Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

>Veteran

zlituj się i podaj termin dostawy Panasonics TSHA. W przeciwnym razie wszyscy z zaległościami w dostawach elementów do P1.7 będziemy zmuszeni wystąpić o zwrot poniesionych kosztów! (nie obracaj naszą gotówką! - to już ponad 3 miesiące), cierpliwość na wyczerpaniu

Kondenstaory sa kupione i powinienien je dostac razem z elementami do dac. Przykro mi, ze trwa to tak dlugo, ale czekalem do ostatniej chwili na realizacje poprzedniego zamowienia. W miedzyczasie wycofalo sie z nich kilka osob wiec pozostaje ok. 20 kompletow.

Gdyby ktos chcial kondenstaory BG N 10uF, 47uF na wejscie/wyjscie AP1.7 - poprosze o kontakt, ale dopiero jutro. Przyszly rowniez druki do DAC, GC, zostalo ok. 16 plytek pod buffer ktorych nikt nie odebral, druki pod dracule. Za kilka godzin bede mial wiecej czasu aby cos napisac.

ponawiam pytanie o zastosowaniu polipropylenów na zasilaniu.... jak uważacie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

"- 3 x 3300 uF Caps ( bypassed with Mundorf Caps a the bottom of the Pcbs ) for power supply - in / out caps are 10uF Blackgates"

...

Ukryta Zawartość

Wczoraj wreszcie skończyłem składać alepha p1.7 . Wygrzewał się dwie godzinki , dzwięk był bardzo

czysciutki bez "efektów" czyli wszystko o.k. Pierwsze w miarę krytyczne odsłuchy miałem przeprowadzić dzisiaj.

W nocy wyłączyłem go niczego nie dotykając . Odpalam dzisiaj , pojawił się przydzwięk , lewy kanał gra ciszej.

Pięknie , posprawdzałem okablowanie , gniazda..... szukam dalej.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zorro

No ładnie Ci to wyszło, skąd Wy bierzecie takie obudowy, ja mam z tym cały czas problem.

Co do przydźwięku to mam nadzieję, że szybko usuniesz i napiszesz co nieco o dźwięku, ale wiadomo, że tak naprawdę pierwsze obiektywne wrażenia będą po wygrzaniu. Powodzenia !

>zorro

Kurcze. Mam dwie identyczne prawie skończone obudowy. Tak samo rozwiązane boczki z podfrezowaniami pod blachę:)

Moje boczki to sztachety olchowe dostępne po 2,49 w Castoramie. Z jednej sztachety wychodzą akurat 2 boki.

Właśnie kończę robić tą drugą pod P1.7 i czekam na kity. Chwilowo gnieździ się tam jeszcze BOZ, ale mam nadzieję, że już niedługo.

Chyba wszyscy mamy problemy z obudowami :)

Gdyby można było coś kupić za przyzwoite pieniądze z 3mm alu to bym się nie zastanawiał .

Poprzednią obudowę do BLSa zrobiłem z boczkami z 10mm płaskownika. Do ponownego wiercenia i gwintowania

zwłaszcza tych 10mm boczków nie miałem już chęci .

Miam dobrego stolarza także z precyzyjnym frezowaniem boków nie było problemu.

Oczywiscie w tym materiale dokładnośc rzędu 0.2mm jest niemożliwa . Jako sórowwca użyłem progu z jesiona.

Wszystkie blachy chowają się w frezach i tylko dla efektu drewniane boki są wypuszczone na zewnątrz na 7mm.

Nie chciałem robić ich w formie drewnianych nakładek co byłoby najprostsze ale mniej interesujące wizualnie.

Taką samą obudowę będzie miał GainClone i Nos-dac . Dwie obudowy postawione obok siebie mają szerokosc

standartowego klocka hifi 40-43 cm. Ale to dopiero "półfabrykat" . Blachy będą malowane proszkowo na czarny

mat , front mam zamiar wyciąć z czarnego szkła.

Myśle że wkrótce uruchomię też drugiego Alepha P1.7 na rezystorach Beyschlaga czekam tylko na BG-N

A skoro będą dwa Alephy to będzie możliwosc sprawdzenia jak chodzą na dwóch zasilaczach.

Kiedyś popełniłem taką obudowę . Oczywiscie tak wyglądała przed malowaniem proszkowym.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>magazynier

Jutro coś skrobnę na ten temat . Wstępnie jest bardzo obiecująco.

Na razie wygrzewam i sprawdzam temp tranzystorów.

IRFP9610 dochodzą do 100C , reszta zdecydowanie zimniejsza.

Wstyd przyznać ale przez tydzień nie znalazłem nawet czasu na odsłuchy całego kompletu

srebrnego okablownia Argentum włącznie z sieciówką.

witam,

dzisiaj mija dokladnie 4 miesiace od przelania veteranowi pieniedzy na plytke i czesci do alepha p 1.7 - tak wiem nie mozna kupic kondensatorow Panasonica. Strasznie mnie to zaczyna irytowac.

mariush

Też czekam na te Panasoniki , poprosiłem jednak wczesniej Veterana żeby przysłał mi wszystko

a kondensatory w drugiej turze jak dotrą.

Kiedyś kupiłem też Rubycony ZL na 100V dlatego Pass gra .

Zorro- napisz prosze jak gra Twoj klonik... tylko dokladniej jak zrobiles to wczoraj:)..bede Ci bardzo wdzieszny. W ten sposob zaspokoje swoja ciekawosc:))....i zwiększe dawke cierpliwosci....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.