Skocz do zawartości
IGNORED

Pass Aleph P 1.7 (klon)

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

rogus, 26 Wrz 2006, 20:55

>AcoustiC

>Nie muli ?

Właśnie po ochłonięciu stwierdzam że coś mogłoby być jaśniej i mniej zmulone kontrowersyjna może opinia ale jeszcze coś mi nie pasuje w konfiguracji z klonem chciałbym mieć jednak bardziej to bezpośrednie. Nie mówie że jest kicha bo gra ale ... jak zwykle może być lepiej

wojtekr, 17 Paź 2006, 17:32

ciężko o to ale..

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Foksik, dzikie doszło.

Wymieniłem za jednym zamachem 9610, 450 i 550 i nic. Nie bardzo wiem jak ugryźc ten temat kanał jes głuchy tylko na "-" wyjściu jest cichutki sygnał a na "+" jest cisza. Możecie jakoś pomóc, może jakieś koncepcje co, gdzi pomierzyć i i le powinno być.

w

Uuuuuggggghhaaaaaa :(

co może być powodem następującej sytuacji:

na jedenj nodze R27 mam napiećie (ok. 70V) a na drugie nie (tej od tranzytsora) a w dobrym kanale mam około 3V- rezystor jest ok co to może być?

Wijtekr.

Też miażem problem z odpaleniem Alepha.

Po przekopaniu DIYaudio znalazłem temat że w razie problemów z zasilaniem mozna spróbowac wylutować kondensatory C3 i C4 wg.schematu Vetreana, i mój Aleph szaczął śmigać :)

Foksik

nie masz sparowanego kompletu na jeden kanał do 1.7? Bo jak juz się uporam z obecnym problemem to się przyda.

A w kwestii obecnego problemu to może ktoś może doradzić jakies pomiary i rozwiązania?

w

A5 ok, tylko 1.7 kicha. Jak mozesz to przeczytaj co pisalem powyzej i moze cos doradzisz. A moze masz jakiś pomysl na pomiary, które mogę zrobic i wtedy będzie łatwiej? Wymieniłem wszytskie tranzysory ale nie pomogło, będę wdzięczny za pomoc bo A5 stoi i nie gra a bez 1.7 nie moge ruszyc ani z A5 ani PGA 2310/2311/DS1802

Mam również prośbę o komplet parowanych 9610 do 1.7 wiem, że na razie ich nie masz alke traktuj mnie jako klienta jak potrzebujesz zaliczkę to daj znać.

A swoją drogą dostałem sample MAX DS1802 do przetestowania to może ufunduję nagrodę zwycięzcy konkursu na reperację mojego 1.7 :)

Dzięki za pomoc bo smętnie wygląda nie grający A5.

w

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.