Skocz do zawartości
IGNORED

Dlaczego wzmacniacze lampowe sa lepsze??

thin7

Rekomendowane odpowiedzi

Sylwester

Powiem jak facet do faceta. To Forum jest po to aby wymieniać doświadczenia, dowiedzię się czegoś nowego, przyjemnie podyskutować na interesujące Forumowiczów tematy hi fi, hi end itd.

Nie jest po to aby sobie ubliżać, w razie niezgodności umawiać na "solówki" itd Masz takie chęci wejdż na stronę BJJ tam na pewno znajdziesz wielu chętnych do sprawdzenia siebie... I nie ma w tym nic z mojej strony obraźliwego. Po prostu to nie to forum.

Jesli rzeczywiście wróciłeś z Iraku to dużo przeżyłeś i twoje nerwy nie są w najlepszym stanie. Normalna ludzka rzecz, która dotyczy wszyskich żołnierzy wracających z rejonu działań frontowych. Napisano o tym setki książek.

Tak się składa, że co nieco miałem styczność z "interesującymi" ciebie tematami.

Ale powtarzam to nie to forum!

ale chłopie ja nic do ciebie nie mam.nawet tak nie mysl.troche pozartowałem,ale juz tyle przepraszam .a u mnie z psychika ok ale moj kolega to lepiej zebyscie nie wiedzieli.ale dosc o tym.uciekam na moje forum elektroda.pl czesc

I zrobila sie klutnia przez "Wojaka".... az szkoda a taki fajny temat, Sylwus wyluzuj i idz na elektrode na smarzonko! Ludzie Tu maja ogromna wiedze! Powiedzialbym ze w tym fachu Omnibusi! Denerwuje mnie takie podejscie!! Mysisz ze sila mozna all zalatwic??!! Glupota! Zmien poglady lu spadaj! P.S. Znasz znaczenie imona Sylwester :P

Przepraszam Forum ale nie wytrzymalem...

To jak z tymi lampkami i tranzystorkami to bylo... :) Czekam na rozwiniecie :) Moze cos o pre?? bo chcialbym zbudowac a teraz mam dylemke, bo mi namotaliscie w glowie :P

Ale dlaczego forumowicze tak się nabierają???

Dlaczego pani Rikardson (czy jak to się pisze) wyszła za Szkota?

Dlaczego???

Przecież dwie bramki dalej trwa dyskusja o gniciu forum i moderacji.

Jeden sylwek wystarczy?

Jestem młodym uczestnikiem Forum , bardzo mnie zniesmaczyły niektóre wpisy w tym wątku, może powinien być dodany nowy dział np. Hayd Park. Wracając do tematu jednego dnia kupiłem wzmaczniacz lampowy , póżniej cd lampowy,następnie srebrne kable głośnikowe na koniec kolumny szerokopasmowe lub tubowe jak kto woli i jestem zakochany w dzwięku jaki uzyskałem. wszyscy moi koledzy po usłyszeniu mojego sprzętu też orzekli że pierwszy raz w życiu spotkali się z magią dzwięku. Specjalnie kupiłem wzmak push-pull żeby nie kusiło mnie do poprawiania dzwięku, słucham blusa, hard rocka, progresji z przełomu lat 60/70, mam sporo płyt bootlegowych ( słabszy dzwięk) i tu były moje największe obawy jak to będzie grało-gra zajebiście. Problem mam tylko jeden teraz słyszę wszystkie mankamenty i brudy z realizacji nagrań. I na koniec cały sprzęt kupiłem w ciemno na podstawie lektur prasowych.Reasumując nie wiem czy sprzęt lampowy jest lepszy czy gorszy od inych, natomiast wiem że gra magicznie i do mnie to przemawia.

• Redaktorzy

Taa, ale nowego rodzaju. Dawny troll silny był, jak nieodżałowany Tłumok na przykład. A nowe trolle trzeba pieścić, zwracać się do nich czula jak do niedorozwiniętych dzieci, bo inaczej zaczynają krzyczeć, tupać nóżkami, a nawet straszyć kolegą z wojska. Coś ta rasa męska podupada - zakłądając że troll to rodzaj męski.

Porównanie McIntosha MC 2505 i Unisona Simply Two

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

-->sylwester cyt.:"po akademii wojskowej w stopniu kapitana,a sciślej mówiac jestem pilotem"

coś strasznie zalewasz. Sprawdziłem, że w Polsce nie ma i nie było akademii wojskowej, która kształciłaby pilotów. Z tekstów które piszesz nie przebija jakaś powalająca inteligencja a raczej zwykłe prostactwo, tak że z tym kapitanem to też chyba przesadziłeś. Stawiam, że lokujesz się tak pomiędzy sierżantem i chorążym.

