Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

>veteran

Bardzo ładne zdjęcie. Technicznie doskonałe. Zawarość merytoryczna również konkretna i taka jakby to powiedzieć wlewająca nadzieję w serce. Nie będę pisał, że hop do góry, bo to i tak się stanie ;)

Oto projekt połowy P1.7 dzisiaj skoncze druga polowke, tymczasem wracam do nauki ;)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

to uwe300

mam pytane - ten klon ma veische - i + (sbalansovany), a na plytce jest tylko jedno veische. To jest jeden kanal a moze byc to tylko dla - albo +

pseprasam za jenzyk bo nejestem poliakem...

>vinor

Kompletny projekt płytki uwe300 na jeden kanał jest tutaj :

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Sortowanie i pakowanie jest mocno czasochlonne. Utknalem troche w folii babelkowej i tasmie klejacej ;) Prosze jeszcze o troche cierpliwosci - na kilka dni musze wyskoczyc do domu. Wiekszosc przesylek jest juz poowijana, a chce calosc wyslac na poczcie za jednym podejsciem.

Przymierzylem TSHA do druku. Plytke projektowalem pod rozmiar 22 a te maja 25mm. O ile na druku samego przedwzmacniacza nie ma z tym problemu (kondenstaory sie mieszcza) to na druku zasilania do ich zamontowania niezbedne jest usuniecie koszulki. Za kilka dni do zakladu powedruje wersja pod rozmiar 25 i bedzie dostepna sama plytka zasilacza (mozliwosc wykorzystania jako dual mono).

Alephik P1.7 jest już bardzo dobrze wygrzany . Miałem mały brumik w głośnikach

z którym uporałem się łącząc wszystkie masy na gniazdach wej/wyj .

Po bardzo długich odsłuchach konkluzja jest jedna :

GAINCLONE będzie już grał wyłącznie z preampem.

W tej konfiguracji praktycznie wszystkie aspekty brzmienia uległy poprawie.

Zorro

Wielkie dzięki, utwierdziłeś mnie w słuszności obranego kierunku :-)

Pozdr.

Ps: Czy ktoś dysponuje kompletem rezystorów z elpodu do Passa 1.7 ? Cholera, mogą być z wylutu ;-)

Veteran... mam pytanie- jak sprawa z przesylka wyglada? Pytam poniewaz nie ma mnie w miejscu gdzie paczka zostala wyslana (oczywiscie o ile została wyslana).... chcialbym sie po prostu dowiedziec- zaspokojenie ciekawosci:)

>rogus

Marantz będzie po odsłuchach w piątek do twojej dyspozycji.

Jesli chcesz przyzwoite rezystory do alepha to możesz kupić niemieckie Beyschlagi w

www.conrad.pl . Poszukaj na stronie 0.6W 1% po ok. 50 gr.

W Wawie podobno mają sklep ??? Ja kupowałem wysyłkowo.

Prawie już złożyłem drugiego P1.7 własnie na tych rezystorach ale ze starego zapasu.

Mathew ma polutowane przeze mnie PCB do Aleph5 własnie na tych rezystorach.

Zorro, 15 Lut 2006, 23:06

>>rogus

>Marantz będzie po odsłuchach w piątek do twojej dyspozycji.

Super, jak będzie czas to porównam u Magazyniera do delikatnie tuningowanego CDM-1 no i oczywiście do swojego gołego Philipsa 604, specjalnie jeszcze w nim nie grzebałem :-)

>Jesli chcesz przyzwoite rezystory do alepha to możesz kupić niemieckie Beyschlagi w

>www.conrad.pl . Poszukaj na stronie 0.6W 1% po ok. 50 gr.

>W Wawie podobno mają sklep ??? Ja kupowałem wysyłkowo.

>Prawie już złożyłem drugiego P1.7 własnie na tych rezystorach ale ze starego zapasu.

>Mathew ma polutowane przeze mnie PCB do Aleph5 własnie na tych rezystorach.

Dzięki, jeżeli Matthew stosował je w swojej piątce i Ty w swoim drugim 1.7 to na pewno się nie zawiodę. Mam prośbę, mógłbyś mi przesłać na maila (w "o mnie") konkretne wartości rezystorów ? Będę wdzięczny.

Pozdrawiam serdecznie

Zorro

"Musze poszukać najpierw spis tych rezystorkow , ale to jutro."

Oczywiście, ja też już ledwo patrzę w monitor :-).

"Ciekaw jestem porownania z CDM1 . Jaki to bedzie cedek , CA ?"

Tak, to Cambridge Audio CD 3, chyba z CDM-1 MkII, czyli tym ciut gorszym od CDM-1. Magazynier ma go na warsztacie od ArturaP. Dla mnie nawet bez modyfikacji w roli transportu sprawdził się bardzo dobrze. Magazynier pisał, że po odłączeniu części analogowej i zbocznikowaniu zasilania ruskimi kondensatorami jest dużo lepiej. Pobił jego modyfikowanego Philipsa na CDM 4/19.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

rogus, 15 Lut 2006, 23:52

>Zorro

>"Musze poszukać najpierw spis tych rezystorkow , ale to jutro."

>

>Oczywiście, ja też już ledwo patrzę w monitor :-).

>

>"Ciekaw jestem porownania z CDM1 . Jaki to bedzie cedek , CA ?"

>

>Tak, to Cambridge Audio CD 3, chyba z CDM-1 MkII, czyli tym ciut gorszym od CDM-1. Magazynier ma go

>na warsztacie od ArturaP. Dla mnie nawet bez modyfikacji w roli transportu sprawdził się bardzo

>dobrze. Magazynier pisał, że po odłączeniu części analogowej i zbocznikowaniu zasilania ruskimi

>kondensatorami jest dużo lepiej. Pobił jego modyfikowanego Philipsa na CDM 4/19.

>

Ukryta Zawartość

no wczoraj słuchałem u maga tego CA CD3... jako cąłość to jeszcze ostry, scena blisko... no nie gra ale jako transport z odłączonym zasilaniem analoga to miód...;))

Pozdr

Matt

Ukryta Zawartość

Frank, 16 Lut 2006, 07:15

>Odpalony Zorrowy 1.7 ,no kur.....a m...ć ,chyba mu nie oddam.

>Super !

frank, P1.7 jest wybitny ale trzeba nad nim posiedzieć i podłubać, nad zasilaniem.. dobre kondy na filtracji i w torze to poważna sprawa ;)

Matthew

To nie mój,a Zorrowy 1.7 i jest bardzo dopieszczony ( czy tam wychuchany ).

Wczoraj otrzymałem tą zabawkę do parodniowych testów i muszę przyznać, że wstępnie jestem pod dużym wrażeniem.

Mam również BLSa ,ale to" inny świat",brak jakichkolwiek porównań.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.