Skocz do zawartości
IGNORED

Chiński sprzęt hifi

panerai_47

Rekomendowane odpowiedzi

Zna ktoś te sprzęty, jak to brzmi??

ShengYa C-V1/P-VSD150 i SA-33/SP-333. Ceny zachęcające 3500 i 1700 pln w przeliczeniu. Mam możliwość zakupienia tego bezpośrednio u nich. Czy może polecacie innego producenta?

Pozdrawiam

https://www.audiostereo.pl/topic/21045-chi%C5%84ski-sprz%C4%99t-hifi/

He a ja właśnie grzeję chińskiego V.A.L.a E10 i HD 555. W zasadzie już mi sie podoba, aczkolwiek jeszcze mam nadzieję, że będzie większy porządek i góra się troszkę mocniej przebije.

>hazel, a z jakiego to powodu?

No całkiem niewiem ale niejestem przekonany do tego sprzętu =] Niewiem jak grają ani nic ale mi sie kojazy to z Rosyjskimi radiami :D, a Japonia to mówi samo za siebie =] Sony firma jest popularna niz jakies tam... =]

Pozdro

superpiki wez pod uwage ze Sony produkuje: Telewizory, Sprzęt Audio, PlayStation 2 i wiele innych rzeczy =] a co do tego wzmacniacz ,,Vincenta'' to praktycznie niewiem nic =] Ale chyba Chiny są biedniejszym państwem niz Japonia to wiec uzywa tańszych podzespołów =] (chyba) Tak przypuszczam, bym musiał poczytac o tych wzmacniaczach Vincenta i posłuchac co najwazniejsze !

Pozdro

hazel wybacz moje pytanie ale...ile masz lat...??? pytam, dlatego że argumenty rzycasz że smiac się chce...;)

polska tez do bogatych nie należy a mamy sporo udanych konstrukcji...!!!...;)

• Redaktorzy

Pax, pax, panowie. Hazel się jeszcze nie orientuje, każdy kiedyś tak miał. Otóż sprawa wygląda tak, że po pierwsze, prawie cały sprzęt popularny robiony jest w Chinach, z takiego na przykład Sony prawdopodobnie tylko seria ES ma japońskie korzenie. To nic nowego, wcześniej Sony było robione w Malezji. To dotyczy wszystkich japońskich koncernów, a także wszystkich odpowiednio masowych firm z innych krajów, jak np. holenderski Philips. Grundig na przykład w chwili obecnej jest marką całkowicie chińską. Do gromna producentów zlecających wykonanie w ChRL dochodzą firmy europejskie i amerykańskie o wyższych ambicjach, jak Exposure, Mission i mnóstwo innych (tutaj też mieści się niemiecki Vincent, w kraju powstania sprzedawany taniej pod marką Sheng-cośtam). Aż do Red Rose (brand Marka Levinsona), który firmuje chińskie wzmacniacze Korsun. Niedawno była tu mowa o drogim okablowaniu Tara Labs, też z Chin, mimo że amerykańskie. Tak więc nie da się już mówić że chiński sprzęt jest taki czy inny, albo że Chińczycy wsadzają tańsze podzespoły, bo są ubożsi. Chińczycy wsadzają takie podzespoły, jakie uważają że trzeba, mogą to być nawet najdroższe elementy świata, pod warunkiem że ktoś to kupi. W pewnym momencie chińscy podwykonawcy uznali, że już dosyć się nauczyli, i postanowili wprowadzić na rynek własne marki. Przez jakiś czas panował bałagan (przemiana Sparka w Cayin, niejasności z Vincentem, ogłoszona likwidacja marki Korsun itp.), ale ogólnie można uznać, że chińskie marki stały się stałym elementem rynku audio wysokiej jakości. Takie nazwy jak Shanling, Cayin, Consonance czy VAL znane są powszechnie. I, co najważniejsze, grają.

Dotarły do mnie pewne pogłoski (niesprawdzone, ale sprawdzenia warte):

W Kitaju montują urzadzenie hifi. Jest. Prowadzą test jakości, zgodności parametrów, czego tam jeszcze... Przeszedł świetnie - nadrukowują markę Vincent. Przeszedł tak sobie - nadrukowują markę ShengYa. Nie pzeszedł - odrzucają.

Wynikałoby z tego, że to niby to samo, ale nie takie samo. ;-)

Ktos to może zweryfikować?...

