Skocz do zawartości
IGNORED

Tanie słuchawki do 70 zł do czy na uszy?

paffel

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czytając niektóre tematy forum, problem który mnie trapi wydaje się być trywialny.

A mianowicie potrzebuje słuchawy do 70 zł (jak sugeruje temat :])

Nie jest to za wiele na słuchawki (właściwie czytając niektóre wypowiedzi jest to nic :] ), ale sprzętu będę używał z kartą dźwiękową w laptopie głównie do słuchania muzyki mp3, ewentualnie oglądania filmów divx wiec jakości dźwięku nie najwyższych lotów.

I tu pierwszy problem douszne czy nauszne słuchawki?

Fajnie gdyby były nieduże, ale z kolei douszne słuchawki, których używam w telefonie, wypadają mi z uszu :/ no i jak ma się sprawa z przenoszeniem basu, chyba w nausznych troche to lepiej wygląda? A zależy mi na głębokim basie.

Czytając wasze opinie niezłe chyba są sennheiser mx 550 ale musiałbym je przymierzyć :] czy mi z ucha nie wylecą.

Ale nie mam żadnej opcji jeśli idzie o nauszne: też coś sennheisera, np. px 30 albo KOSS KTX-8 (fajne bo się składają, ale nie mam pojęcia jak grają) czy może coś z niższej półki, np philipsy jakieś?

Jestem laik w tej kwestii wiec prosze o pomoc.

Z góry dzięki

mam mx400 senna - w pracy właśnie także podłączone do laptopa - o ile średnie i wysokie tony oraz szczegółowość są OK to bas to słabizna - jest go mało i nie schodzi nisko :( - może to zwyrodnienie - w domu mam bayery 990 pro i basu jest dużo oraz schodzi on bardzo nisko

testowane na różnych urządzeniach więc to nie wina wyjścia słuchawkowego

jak za cene ok. 50zł są ok

Zawsze mnie zloscilo gdy ludzie pisali mi abym dolozyl X zl bo warto, ale jest taka smutna prawda.

Moim zdaniem warto dolozyc odrobine do AKG k66 (kosztuja mniej niz 100zl) albo kupic Philipsa hp250 (ten jest tanszy niz 70zl) - sa malo niewygodne i graja nie tak koszmarnie...

Przy tak niewielkim budrzecie zwroc uwage glownie na wygode (to mozesz zbadac tylko samemu). Dzwiek bedzie i tak mierny...

Nikt nie porownuje wnikliwie jakosci sluchawek "do 70 zl". Jak komus zalezy na jakosci dzwieku ze sluchawek to dozbiera troche pieniedzy i kupi cos lepszego. Dlatego duzo latwiej jest znalesc opinie o lepszych sluchawkach (np sennki 580, 600, 650) niz o tych bardzo tanich...

-> paffel

Zgadzam się z superpiki - Philipsy HP250 będą bardzo OK do takiego słuchania ;-) Nie słyszałem tych AKG K66, ale kupiłem kiedyś mojej siostrze Philipsy HP250 do kompa i sprawdzają się nieźle ;-D Do tego już przez dwa lata bez szwanku - brzmią nieźle, trochę basu mało i niewielkie w sumie "wyrafinowanie" wysokich, ale średnica bez zastrzeżeń - lekko dominująca ;-), Do tego wygodne, nauszne i kabel o długości jakieś 2 metry na pewno (do tego z regulacją głośości ;-)

Mi też nie mieszczą się do ucha tzw. "pchełki" typu Sennheser MX400 - te z kolei ma moje żona, są podpięte do discmana z mp3 - tu zgodzę się, że bas jest "okrojony", ale srednica i wysokie - pierwsza klasa... No ale co z tego, jak mi wypadają z lewego ucha :-D

A z dużego basu chyba słyną słuchawki Kossa, ale tych nie słyszalem ;-)

I tyle mogę poradzić do 70 PLN

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.