Skocz do zawartości
IGNORED

Amplitunery stereo - Wasze typy

Andrew126

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć . Wielu uważa , że amplitunery stereo nie dorównują zestawom tuner + wzmak. Pewnie mają rację , ale mnie interesuje zakup dobrego amplitunera , który mógłby dobrze grać z tannoy M1 . Podstawowe przeznaczenie - słuchanie radia z jak najlepszą jakością . Wiele dobrego przeczytałem o nakamichi re 10 , ale wygląda na to , że nie sposób go kupić , więc może coś innego ? Jaki inny model byłby dobry ? Jakie możecie polecić oraz jakich unikać ? Interesuje mnie sprzęt zarówno nowy jak i używany w rozsądnej cenie ( max 1kPLN).

https://www.audiostereo.pl/topic/20101-amplitunery-stereo-wasze-typy/

Czesc ! Przyjrzyj sie ofercie Revoxa, jezeli koniecznie chcesz wydac duzo pieniedzy, nie jestem pewien czy Rotel jeszcze je robi, to jezeli chcesz wydac troche mniej pieniedzy, Ja osobiscie mam Marantz 2226 z 1977 roku i nie zamienilbym go na zaden cyfrowy chlam. pozdrowienia z Irlandii

• 5 tygodni później...

poweim ci tak moj staruszek ma segmenciaka technicsa sc eh-790 i ma cyfrowy amplituner. ja sluchajac radia na swoim onkyo TX-4500 MKII sie smieje natomiast u staruszka placze. Dlatego polecam moje onkyo cena 300PLN

Fajnie że wróciliście do tego wątku .

Problem jednak w tym , że dobry amplituner trudno kupić . Waszych nie ma na aukcjach internetowych . W częstochowskich komisach również nie , o sklepach nie mówiąc.

W tej cenie możesz dostać coś naprawdę dobrego, z najwyższej półki ale z przełomu lat 70 i 80'tych. Coś Sansui, jakiegoś ślicznego Marantza, Pioneera, Kenwooda. Nie wyczerpuję tu zresztą listy. I bardzo trudno będzie znaleźć Ci cokolwiek wartego uwagi z lat 90'tych. I nie ma w tym żadnego przypadku, bo wśród tych starszych amolitunery stanowiły często sprzęt flagowy, wizytówki. Przełom lat 70 i 80'tych to złote lata amplitunerów. Potem zapełniały one najniższe półki, stanowiąc sprzęt dkla najuboższych klientów - od czego wyjątków było bardzo niewiele. Niewiele dobrych amplitunerów już wyprodukowano i stąd bardzo trudno je znaleźć na rynku wtórnym. Więcej w wątku o ślicznych tunerach (3620), gdzie zresztą wcale niemało amplitunerów jest opisanych. I sfotografowanych...

Na Allegro, jak rzuciłem okiem, jest parę ślicznych Marantzów. Tu o okazję trudno, bo to sprzęt choćby dla wyglądu zwracający uwagę ale w budżecie się na pewno zmieścisz. A z nowszych za 500 jest NAD 7100:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

andrew ja nadal polecam ci moje onkyo tx-4500 mkII jest to dosc tani amplituner i bardzo bardzo fajny jesli chodzi o jakos odsluchu radia to jest naprawde o niebo lepsze od niejedego dzisiejszego amplitunera cyfrowego sredniej klasy zastanow sie wiem ze na allegro jest aktualnie wystawiany jeden za 299 PLN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.