Skocz do zawartości
IGNORED

mam coś dla was...

mike27

Rekomendowane odpowiedzi

>>Jozwa

Chyba mnie zle zrozumiales... Mi jest kompletnie obojetne na czym slucha Kornik. Problem w tym, ze on robi za recenzenta i to on stawia te gwiazdki i pisze to co pisze. Taraz zostalo tylko czekac az Kornik zrecenzuje nam jakies kolumny za, dajmy na to 20kzl na zestawie Cambridge'a. Z cala pewnoscia uslyszy wszystko co beda one w stanie zaoferowac, nieprawdaz? A moze do tego czasu zmieni wzmacniacz na jeszcze inny "hi-end"? W recenzowaniu trzeba miec jakis punkt odniesienia. Wystarczy wspomniec dawny Magazyn Hi-Fi (o nowym jeszcze nie mam zdania), gdzie sprzet, na ktorym sluchano testowanych urzadzen byl w miare staly i przez to zachowywana byla pewna konsekwencja w ferowaniu wyrokow. U Kornika tej konsekwencji nie widac, bo i w jaki sposob ma sie ona objawiac, kiedy zmienia on co roz istotne ogniwa swojego systemu, niemal co miesiac? Zeby byc dobrym recenzentem trzeba niestety miec duzo audiofilskiego obycia. Kiedy tego zabraknie, zabraknie takze dystansu w spojrzeniu na pewne kwestie...

pzdr.

a mnie nadal interesuje to czy redaktorzy stwierdzili wspólnie, że lepiej grają Yary i stąd więcej gwiazdek. Bo jak rozumiem to ocena gazety, której reprezentantami są recenzenci( kiedyś Stryjecki pisał, że recenzenci wzajemnie sie popierają i zgadzają z tym co napisał kolega). A może gwiazdka Kłosa jest mocniejsza od gwiazdki Karasińskiego?

Cholera już sie sam pogubiłem...Z tymi kółeczkami to gwiazdek można dostać w głowie

Hiszpan =>

Akira =>

Tak czytam te wpisy , a moja małżonka dodaje ,że też nie umiem wypełniać druczków itp. a na poczcie dostaję białej gorączki, czyżbym był w tych 70% ?

Ale ,żescie mnie w kompleksa wpędzili i co teraz z tym fantem .............;-)

Nie na temat ocen, ale mala uwaga na temat tego samego czasopisma. Jakos nie tak dawno rzucila mi sie w oczy okladka ilustrujaca na calej swojej stronie Maranza SA11S1 i tak sobie pomyslalem, ze fajnie bedzie wiedziec co pisze polskie pismo o odtwarzaczu, ktorych mam dwie sztuki. Nie nalezy jednak za duzo myslec i lepszym pomyslem dla wszystkich byloby zamieszczenie czegos zupelnie absurdalnego. Jezeli ma to jedynie sluzyc jako tylko wizualna zacheta do zakupu jak sie okazuje pustego w temacie zeszytu....

Moze to problem blankietow, a nie wypelniajacych? Najlepszym przykladem jest tzw. ksiazeczka oplat RTV - wzor 1955.

>Gutekbull: nie przejmuj, marynarze tak maja - uslyszalem kiedys, ze w sprawach urzedowych marynarze (i pokrewni) to inwalidzi.

Ludzie!

A nie pomyśleliście czasem, że między wymienionymi na wstępie kolumnami jest różnica 2000zl ??? Przecież to za dużo, by porównywać je bezpośrednio i oceny ,,gwiazdkowe" dotyczą porównań do sprzętu w różnych grupach cenowych, do podobnej cenowo konkurencji . W tym układzie ocena gwiazdkowa nie jest tak oczywista !

Wolelibyście najlepszego Fiata, czy całkiem przeciętne BMW ??????????????????????

Gość

(Konto usunięte)

Zolty, 13 Sie 2005, 06:51

A co ty chcesz od książeczki RTV? Jest jaka jest ,moim zdaniem lepszej nie trzeba, spełnia swoje zadanie od 50 lat w niezmienionej formie.

Popatrz na to z innej strony, gdyby polacy nie manipulowali i ciągle coś zmieniali czy trzeba czy nie , może troche inaczej by Polska wyglądała!

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.