach odwetu wysadził w powietrze tramwaj pełen ludzi.

jar1, 8 Lip 2005, 15:58

>No to kto był zbrodniarzem wszechczasów? I jakiego był wyznania?

Najwięcej ofiar to można przypisać chyba Stalinowi, który wyznania nie był żadnego.

Największą szybkość uśmiercania to osiągnął być może znany, pełen ogłady, bohater literatury i filmu , autor pamiętników pisanych wzorcową łaciną Juliusz Cezar - ponad 40 tysięcy w jedną noc po zdobyciu jakiegoś galijskiego miasta - to tak, żeby następni nie mieli ochoty się bronić. Wyznanie - zależne od koniunktury i aktualnych potrzeb.

Ale pisząc o przewadze tych, którzy nie wahają się życia poświęcić, nad tymi, którzy (niemal) wszystko poświęcą, żeby życie chronić, nie miałem przecież na myśli sprawności zabijania przeciwnika na wojnie - tam przecież chodzi o to m.in., żeby "eliminować siłę żywą" przeciwnika. Kto robi to skuteczniej, ten wygrywa.

Chodzi mi o przesadny szacunek dla życia własnego i bliźnich. Cywilizacja, która nie potrafi zabić najbardziej zdegenerowanych swoich członków, która postulat zniesienia kary śmierci rozciąga również na okres wojny (!), degeneruje się sama. Cywilizacja degenerująca w starciu z bardziej zdrową, prężną i bezwzględną jest skazana na upadek. Vide dzieje największej potęgi w dziejach - nawet trudno powiedzieć z kim to przegrał Rzym - głównie to stoczył się sam przez ogólny rozkład społeczeństwa, zasad i przez radosne "róbta co chceta".

B. Bardot skazano we Francji za to, że ośmieliła skrytykować się muzułmanów.

Najstarsza córa kościoła ze swojej świeckości uczyniła państwowy dogmat i jednocześnie subwencjonuje budowę meczetów. Świeckość tak, ale tylka ta przeciwko kościołowi katolickiemu.

Czy nasza cywilizacja nie stoi tam już aby na głowie?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Ururam Tururam, 8 Lip 2005, 18:40

Jeśli ktos zgwałci Ci dziewczynę, żonę..., to zupełnie coś innego, niż to, że ten ktoś powie publicznie żeś cham, bo bijesz swoją żoną i dręczysz ją w inny sposób. A do tego mniej więcej sprowadzała się wina tego odważnego Holendra. A materiał do obserwacji miał - w Holandii są dzielnice miast, gdzie nie słyszy się holenderskiego.

Less is more

Ururamie

coś nie nadążam dzisiaj za tokiem Twego rozumowania, dziwne wnioski wyciągasz ...

Najlepiej byłoby, gdyby Arab zastanowił się, czy aby nie ma trochę racji w tej krytyce pod jego adresem

albo zechciał zaakceptować wolność słowa i przekonań

Less is more

qb_1 ,za politykę nie lubię nikogo:), wiem, wiem jestem podły:)

Chociaż mam słabość do Gajusza Juliusza i Oktawiana Augusta, zwłaszcza do tego pierwszego.

Francuzi są boscy, ale Chiraca uważam za wyjątkową kanalię sprzedającą kumpli z drużyny. I to komu? W Putinie podoba mi się 1 cecha charakteru-konkretny i nie lubi dupolizów. W Rosji inaczej rządzić się nie da - ludzie demokratycznie chcą cara.

Wyczuwam w twoich slowach, lancaster, pewna taka arystokratycznosc. Arystokratycznosc, ktora polega na komentowaniu rzeczywistosci za pomoca srodkow typowo literackich, ktore literackimi... nie som:-). Podoba mi sie TO:-) A UT chyba ma gorszy dzien. Albo kilka ostatnich. Ten kit z recenzja Sina na onecie... Nie wiem, czy UT dal sie wyprowadzic, czy Stryjecki jest w stanie kazdego przekonac. W kazdym razie - ciekawa sytuacja, ciekawa.

A nawiazujac do topiku - Angole sa fantastyczni. I mam nadzieje, ze ich SAS pozabija wszystkich zlych ludzi, ktorzy doprowadzili do tego dramatu. Bo trzeba ich pozabijac. Po kolei, cierpliwie, bez litosci. Tak robili Izraelczycy po zamachu na igrzyskach w Monachium. Owszem, kilka razy sie pomylili, ale chyba wszystkich pozabijali.

gadanie po próżnicy, za lat kilkadziesiąt (tak ok. 2040 )muzułmanie przejmą władzę w większości

państw europejskich, zrobią to jak najbardziej legalnie, w wyborach demokratycznych,

a parlamenty w których będą miały większość ich partie wprowadzą szariat, chusty,

republiki islamskie czy co tam chcecie, chrześcijanie będą masowo przechodzić na islam i tak skończy się

dawna Europa, przez jakiś czas bedzie bardzo islamska a później?

zacznie sie dekadencja i sekularyzacja itd...Europa bedzie istnieć dalej,

powstanie nowa mutacja kultury śródziemnomorskiej, wzbogacona o elementy muzułmańskie,

panowie Dudivan i Jar1 jesteście "pożytecznymi idiotami", pozdrowienia od batki Stalina

>Po kolei, cierpliwie, bez litosci. Tak robili Izraelczycy po zamachu na igrzyskach w Monachium. Owszem, kilka razy sie pomylili, ale chyba wszystkich pozabijali.

A teraz sami siebie siłą wyrzucaja z tej ziemi, o którą poszło...

a moją uwagę przykuło jedno zdjęcie w Wyborczej

symbol chorych czasów

nie było to ujęcie ani rozwalonego wagonika metra, płonących zwłok itp...

ale widok gapiów, którzy w najlepsze trzaskali sobie fotki... chyba na pamiątkę...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.