>polska tez do bogatych nie należy a mamy sporo udanych konstrukcji...!!!...;)

Troche rozmieszyłes mnie tym ;) powiedz w jakiej rzeczy polskiej jest cos konkretnego ! Niewliczając kolumn

Jak ja sobie z kolegą rozkręciliśmy wzmacniacz Unitry to tam wyglądało n/c =]

Pozdro

• Redaktorzy

hazel, tym razem to ty mnie rozśmieszyłeś do łez. Znajdź stronę internetową czasopism Audio (pl). Tam wyszukaj listę polskich producentów hi-fi. I się podziwej. Pewnie będzie tam sporo (jakieś 100%) nazw, z którymi jeszcze się nie zetknąłeś.

Ururam Tururam>>>

Jest nawet trochę gorzej - to nie tylko kwestia kontroli jakości. Każde urządzenie hifi produkowane w Chinach jest tamże podrabiane na potęgę. Kupując przez Internet nie ma się żadnej gwarancji, że kupuje się oryginalne chińskie urządzenie, a nie bezczelną podróbę. Podróby również są różnej jakości i niektóre nawet całkiem dobrze udają oryginały dopóki nie zacznie się ich słuchać. Wystarczy wejść na oficjalną stronę Cayina (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ), aby zobaczyć jaka wiadomość się pojawia na temat sprzętu Cayina. Nie jest to chwyt marketingowy, ale smutna prawda, że taki Cayin - produkowany w Chinach - jest tamże podrabiany przez wiele manufaktur.

Sprzęt audio nie jest tu wyjątkiem, tak samo jest w większości dziedzin w Chinach.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wy sie urodziliście w komunie =/ jestescie przyzwyczajeni i uzależnieni juz do polskich gówien !! Porównajcie sobie polskie rzeczy a zachodnie. Dlamnie wszystko co pl. to g... od ciuchów po komputery do sprzętu audio =] jedynie uwazam za dobre kolumny Tonsila =] a reszta to riobiona na ilośc a nie na jakość =] Wezcie nawet serwery pl. do gry w jakies tam gry mają kijowe pingi !! a wchodzicie se na holenderski to ładnie ping nieprzekracza 60 !!! =] Wiec wy se uwazajcie jak chcecie ale dlamnie zawsze co pl. to gówniane =]

Przepraszam ze uzywałem tak duzo słowa gówno ale lepsze to jak bym miał tu uzywac wulgaryzmów =]

Pozdro

@Jerzyk23

Wiem, że u nich robią wszystko, łącznie z podróbkami. Ale nie przewidziałem, że własny sprzęt również podrabiają . Będę musiał przestrzec mojego dostawcę.

Ceny jednak sa zachęcające 3 razy taniej niż u dystrybutora Vincenta w Polsce. No cóż kto nie ryzykuje ten nie jedzie. :)

Hazel

w wątku

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) napisałeś o godzinie 5 Wrz 2005, 14:40 napisałeś coś takiego:

"amadeuszm

Najlepiej kieruj sie radami starszych kolegów z forum =] Ja jestem tu tez niedługo i sie kieruje tym co mi mówią =] z dnia na dzień poprawiam sie, robie coraz mniej błędów =]

Pozdro"

Chłopie zdecyduj się czy w Ci starsi koledzy jednak mają rację czy nie!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Wybaczmy Mu, bo nie wie co czyni!

A Ty, kolego Hazel, trochę więcej pokory.

Może byś tak parę schemacików przestudiował (ze zrozumieniem)?

Koledzy z forum - czytając Twoje inne wątki - są dla Ciebie

wyjątkowo łagodni, więc zanim coś odpiszesz uszanuj to

i dwa razy się zastanów ( albo najpierw napisz sobie

na kartce - to bardzo pomaga).

Jestem Europejczykiem.

Jaro_747

I teraz bedziesz przezywał jak mrówka okres bo takie cos napisałem ? Ja jestem młody i dopiero poznaje to wiec niemiej domnie pretensji =/ pewnie jak byłes w moim wieku to na temat tego byłes ciemny jak but !

Niepiszcie juz na mój temat bo to jest bez sensu, Pozdro

Hazel

Ja Cię tylko grzecznie proszę.

Równie grzecznie proszę Cię, żebyś czytał z uwagą to,

co piszą bardziej doświadczeni koledzy.

Forma jest czasem surowa, ale nie brakuje treści

tylko trzeba troszkę się zastanowić.

Weż np. wpis józwy maryna.

Moja rada - mniej pisz - więcej czytaj.

serdeczne audiofilskie pozdrowienia

Jaro

Jestem Europejczykiem.

aha... i jedna rada ode mnie...... nie wyskakuj tak z nieprzemyślanymi tekstami bo to nie forum dla młodych wielbicieli komputerów gdzie to o "pingach" sie pisze tylko poważne forum gdzie spora grupa uzytkowników mogłaby być twoimi ojcami...!!! weź to pod uwagę zanim znowu walniesz coś głupiego...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.