Skocz do zawartości
IGNORED

Copy Controlled Cd???

demus

Rekomendowane odpowiedzi

Mi tez myszka lata jak oglupiala po ekranie a potem sie zawiesza komp.

U mnie jednak to nie wirus tylko parazyt (nie wykrywa go program antywirusowy bo nim nie jest). Wystarczy wejsc na zla strone. Bynajmniej nie tylko erotyczna:)

Sobig jest jeszcze bardziej cwany: ze skrzynki pobiera dwa adresy, adresata i _nadawcy_ i podmienia nadawcę w nagłówku listu. Ponoć żeby dojść od kogo, zacząć trzeba od IP serwera pocztowego w nagłówku.

• Redaktorzy

Sobig zbiera adresy nie tylko z ksiazek adresowych ale z tresci maili, z plikow na dysku usera itp - do tego ma wlasna implementacje serwera SMTP i nim sie rozsyla skubaniec...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

• Redaktorzy

Ukryta Zawartość

tam punkt 6, sciagnac plik [RESOLVE W32/Sobig self-extractor] potem uruchomic [RESOLVE.COM -DF=SOBIG.DAT -NOC]

usunie wirusa z waszego kompa (jesli go macie), na przychodzaca poczte nie ma rady jesli wasz serwer nie odrzuca zawirusowanych maili... mozna zrobic regulke w outlooku ktora od razu kasuje takie maile....

Ukryta Zawartość

Jeżeli dostajecie zwroty dziwnych maili, których nie wysłaliście to jeszcze nie wirus, tylko ktoś wysyła z waszym adresem jako "nadawca" wirusy (normalka, raczej bym się nie stresował). Ja w tym tygodniu mam tego zatrzęsienie

Wracając do tematu dalej eksperymentowałem z zabezpieczeniami i udało mi się Radioheada uwaga uwaga zwykłym clonem cd przegrać, w sumie to się za bardzo EAC-iem zasugerowałem (kompletne fiasko przy kopiowaniu). Jak zwykle okazuje się, że dla chcącego nie ma nic trudnego, a zabezpieczenia dają po dupie tylko ?legalnym? czytaj mało kombinującym użytkownikom.

=> demus

Ale to nie zalezy od programu. Jesli program daje mozliwosc

przegrywania w trybie RAW. A Clon jest bardzo dobrym programem

do przegrywania zabezpieczonych CD

To twoja nagrywarka radzi sobie z zabezpieczeniami plytek audio.

Sa jeszcze normalne zabezpieczenia Safedisc do Safedisc juz chyba 2,51

to dotyczy CD z grami i programami.

Mi jedną płytę też się udało, ale było trochę roboty - cięcie ręczne tracków, bo dostałem jednego wava ze wszystkim. Clona muszę spróbować.. Ech żeby trzeba było takich cudów, żeby legalnie zakupioną płytkę posłuchać w pracy na słuchawkach :(

• 3 tygodnie później...

Jeszcze o zmywaniu nalepek - idealnie ścierają się "woskowym" sprayem do mebli Actiff - po dokładnym wytarciu nie trzeba tego zmywać - nie zostawia tłustych śladów (oczywiście na pudełkach z tworzywa).

• 1 rok później...

prośba o podpowiedź;

(tylko i wyłącznie) na płytach z tym pieprzonym zabezpieczeniem mój odtwarzacz (Sony SACD 940qs) zatrzymuje się na ułamek sekundy,a dzieje się tak nieregularnie w różnych nagraniach;

czy jest jakieś rozsądne rozwiązanie problemu (poza unikaniem płyt z CC), czyli ingerencji w odtwarzacz???

Rafał mieliśmy się umówic na jakiś odsłuch. Co tam u ciebie słychać. Wyślij jakiegoś SMS'a. O twoją sprawę zapytam Darka może coś będzie wiedział.

Pozdrawiam

jasio: PLyta Cassandry o tkóra pytaleś jest zabezpieczona, z tylu pisze: Copy Controlled. Ale na moim Sony X559ES czyta sie doskonale. Jak z jej kopiowaniem to nie wiem, bo nie probowalem.

• 3 miesiące później...

pavbaranov: robiąc kopię pozbawioną zabezpieczenia, słuchając CD-R, a oryginał odstawiając na półkę?

Co do "Glamoured" - oryginał jest "copy controlled". Mam kopię (przegraną z oryginału), nakarmiłem nią właśnie komputerowy CD-ROM dla sprawdzenia zabezpieczeń, odtwarza się bez problemu - czyli zabezpieczeń brak. Oznacza to, że zabezpieczenia "zgubiłem" (ooops, jak mi przykro, na pewno nie miałem takiego zamiaru ;)) w procesie kopiowania. Prawdopodobnie za pomocą CloneCD + ClonyXXL, lub podobnego profilera. Pisać więcej?

BTW, płyty skopiowane wymieniam zwykle na oryginały, jeśli warte są pozostawienia na półce. Cassandra jest fajna, ale oryginału nie kupię - nie mam zamiaru płacić za produkt niepełnowartościowy. Chrzanię takie wczasy, zostaję przy kopii.

Teo >

To ja wiem, ba, ową Cassandrę odtwarzają różne CD-ROMy bez problemu. Sam z tym też nie mam problemu bo mam Azura oraz Yamahę CDX-890, Primare jest znajomego, który bardzo chciałby, by oryginalna płytka u niego zagrała. Ot taka fanaberia, bo sam uważam, że wreszcie należy wystąpić do UOKiKu o ochronę praw konsumentów (może jak będę miał chwilę czasu /a może i Wasze poparcie/ to coś przygotuję).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.