Skocz do zawartości
IGNORED

Forum czy kółko wzajemnej adoracji ?!!

gutekbull

Rekomendowane odpowiedzi

Towarzystwo widzę trochę odchodzi od sedna tematu zapoczątkowanego przez gutekbulla - biznesowe kółka adoracji - (wiem, że mało osób to przeczyta po wciskali se te ignory :)) )

Zrozumiałe jest, że część osób łączą interesy i to nie jest źle, gorzej natomiast jeśli te (biznes) połączenia powodują, że ktoś otrzyma błędną odpowiedź i nie daj boże kupi coś co nie do końca jest tym co ktoś powiedział.

A czy forum jest opinio twórcze ? - w swoim internetowym świadku może i tak ale nie odzwierciedla sytuacji w świecie realnym (jak to może niektórym się wydaje).

Taka Mała Internetowa ..... (każdy sobie wpisze)

ale miło jest i można sobie pogadać i powymieniać poglądy

pozdr

Jeśli chodzi o mnie to na forum jestem obecny od niedawna i musze powiedziec, że jesli chodzi o uzyskanie pomocy bądz też opinii to nie zauważyłem większych problemów, a odpwiedzi na moje pytania są raczej różnorodne.

Moim zdaniem rozwiazanie jest proste, ja bedac producentem poprostu nigdy bym nie popelnil wpisu na jakimkolwiek forum, ktore zwiazane jest z moja dzialalnoscia, totalna cisza, dotyczy to rowniez redaktorow pism branzowych, ktorzy przeciez swoje zdanie wyraznie prezentuja na swoim polu. Alternatywa mogly by byc odpowiednie zakladki, np. pytania i odpowiedzi do producenta czy redakcji o czym pisal Peter.

ABs - ale zważ, że może producent to także audiofil i chce sobie po poglądować na różne tematy - co do gadaniu o swojej branży to fakt -Ci CHO Sza - albo cihosza - nie wiem :)

Sądzę ,że wątki "biznesowe" płatne to nie jest taki zly pomysł - pisał o tym wyżej Peter Daniel,

a naszemu dobroczyńcy - Lukarowi wpadłoby parę groszy ???

Na wiele sie to raczej nie zda. "Pomysłowość" ludzka nie zna granic. Tym bardziej, że ostatnio tak modne jest bycie 'cwańszym' od innych. To takie rozbuchane poczucie pejoratywnej wolności osobistej...Znowu Ci normalni się zastosują a pozostali będą mieli resztę gdzieś.

o czym tu mówić kółka są i wątku obok to widać, , jak jedna osoba jest w stanie zagiąć taką rzeszę :) smutne jest to że może mieć racje

Taka "pomyslowosc" raczej na dluzsza mete nie poplaca, a wpadka w takim przypadku moze byc bardzo bolesna. Ja nawet zrezygnowal bym z odplatnosci, poprostu producent odpowiada rzeczowo na pytanie skierowane do niego w odpowiednim watku, a nie wdaje sie w jalowe dyskusje...

"pomysłowość" na dłuższą metę

zależy jaka długa meta

jakoś nikt się nie skarży że płatności ktoś wycofuje

ABs - coś kręcisz

no tak w końcu mamy ku temu temat :)

jar1 => " licznik dni obecności na forum" to nie zupełnie się sprawdzi bo ja mam stronę forum ustawioną jako główną i jak tylko włączę komputer to już jestem zalogowany na niej i choćbym szukał w internecie zupełnie czegoś innego to i tak wyjdzie ,że siedzę na forum ;-)

Tak może mieć więcej osób ?

Mam dość tego ,że jeśli się wypowiem negatywnie o firmie lub klocku danej firmy to zaraz podnosi się wrzawa i robi się niemalże nagonaka bo śmialem skrytykować ,przecież to kompletna paranoja.

Siedzą tu producenci i pilnują swoich interesów.

gutekbull - ha, ha,

>Siedzą tu producenci i pilnują swoich interesów

jak by siedzenie na forum miało być pilnowaniem interesów ha, ha

to można tylko by było z torbami pójść

ta aż mi się łezka zakręciła ha,

dorabianie ideologii ,

.....nie no nie moge pisać ha, ha

• Redaktorzy

"Jedyne niezależne forum stereo staje się powoli kółkiem rożańcowym.

Ja zanim cokolwiek wpiszę zaczynam się zastanawiać czy kogoś nie urażę.

Inaczej, włącza się u mnie autocenzura.

Przecież to powoli robi się bzdura i karykatura."

gutek - ale cóż ci mogą inni poradzić na twoje problemy? Wyłącz autocenzurę i już. Jeśli będziesz pisał grzecznie, nikt się nie obrazi. Wiele osób myli chamstwo z bezkomprosowym dążeniem do prawdy, tak jakby nie można było napisać prawdy w sposób kulturalny.

zildjian, 18 Sie 2005, 11:17

>Olo

>

>Akurat Ty nie piernicz. Mało dostałeś porad dot. Cyrusa ?

Zildjian - akurat ja nie pierniczę. Nie narzekam że nikt mi nigdy w niczym nie pomógł, tylko mówię o tendencji, a to jest chyba różnica. Moja SUBIEKTYWNA obserwacja jest taka, że grupa "wtajemniczonych" rozwałkowuje sobie dowolny temat w setkach wpisów (nic mi do tego - w końcu to jest forum a nie komercyjne FAQ dla niekumatych), a pytania laików (niekiedy bardzo sensowne i konkretne) są coraz częściej olewane. Dlatego w mojej ocenie forum jest fajne do poczytania, natomiast konkretną pomoc jest trudniej uzyskać niż jeszcze kilka miesięcy temu.

Ja mam spory dług wdzięczności w stosunku do Forumowiczów, bo załapałem się na fachową poradę w temacie Cyrusa i jestem bardzo zadowolony z dokonanego wyboru. Nie raz o tym pisałem i dziękowałem wszystkim zaagnażowanym. Nie znaczy to jednak, że nie mam prawa SUBIEKTYWNIE ocenić pewnych trendów i tendencji. Sam też staram się pomóc, ale tylko tam, gdzie mam cokolwiek do powiedzenia. Mam taką zasadę w życiu, że jak się nie znam, to się nie wypyszczam.

Pozdrawiam,

Olo

pitdog, 18 Sie 2005, 14:49

>Olo to kiedy te piwska nam kupisz? ;)

Było się orientować jak jeszcze w Trójmieście mieszkałem :P

Teraz to mogę co najwyżej na piwko i odsłuch zaprosić do Warszawy, gdzie aktualnie się urządam w nowym mieszkanku ;-)

Pozdrawiam,

Olo

>Teraz to mogę co najwyżej na piwko i odsłuch zaprosić do Warszawy, gdzie aktualnie się urządam w nowym mieszkanku ;-)

łojejeju, jeszcze jeden 'element napływowy':-) Byle nie na tarchominie..

jar1, 18 Sie 2005, 15:07

>PS. W okolicach tarchomina mamy klub audiofila. Zapraszamy.

Jakie wpisowe? ;-) A tak poważnie, to pliz jakieś bliższe info na priva, bo szkoda offtopic robić, a jestem żywotnie zainteresowany Waszym klubem.

Pozdrawiam,

Olo

>Olo78

Tu masz dane

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I potem wątki zaczynające sie od KAiM...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zildjian => widzisz , już mniie o coś posądzasz ;-) ale z tobą mogę dyskutować bo oboje wiemy ,że nikt z nas nie usiłuje niczego sprzedać, ani nie broni niczyich interesów.

Kiedy końcówka będzie ok.?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.