Skocz do zawartości
IGNORED

Luxman lv-90 do gale 3020, da rade?

piotrmos

Rekomendowane odpowiedzi

Co sadzicie o tym wzmacniaczu? Co do kolumn to raczej jestem na nie zdecydowany, ze wzgledu na cene, przedni BR oraz dobre opinie. Moj pokoj ma 12m kw, slucham lat 80, troche rocka. Slyszalem, ze gale potrzebuje wydajnego wzmacniacza typu l-410. Kupilem w ciemno, tanio lv-90 2x45 i boje sie, ze nie popedzi odpowiednio tych kolumn. Mysle, ze w sprzecie do 1 kpln nie warto sie bawic w odsluchy, tym bardziej, ze nie ma jak, dlatego zyje recenzjami i opiniami z forum. Poza tym przesiadam sie z polskiego sprzetu, takze wszystko co lepsze, to mnie zadowoli :)

Prosze o wyrozumialosc i ewentualne doradzenie innych kolumn do 700zll nadajacego sie do lv-90. Byc moze gra on ostro i utemperuja go tannoye m2? Z jednej strony ten wzmak to budzetowka luxa, z drugiej natomiast kazdy lux jest wydajny.. sam juz nie wiem...

https://www.audiostereo.pl/topic/20211-luxman-lv-90-do-gale-3020-da-rade/

Witaj

z tego co sie orientuje niektore Luxmany maja cos takiego jak DuoB-Circuit, czyli podwojne wzmocnienie pradowe. Zdaje sie ze chodzi tu o transformator z podwojnym uzwojeniem. Nie jestem pewien czy Twoj Lux posiada cos takiego, jesli tak- to z pewnoscia powinien dac rade napedzic Gale 3020. U mnie rowniez gra Luxman i takze posiada 2x45W przy 8Ohm, jednak nieco inny model, a napędza teoretycznie 100 Watowe Kef C20.

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.