o znowu napierdalanka

Odnosze wrazenie , ze nie ktorym na tym forum sprawia wiecej radosci pisanie niz sluchanie , dewagacje dyskusje , goloslownosc i zwykle pierdolenie glupot, sory musialem sobie przeklnac, lubie tu zagladac bo pisza tu madrzy ludzie jednak niepotrzebnie sie scieracie, mamy jedno hobby i lubimy to , zrobmy tak zeby tych co sa w lesie wyprowadzic z niego a tych ktorzy lgaja wykpic. Ja najbardziej lubie testy i takie spotkania jak w Delta Studio,dlatego , ze tam przemawiaja do mnie dzwieki a nie literki i przewaznie tak jest , ze jesli siedzi pare osob w jednym pomieszczeniu to ich zgodnosc jest osiem do dziesieciu, ze jest tak albo tak , a tutaj zawsze ktos ma inne warunki odsluchy i zaczynaja sie przepychanki ze Krell srel nie gra albo jest zimny a lampa nudzi i grzeje pokoj, ech.

Propozycje mam taka oczywiscie jesli Witek sie zgodzi

Jesli ktos chialby pokazac , ze ma to cos co go porusze niech przyniesie na spotkanie do D.S i pokarze caly system jak zestroil i wtedy bedzie fajna zabawa i pewnie bedzie mozna zeczowo dyskutowac, osobiscie moge przywiesc taki zestaw , na ktory uwazam , ze cos tam jest zlapane jesli jest ktos chetny do pokazania to wpisujcie sie moze Witek nas przyjmie i nie chodzi mi o reklame i takie tam kazdy niech przywiezie system ktory jego zdaniem gra . NIECH PRZEMOWI MUZYKA NIE SLOWA.

amen

Irak, mówicie?

Ukryta Zawartość

(wcześniej proponuję przerobić

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , o ile tego jeszcze jakimś cudem nie znacie ;))

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Znalem kiedys jednego pilota byl nim starszy brat mojego kolegi i prosze uwiazcie mi na slowo tan czlowiek potrafil sie dopasowac do kazdego jesli chodzi o konwersacje niewazne czy ktos mial 3 klasy czy 2 fakultety bo wlasnie po tym mozna bylo stwierdzic jego inteligencje to byl poprostu gosc.

Jego modele samolotow na podworku lataly zawsze wyzej i dluzej a na dodatek wykonane byly z BALSY ktora to w latach 70-80 tych mieli nieliczni (on jako najlepszy uczen dostawal ja w przydziale)

Czy to co napisalem pasuje do SYLWKA ?

Jolaos>>> Tomeczku a kto odwazy sie przytargac swoje graty i tym samym narazic na pojechanie po sobie w razie niepowodzenia? TY i JA to oczywiste a reszta woji klikajac w klawiature -niestety bo to bezpieczniejsze.

Witajcie ,przepraszam ze sie wtrące .ale jeden gość narobił wam tu małego bałaganu.

Tak sie składa ze to człowiek którego znam bardzo dobrze,i cenie sobie jego przyjazń.

Zawsze moge na niego liczyć, a to co tu napisał to jakiś dziwny sposób na "zabawienie" sie czyimś kosztem.

Przepraszam wszystkich za mojego kolege żołnierzyka,wiem ze to "krewki" gość.Możecie mieć pewność że już nie zakłóci wam waszego forum. pozdrawiam i zegnam.

>grzebak, to zdjęcie z Zamościa..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bohater ostatnich postów, o ile to właśnie on, udziela na elektrodzie.pl rad z zakresu naprawy VRC i komputerów. Tam trzyma formę i nikomu nie dowala, a tu działał zapewnie w trakcie urlopu i stąd małe zamieszanie.

Człowiek musi czasem zaszaleć, bo inaczej zwariuje.

->>jar1

Z założenia staram się tak formułować w słowa swoje myśli, aby nie obrazić drugiego człowieka. I oczekuję tego samego od przeciwnika w rozmowie. Przeciwnika rozumianego jako kogoś, kto ma diametralnie rozbieżne z moimi poglądy. W tym przypadku natomiast, muszę użyć określenia, że sam z siebie zrobiłeś wała. Nie rozróżniasz pojęcia Akademia od Technicznej Szkoły. To jest taka różnica jak pomiędzy Politechniką np Wrocławską lub Warszawską a Wyższą Szkołą Ekologii i Informatyki w Pikutkowie Dolnym. Te pierwsze kształcą studentów i nadają im stopień mgr a ta drugie produkuje niedouków i półkretynów niezdolnych do jakiejkolwiek samodzielnej i twórczej pracy. Ale też dostają mgr.

Nie dziwię się teraz zupełnie, tak, chyba już zrozumiałem z czego wynika barani pęd, o którym była mowa w postach na inne tematy. Nie wziąłem pod uwagę, że mogą wypowiadać się ludzie, bez minimalnie choćby pogłębionej znajomości tematów audio. Zapowiadam poprawę.

Faktycznie, susza wywarła wielkie spustoszenie... ;) Nie wiem, czy zauważyliście, ale kilka postów wcześniej pojawiła się nazwa pewnej lampowej manufaktury, a Grzebak ani słowa na ten temat nie pisnął... rotfl

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.