Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś słuchał P 1.7 z GainClone na LM3875 i mógłby podzielić się wrażeniami?

Jakiej zmiany się spodziewać po dołączeniu P 1.7 do GainClone?

Czy ktoś próbował konfiguracji: P 1.7 + GainClone LM3875 (premium kit)+ ProAc R2.5- jak to razem zagra?

to SCRy nie Jantzen, mam dodatkowo SCRy od spodu na zasilaniu, lepsza góra i wogóle lepiej, a na wyjściu mam Silmic SCR + BG10u... docelowo chciałbym jakies lepsiejsze polipropyleny mieć w torze... bez elektrolitów, nawet BG..

jakie kto ma doświadczenia ze wzmocnieniem w P1.7 oraz z przełącznikami na wejsciu...?

wg mnie z rezystancją 2,6k (mam rezystor zamiast PRki) oraz z załączonym rezystorem 10k w torze i załączonym 3.32k do masy dużo lepiej to się sprawdza niż z większymi sygnałami... czy to sprawa dopasowania impedancyjnego? czy mniejsze przesterowanie??? mniejszych THD bo mniejsze wzmocnienie??? mam ustawioną jedną głośność, do masy 1k, jest trochę cicho ale dźwięk czaruje..

może ktoś się bawił i ma coś do powiedzienia w tej materii ;)

>Matthew

Też gram na mniejszym sygnale pozycja 0dB, dodatkowo PRkę ustawołem na 1,5k .

Przy pozycji 0dB dosyc często pojawiały sie zniekształcenia.

Potencjometr jest na wyjsciu . Myśle że zmiana potka na wejscie wyeliminowałaby

ten problem . Uważam jednak że lepiej redukować mocny sygnał z wyjscia ,gdyż jest mniej podatny na

zakłócenia .

hmm, no właśnie, mniejsze wzmocnienie=gra lepiej, przyjemniej, wciągająco, dźwiek otwarty.. no i 0dB na wejściu (czyli załączony rez w torze i dodatkowy do masy też) to zdecydowanie lepiej niż sygnał mocniejszy,.

Zorro, silniejszy sygnał jest bardziej podatny na zakłócenia ???? czy to tyczy się również sygnału wejściowego?

ponieważ miałem przykre niespodzianki z rezystorami do masy, czy na wejściu nie powinny również być jakieś "dobre"? choć podobno Elpody sa niezłe jako szunt rezsistor ;), Vishaye 0,1% ale nie Dale ;) w drabince jak miałem to jakby coś siadło i się zepsuło ;) przerombane

Do mnie też dotarły tranzystory ZTX z TME.

Szkoda tylko, że PNP i NPN są różnych producentów.

Ktoś już tak miał i zastosował ?.

Na zdjęciu tranzystory wyszły trochę szkaradnie, ale w rzeczywistości nie wyglądają tak źle.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.