Skocz do zawartości
IGNORED

Listwa zasilająca - wielkie oszustwo ?

soundtrack

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) -RCM wyczuwa zapotrzebowanie na listwy, kliknijcie na promocje, chcą w tej chwili pozbyć się w ogóle nie sprzedających się listw Mogami.....

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

:):) miałem je w domu. I wersje cyfrowąi analogową. W obu przypadkach obie poległy przy bezpośrednim porównaniu z fellowes. Świadkiem porażki był niejakikolega Frank:):)

• 7 miesięcy później...

Odśweżam ten wątek. Przyznaję że pogubiłem się w tych opiniach.

Chcę zabezpieczyć swój sprzęt przed ewentualnymi przepięciami. Co do jasnej anielki mam w końcu kupić ? Kondycjoner PAL-a to rzecz dość droga. Jak w końcu jest z tym listwami PAL-a ? Co to jest konkretnie warte ?

deep

porządna listwa za 50 zł:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Witam

Listwa wykonana wyjątkowo solidnie, cena jak dla brata dla tych którzy nie dzielą włosa na cztery części ani nie poszykują recepty na perpetum mobile lub recepty na taśmową produkcję kwadratowych jaj wręcz idealna.

Pozdrawiam

Zbyszek

Co do listwy Lestara to niestety kabel zasilający jest bez ekranu,a w fazie prototypów ma być listwa zasilająca do sprzętu RTV(niestety serwis nie był w stanie podać konkretów)

Krzychu jakąś listwę na schucko robią :O)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - PAL-owi jak widać sodówka odbija, co widać w nowym cenniku :))) Ludzie dają się czesać, aż miło ;))))

Ukryta Zawartość

Co do dźwięku wydobywającego się z mojego sprzętu (Wzmacniacz Primare A20 - do tej pory nie wiem czy to jest wersja mkII czy nie), kolumny Audiowave 141 (obudowa + podstawki/cokoły granit/-wykonane z drzewa egzotycznego), połączone bi-wiring kablami Kimber Kable 4VS i 4TC (sekcja wysokotonowa)- odcinki 2,5 m. Zarówno CD jak i DVD jest produktem Primare (D20 - transport Sony- oraz V10), CD jest połączone ze wzmacniaczem kablem Sound Project - Specjal 3, DVD kablem Audioquest - Cooperhead (odcinki 0,5m). CD stoi na podstawie antywibracyjnej Troks. Całość jest umieszczona w szafce Soundstyle - XS105 (kolce). P.box jest po prostu ładny i postanowiłem postawić go na dole szafki, nie będę go ukrywał ;o)

Zasilanie poprzez kondycjoner Power Audio Laboratories - Powerbox v1.0 + kable Powercord (odcinki 2 m). Pokój~18 m2.

Klarowny, czysty można palcem pokazać gdzie jest umieszczony konkretny instrument. Dźwięk po podłączeniu P.box`a jest tak piękny dla mych uszu, że siedzę jak głupi na moim fotelu ulubionym i słucham muzyki, i jest wspaniale (oczywiście w miarę wolnego czasu - nie dajmy się zwariować).

A dziś jeszcze jadę zamówić płytę z marmuru pod P.box`a. Tak więc P.box na cokoły!!! ;o)

Szczerze dziękuję za "zmuszenie" mnie do zakupu P.box`a

Pozdrawiam, dozgonny wielbiciel Waszych produktów ;o)

(Leszek Dąbrowski - Warszawa)

A wszystko przez Leszka ;o)

>Edward

Rozmawiałem z tymi ludźmi. Jeśli już ma to bronić przed przepięciami to zdecydowanie:

Ukryta Zawartość

Z założenia powinno zadziałać, ale tylko z założenia. Mnie interesuje zabezpieczenie przed ewentualnym podłączeniem przez burka-elektryka 380 V na moją fazę. Obawiam się czy to nawet taka listwa wytrzyma.

Inna sprawa że warto obejrzeć pliki pdf. Ta listwa ma przynajmniej jakieś elementy w środku. PAL z tego co widziałem ma jedynie jakiś dławik ferytowy.

p. deep

Ukryta Zawartość

Edward niestety kable głośnikowe muszą iść obok zasilającego :O)

Zyzio i przez Ciebie :O) a PALa nadal serdecznie pozdrawiam.

