Skocz do zawartości
IGNORED

PIONEER VSX 415 + PIONEER S-H230VA-W = ?

biELik

Rekomendowane odpowiedzi

Chciałbym do w swojego pokoiku [13m2] kupić jakiś budżetowy zestaw stereo. Myslałem o kolumnach PIONEER S-H230VA-W i amplitunerze PIONEER VSX 415. Cena nie może przekroczyć 1400,- tylko tyle mam :) Czy nie lepszy byl by wzmacniacz? Czy podpinanie głośników stereo do amplitunera to dobry pomysł? Czy może w tej cenie nie lepiej bylo by kupić jakichś troszke droższych kolumn na rzecz jakiegoś tańszego/używanego amplitunera? Aaa i czy ten amplituner można podpiąc do komputera? W komputerze mam wejście i wyjście optyczne, tak więc chyba można... Jeśli chodzi o muzyke to lubie elektroniczne brzmienia (Trance, House)

https://www.audiostereo.pl/topic/20433-pioneer-vsx-415-pioneer-s-h230va-w/

wzmacniacz bedzie lepszy od amp. 5.1

Za niewiele wyzsza kwote kupisz pianocrafta e400 lub tego nowego z dvd i w pokoju o tej wielkosci bedzie dobrze.

Mozesz pokombinowac ze sprzetem uzywanym, ale to zawsze pewne ryzyko(wyzsze im nizsza cena sprzetu) i potrzeba pewnej wiedzy.

Sprawdziłem co to za cudo i powiem szczerze jestem oczarwany tym sprzętem :) Choć do końca nie jestem pewny czy to jest to czego szukam. Do tego dochodzi cena, prawie 1600,-. Zreszta musialbym usłyszeć jakie te owe cudeńko wydaje z siebie dzwięki, choć myśle że spotkanie sie z tym Pianocraftem to jak miłość od pierwszego usłyszenia :) Fakt, mieszkam w bloku i większego zestawu chyba nie potrzebuje... A jeżeli mialbyś coś do polecenia z monitorów, dużo dobrego wyczytałem o Tannoy M2 i Paradigm Titan.

Budzet jest skromny, m2 dzieki forum osiagaja zawrotne ceny a takie tannoy fusion2 gorsze nie sa a poprostu troche inne i ceny za nowe sa b. przyzwoite.

Z uzywanych to pewnie AE evo one sa jednymi z najciekawszych, ale wtedy potrzeba powazniejszego wzmaka i budzet nie wystarczy.

Zostalbym przy pianocrafcie, ewentualnie jak sie zdecydujesz to dogadaj sie z kolesiem i niech Ci wlaczy odtwarzacz, bo niektore sa glosniejsze a inne cichsze (to sa kolce na tej rozy)

Monitory w PC sa wiecej niz przywoite, a poprawic je mozna za pare zlotych jak sie brzmienie znudzi- maty bitumiczne i kondensatory na jantzen audio.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.