Skocz do zawartości
IGNORED

Porcupine Tree Deadwing na winylu ?

Yanoosh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Czy w Polsce można kupić wydanie winylowe płyty "Deadwing"? I ile to by kosztowało ?

Szperam trochę po necie i znalazłem jakieś ich wcześniejsze płyty na winylu, ale jakoś nie mogę znaleźć Deadwing.

Janusz z Torunia

https://www.audiostereo.pl/topic/20700-porcupine-tree-deadwing-na-winylu/

Vinyle PT można kupić w ich sklepie internetowym:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) . Obecnie dostepne są:

Deadwing - niebieski winyl, 2 płyty- 16Ł

Deadwing - czarny winyl, 2 płyty - 16Ł

Voyage 34 - 2 płyty - 20Ł

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam! Można ją też nabyć w sklepie

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

No jak mogłem nie słuchać, jak mój nick związany jest z zespołem :) (PTyś)

Słucham ich od 10 lat i uważam że szczyt osiągnęli na Signify, każda następna płyta jest słabsza. Tak samo jest z Deadwing, dobre rockowe niczym nie wyróżniające się granie. Jest to pierwsza płyta PTysiów, której nie kupiłem. Bardziej podoba mi się Blackfield pomimo, że ciut za słodki. Gdyby wydłużyć utwory i odjąć troszkę cukru to z tego byłaby dobra płyta Porcupine Tree :)

Pozdrawiam

Ptyś

Noo niee... Panowie, moje zdanie jest jednak inne!

wydaje mi się, że właśnie "In Absentia" była tą "przełomową" płytą w historii PT. To ona wniosła powiew świeżości, nowe tchnienie i niesamowity klimat! to zdecydowanie jedna z moich ulubionych płyt, nie mówię że lepsza niż "Deadwing" bo nie mam odwagi ich nawet porównywać, choć uważam, że "Deadwing" jest kolejnym stopniem rozwoju tego zespołu i to rozwoju, jak dla mnie w tę dobrą stronę.

Możecie powiedzieć, że jestem za młody i nie umiem docenic ich poprzedniego dorobku, ale cóż, odnoszę wrażenie, że gdzieś już to słyszałem, zanim zainteresowałem się PT... i możecie się śmiać czy też nie, wbrew mojej woli kojarzy mi sie to z... Pink Floyd :)

>Ptyś

Niewątpliwie masz rację, do mojego przypadku, ta teoria pasuje, jednak, mój znajomy od poczatku interesował się PT i tak się składa że podziela moje zdanie :)

Ale myślę że możemy zakończyć ten temat, bo nie mozna toczyć sporu w kwestii gustu muzycznego;)

Choć piekne jest, że muzyka tego zespołu tak porusza i uszczęśliwia... wielu

Jeszcze troszkę o winylach Porcupine Tree :)

Chciałem kupić Signify, ale WIELKI pech chciał, że dzień wsześniej się skończyłu :( Pisałem do Burning Shed, ale odpowiedzieli, że nic już nie mają i nie będzie.

Zamówiłem płytkę w sklepie podanym wyżej i powiedzieli, że będzie, tylko za 3 miesiące ?! Hmmm do tej pory myślałem że winyle PT dostępne są tylko na ich stronie. No zobaczymy, czy za 3 miesiące będzie Signify.

Na osłodę lipy z Signify kupiłem na Allegro nówkę winyla The Sky Moves Sideways, który już wcześniej skończył się na stronie PT. Poligrafia to zupełnie inna bajka niż z CD, jednak wielkość ma znaczenie :)

Pozdrawiam

Ptyś

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja też mam skojarzenia z Pink Floyd. Czasem trochę z Camel...

Nawet nie powiedziałbym, żeby to było podobieństwo, ale skojarzenia miejscami są.

A w jednym utworze z "Lightbulb Sun" mam nawet trochę skojarzenie z jednym utworem z "Sergeant Pepper's Lonely Hearts..." The Beatles.

Miałem kiedyś kilka ich płytek w mp3. Niektóre z nich zupełnie mi się nie podobały. Tylko, że teraz nie pamiętam, które to były.

Natomiast bardzo mi się spodobały i teraz mam je na CD: "Coma Divine" i wspomniany "Lightbulb Sun".

Słuchałem też trochę w EMPiKu przez słuchawki "Deadwing" i też bardzo mi przypadła do gustu.

Janusz z Torunia

No jak podoba Ci się Coma Divine to powinny Ci się spodobać Signify i The Sky Moves Sideways, bo na koncercie jest sporo materiału z tych płyt.

A jak próby zdobycia Deadwing?

Pozdrawiam

Ptyś

Na razie to jeszcze nie są próby zdobycia. Na razie próbuję się dowiedzieć, ile by to musiało kosztować.

Ciekawe, że na stronie PT jest cena 16 funtów (czyli chyba niecała stówa), a w Polsce to już ponad 160 :-(

Janusz z Torunia

• 4 lata później...

Bierz stary!!! Incident miażdży! Jak słucham Time Flies to mam banana na ryju jak dzieciak :-) Poligrafia 1 klasa jak to z Porcupine :-) za 2 lata pewnie będzie warta 800 pln więc jak Ci się nie spodoba to opchniesz :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Właśnie tak patrzę na ebayu że ceny PT z kosmosu :) a ja zdążyłem tylko w Up the downstairs zaopatrzyć na winylu. Swego czasu miałem zajawkę na ich płyty w 5.1 ale mi przeszło, na LP brzmi dużo lepiej.

Warto :-) kompletnie inne brzmienie, pełniejsze, głębsze i przede wszystkim mniej szumów i trzaskania :-) tak jakbyś dolby włączył :-)

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

Jak widzę że Deadwing kosztowała na niebieskim winylu 16 GBP tak jak jest napisane na początku tego wątku to krew mnie zalew że tego wtedy nie kupiłem :-) eeech Trzeba kupować płyty Porcupine bo to idealna lokata kapitału :-) oczywiście pomijając fakt, że muza jest świetna.

DL-160 to HOMC u mnie gra na wejściu MM bez żadnego problemu. Na wejściu MC może przesterowywać (temat gdzieś juz był poruszany).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.