Lestar bardzo porządnie pisze i POKAZUJE co jest wewnątrz ich listew ;o)

Leszek,

jeśli muszą, a obawiasz się o wpływ na dźwięk to może zaekranuj te głośnikowe. W końcu nie tylko z kabelka zasialającego mogą przyjść zakłócenia. Swoją drogą czy będzie to słychać?

ja wlasnie dzisiaj odlaczylem heliona 1700 od mojego systemu. aktualnie prad pobieram przez listwe elza. jedno moge stwierdzic z cala pewnoscia, helion nie dostarczal takiej ilosci pradu jakiej potrzebuje moj wzmak. nie wiem dlaczego i co on z tym pradem robil?! ale bez heliona 1700 jest duzo lepiej a byl / jest okreslany jak o kondycjoner sieciowy a nie jakas tam zwykla listwa. jutro go wystawie na sprzedaz, moze ktos chce kupic bez licytacji :-)?

dartman,

to bardzo ciekawa wypowiedź i przyznam pierwsza jaką spotkałem mówiąca o negatywnym wpływie "kondycjonera" na brzmienie. Jeśli masz znajomego dobrego elektronika spróbuj go poprosić o ekspertyzę. Może ta konstrukcja robi coś złego z prądem, a może po prostu coś się zepsuło. Tak też się zdarza. Jako zdecydowany przeciwnik cudów naprawiających prąd chętnie poznałbym werdykt fachowca.

A wspomniane listwy Lestara właśnie nabyłem. 2 sztuki, jedna do komputera, druga do sprzętu grającego. Chcecie wiedzieć jaki mają wpływ na brzmienie? Oczywiście żaden, ale jest mniejsza szansa, że mi się sprzęt od przepięcia zepsuje.

W zupelnosci wystarcza listwa antyprzepieciowa. czy tez musi byc bo czasami jakis zly prad sie pojhawi i moze nam spalic nasz audiofilski sprzet. mam znajomego, ma znakomity sprzet i swietne ucho - wykonal u siebie dobra instalacje elektryczna. tyle i az tyle.

Ha!

I brawa dla tego pana! Nie mogę się nadziwić ludziom kupującym cudowne "kondycjonery" dużo droższe od Twojego Heliona a nie dbający o instalację elektryczną, nawet nie zdający sobie sprawy, że mają w ścianie aluminowe przewody. A cudowne pudełeczko wszystko naprawi bo tak dużo pieniążków kosztuje.

Poproś go, że by sprawdził Ci instalację, bezpieczniki itp. To drobiazg, a wart kilku "kondycjonerów" :-)

wlasnie, tylko dobrze zrobiona instalacja zapewni bezpieczne warunki pracy dla elektroniki. zadna listwa zasilajaca nie bedzie w stanie ochronic urzadzen przed przepieciami rzedu 1,5 kV, a takie moga pojawic sie w instalacji np. na skutek uderzenia pioruna. dobrze zabezpieczona instalacja w budynku powinna miec zainstalowane ochronniki przepieciowe klasy I (typ B) i II (typ C), ale niestety czesto administracja ze wzgledu na koszty rezygnuje z tych ostatnich i skutek jest taki, ze jak cos pierdyknie na tyle mocno, ze impuls przejdzie przez B to na lestarze sie raczej nie zatrzyma i zegnajcie klocuszki...

dlatego zawsze warto wiedziec o jakie zabezpieczenia zadbal wlasciciel budynku. jezeli zainstalowana jest tylko klasa I, to trzeba we wlasnym zakresie zaopatrzyc instalacje mieszkania w ochronnik typu C lub D. oczywiscie bron boze nie robic tego samemu!!!

dartman, zanim sprzedaż Heliona to sprawdź czy nie warto zostawić go pod samo CD. O ile kondycjonery dla wzmaków to rzecz kontrowersyjna (wpływ raczej negatywny), o tyle dla CD może to być zbawienne. CD nie potrzebuje tyle prądu co wzmak.

Nie traktuje powaznie ludzi "slyszacych" brzmienie kabli USB...

gonarek>>

Zgadzam sie w 100% z tobą. Blok w którym mieszkam ma ok 26lat, a instalacja elektryczna to koszmar gdyż nie była nigdy wymieniana ze względu na zniszczenia jakie powstałyby przy jej wymianie oraz same koszty. Dla mnie listwy za kilkaset zł to nieporozumienie, a pozatym nie wszystko co drogie jest dobre. Do tego dochodzi prasa która robi nam pranie mózgu i można by było uwierzyć, że "marsjanie" naprawde istnieja :P

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.