Skocz do zawartości
IGNORED

Wzmacniacze słuchawkowe wysokiej klasy

Piotr Ryka

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jeszcze sprawę do Dartmana

Mając w uszach brzmienie Audio Dynamica byłbyś świetnym testerem Sound Art Ragtimea. Może byś się z nimi umówił na odsłuch, bo byłbym wielce ciekaw takiego porównania. Może jeszcze ktoś by się z Tobą wybrał? Musimy przecież tego Ragtimea rozgryźć, no bo co, kurczę blade, od czego mamy ten wątek?

Dartman

Tu masz kontakt. Oni działają tylko w soboty. Wzmacniacz mieli mieć pod koniec miesiąca.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A kto się wybierze z Dartmanem?

Ukryta Zawartość

No nie uwierzycie ale na AD moja stara milosc AC/DC brzmi tak, ze slucham dzisiaj 3 raz :). a sluchalem ich ze dwa lata temu a to przecie taka chala muzyczna, no ale cos w tym wzmaku jest.

poki co odpowiedzi brak. kupilem dzisiaj Audio i przeczytalem "recenzje" Ragtime'a. Konkluzja jest taka - kto zyw niech kupuje AD, poki Tomek ma jeszcze przody :).

ale obiecuje osobiscie Ragtime'a przesluchac i recenzje wystawic. Howk.

>Molibden,

Graaf moze miec racje, ze jest to wzmacniacz wysokiej ceny. Na mnie tez ich strona WWW zrobila wrazenie nastawionej na zamoznego klienta, niekoniecznie wymagajacego nausznie, z reszta takie same mam odczucia w stosunku do Ragtime. Zbadamy, bo od czego jest to forum? :-)

ps. ja w biznesie uzywam liczydla i calkiem niezle sobie radze

Re: Molibden, 22 Mar 2006, 22:47

>Graaf - ale to jest kalkulator inżynierski, a nie biznesowy!

oops a to przepraszam

w sumie chodzi mi tylko o to, że wątek jest o wmacniaczach wysokiej klasy a nie wysokiej ceny

nie jeden producent celowo winduje cenę widząc w tym przepustkę do "wysokiej klasy", my - jako świadoma część rynku konsumenckiego :-) - powinniśmy takim szalbierzom stawić zdecydowany odpór

dla mnie wysoką klasę reprezentuje Forum 608 - a kosztował mnie okazyjnie 650 zł - wątpię by ten Dark Audio oferował istotnie lepszą jakość dźwięku kosztując prawie 10 razy tyle

a jest też istotnie droższy od symetrycznego Audio Dynamica z wyrafinowanym oddzielnym zasilaczem (chodzi mi o ceny oficjalne, kiedy były do nabycia nowe u producenta)

a dla tego faktu to już naprawdę trudno znaleźć uzasadnienie

pozdr.

graaf

Re: dartman, 22 Mar 2006, 22:59

otóż właśnie,

a swoją drogą "recenzja" Ragtime w HiFiM to skandal, zwykły artykuł sponsorowany

na moje supliki na forum HiFiM do red. Stryjeckiego by napisał coś konkretnego o tym wzmacniaczu nie było żadnej reakcji

choć przyznam szczerze, że tak naprawde nie jestem tym wzmacniaczem (Ragtime) zainteresowany 0 nigdy nie kupiłbym czegoś tak brzydkiego, a żona wniosłaby chyba o rozwód gdybym przyniósł coś tak szkaradnego do domu

oczywiście "de gustibus", ale naprawdę klocek jest dla mnie odrażający, brakuje tylko jakichś złotych pomponów i lampasów

pozdr.

graaf

Graaf

Tak, bez wątpienia, cena tego "krakowskiego" wzmacniacza wydaje się bardziej pasować do komisu samochodowego. Ale dopóki go nie usłyszę, nie będę krytykował. Może faktycznie jest wybitny?

graaf -->

mnie od dawna świeci się czerwona lampka ostrzegawcza jak czytam opisy urządzeń Sound/Stand Artu w periodyku red. Stryjeckiego :)

nie chodzi tylko o Ragtime ;)

zdezintegrowany_3PO

Jestem bardzo ciekaw Waszej opinii o Ragtime. Takiej skupiającej się jedynie na brzmieniu, mniej na wyglądzie.

Sam jeszcze go nie słuchałem.

Mam nadzieję, że uda się wyprodukować drugi egzemplarz...

Wiem, że Ragtime posiada przedwzmacniacz przeniesiony ze zintegrowanego Jazza.

zdezintegrowany_3PO

Niedługo recenzja Bluesa autorstwa Alka Rachwalda. Nie zawiedziesz się ;)

Czekam na nią z wielkim zainteresowaniem. Właściwie, to już ją znam, ale będzie się działo :)

Papamek

a tym czasem można nabyć wzmacniacz słuchawkowy wysokiej klasy (brzmieniowo) już za (aktualnie) marne 400 zł:

Ukryta Zawartość

szczerze polecam!

Ukryta Zawartość

i Audio Dynamic wciąż za 2500 zł - w porównaniu do Dark Audio jest to okazja - mimo niesłuchania nie wierzę by ten D-A był znacząco lepszy od A-D:

Ukryta Zawartość

chociaż ten egzemplarz jest skrajnie paskudny jak na mój gust - gdyby wyglądał normalnie to już bym go dawno kupił, bo 2500 to bardzo dobra cena

Ukryta Zawartość

Audio Dynamic jest kiepski? Kto tak powiedział, bo jakoś nie dosłyszałem?

>Najbardziej lubie testy/opinie sprzetow o ktorych delikwent nic niewie.

Ta powyższa uwaga, to względem czego?

Re: SFINKS, 23 Mar 2006, 14:43

>Najbardziej lubie testy/opinie sprzetow o ktorych delikwent nic niewie.

żeby była jasność - nie wyrażam Sfinksie opinii nt. brzmienia wzmaka Dark Audio

wyrażam natomiast powątpiewanie co do pozycjonowania cenowego tej konstrukcji, bo już na oko trudno ją porównać do tańszych Audio Dynamic czy Luxman ODNF

po lekturze strony www Dark Audio mam wrażenie, że jest to pozycjonowanie li tylko marketingowe - gdzie "price is product"

może się mylę, ale tego rodzaju "pozory" rzadko mylą :-(

Ukryta Zawartość

K-701 od ręki za 1250 zł - bardzo dobra cena

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.