Skocz do zawartości
IGNORED

PCB dla Pass Aleph 5

wovo

Rekomendowane odpowiedzi

A moze by tak?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Uruchomiłem jeden kanał z pojedynczą parą tranzystorów. Gra jak Aleph;-)

Czekam na płytki, w zeszły piątek otrzymałem z firmy e-mail w którym było:

"Termin realizacji zamówień wynosi obecnie 2 do 3 tygodnie, więc mamy jeszcze trochę czasu"

Tranzystory już do mnie dotarły, muszę teraz znaleźć trochę (dużo) czasu żeby je pomierzyć.

Paruję według zaleceń Nelsona, przy prądzie spoczynkowym dla układu docelowego. Tranzystor jest montowany do radiatora i czekam na ustabilizowanie warunków termicznych. Mam w tym spore doświadczenie i w znacznym stopniu potrafię "wyczuć" zachowanie tranzystora.

Witam, organizuję zamówienie na radiatory

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

witam

co myslicie o mieszaniu roznych kondenstaorow w zasilaczu ?? mam pare kondow elny i pare philipsow i nie wiem czy je wykorzystac czy szukac czegos nowe. moze macie jakies doswiadczenie z tym ???

pozdrawiam

hmmmm... cos ostatnio temat padl na pysk :((((( mam nadzieje ze jak sie w koncu plytki pojawia to sie obudzi wiekszosc towarzystwa i na nowo rozgorzeje dyskusja...

poki co troche spoznione ale zawsze... wesolych swiat wszystkim :))

bart

bartsx, 14 Kwi 2006, 14:28

>witam

>co myslicie o mieszaniu roznych kondenstaorow w zasilaczu ?? mam pare kondow elny i pare philipsow

>i nie wiem czy je wykorzystac czy szukac czegos nowe. moze macie jakies doswiadczenie z tym ???

>pozdrawiam

możesz próbować, ale w zasilaczy najwazniejsze to wysokoprądowe najpierw, najlepiej Nichicon GoldTune, potem jakies niezłe polipropyleny..

ja mam Kendaile 68000uF i do tego dodane Nichicony FG 10000u i te ostatnie ładnie oczyściły dźwięk.. oczywiście ruskie też, także im lepsze kondensatory tym lepiej...

Foksik, jak się mają płytki i komplety tranzystorów??? ;)

>Foksik

Koniec kwietnia się zbliża, Długi Weekend tuż tuż - można by coś zlutować :)

A co słychać w sprawie zamówienia płytek i tranzystorów?

Może zaryzykować z podaniem jakiegoś orientacyjnego terminu?

ciągle czekam i pozdrawiam

macsch

To jak by co z rezystorami mocy na leżąco :o)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Nareszcie są!

Dzisiaj odebrałem przesyłkę z płytkami. Ależ to długo trwało, chyba następnym razem skorzystam z usług innej firmy.

Do piątku wyślę płytki tym którzy nie zamawiali tanzystorów. Nie dostałem jeszcze wszystkich zamówionych IRF-ów, więc paczki z tranzystorami wyślę dopiero po weekendzie.

Za prawdę powiadam Wam obsłużenie takiego zbiorowego zamówienia to kawał ciężkiej roboty. Gdybym nie spróbował to bym nie uwierzył.

Foksik wierze ci...kiedys robilem podobna rzecz i wiem ze to koszmarna robota ktora pochlania 3 razy wiecej czasu niz sie spodziewa człowiek..

....ale najwazniejsze ze sa..... czy jak zamowilem z rezystorkami, panasonikami i diodami to dostane wszysto od razu czy tez trzeba poczekac ?? ale piknie se polutowac bedzie mozna :))))

pozdrowienia

Jak wskazuje praktyka główny problem Alpehów to odprowadzanie ciepła , domyslam się , iż szanowni koledzy zastosują podkładki izolujące z tlenku aluminium -

mając powyższe na uwadze czy znają koledzy korzystne źródło nabycia takowych ( poza Elfą )

Ukryta Zawartość

podkładki ceramiczne do TO247 typ AOS218/247. Są dobrej jakości.

Ukryta Zawartość

co do podkladek ceramicznych z TME. Nie wiem czy sa to te same, ktore jak kupowalem, ale ostatecznie zmienilem je na silpady Bergquista. Fakt, ze ceramiczne podkladki przewodza bardzo dobrze cieplo, ale byly krzywe, pekaly, i obserwowalem duze roznice temperatur pomiedzy tranzystorami (jak podkladka w czasie przykrecenia pekla to nawet bylo lepiej, bo dobrze przylegala). CZasami pekaly pozniej, nie podczas przykrecania, pewnie z powodu zmian spowodowanych temperatura. Ogladalem kiedys specyfikacje jakis innych podkladek, chyba w DACPOLU i parametr "flatness' byl duzo lepszy niz te ktore mialem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.