Skocz do zawartości
IGNORED

Aleph5 - końcowe uwagi - proszę o pomoc

Matthew

Rekomendowane odpowiedzi

Gość jt211

(Konto usunięte)

Panowie,

Nie chcę zaczynać nowego wątku a mam kilka pytań na temat Aleph Mini.Posiadam płytki BrianGT te starsze nie SMD.

Oto pytania :

Czy można użyć rezystorów Mills 5W do biasu i na wyjściu ?

Czy warto zapytać o parowane Exicon ECX10N16 na stronie http://www.profusionplc.com/index.html ?

Jakie C2 i C3 220uF czy 330uF i jakich firm ? C1 to chyba BG N ?

Zasilacz chce zrobić tak jak na załączniku z Schottky 90SQ045 45V/9A( mam ich garść i 15Vx2.7 daje 40V ) i tu mam pytanie w płytce Rriana jest V+ i G+ oraz V- i G- więc może użyć dwu torów ground w zasilaczu ? Trafo planuję 2X15V/250VA na kanał.

Zamówiłem 12szt TS-HA 22000uF/35V chyba wystarczy ?

Zaznaczam że to mój pierwszy DIY bez lamp w życiu i że elektronikiem z wykształcenie też nie jestem.

Józek

Aha nie porzebuję więcej jak 10W mam głośniki a raczej będę miał 97dB.

Obecne grają z 5W lampowcem i nie narzekam

post-11588-100008946 1170311029_thumb.JPG

Piotrek.. hehe ;D

Rogus,

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

gadałem z gościem, trochę kosztują te płytki ale mają opinię spoko tylko wiesz że to raczej potężniejsza maszynka... większa moc, większe problemy, radiatory, parowanie tranz.... itp itd

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

na allegro są płytki do 5 z oddzielonymi tranzystorami, może spróbuj na tych płytkach z podwójną ilością tranzystorów, nie wiem czy są porządne wg twoich kryteriów, kupiłem od człowieka płytki do mini, ale jeszcze nie złożyłem, wyglądają dobrze

Składam swojego 5 ale mam sporo wątpliwości :

- naschemacie sa kondensatory 220uF a ja mam 470uF - czy to nie będzie problem ?

- czy ma znaczenie jakość diód 9,1V ?

- czym zastapić MPSA18 ? czy te elementy musza byc parowane?

- jakie rezystory 0R47 i 1R0 zastosować ? Tanie i dobrej jakości ale dostepne w kraju .

Z góry dziekuję za info .

...there is no spoon...

jurek1, 2 Lut 2007, 19:27

Dzieki za info

Jakie rezystory 0R47 i 1R0 zastosowałeś , Millsy , MOXy, metalizowane , bezindukcjyjne ?

Jestem własnie przed zakupem i Millsy to rząd wielkości 300PLN- troche duzo .

Pojawiły sie w Polinku jakies nowe - SUPERES o niskiej indukcyjności .

...there is no spoon...

jacekw, 5 Lut 2007, 10:56

Byłem na wolumenie i rozmawiałem z tym człowiekiem ale te Dale sa 3W - będa się mocno grzały . No i to chyba sa zwykłe drutowe .

Znalazłem tez 2W Alan Bradley 1.2ohma i zastanawiałem się czy nie dac 2 równolegle to dałoby moc 4w ale rezystancje 0,6ohma - a na schemacie jest 0,47 . Koniecznie trzeba sie trzymac tych wartości ?

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.