Skocz do zawartości
IGNORED

TEAC 500 (A-H500i;P-D500C) a NAD352+542

peperoni

Rekomendowane odpowiedzi

Witam szanownych forumowiczów.

Jestem szczęśliwym (na razie) posiadaczem zestwu TEAC wymienionego w tytule. Staram się kupić kolumny które dałyby możliwość wykazać się temu wzmacniaczowi. Nie jest to super sprzęt. Wiem. Ale ma pewne możliwości i jest troszkę nie doceniony. Pomieszczenie odsłuchowe około 16 m2 (proporcje dobre 1:1,2:1,4). Myślę o sensownych monitorach. Rodzaj słuchanej muzyki jest w opisie "o mnie" - instrumentalna, elektroniczna, czasem rok i ogólnie pojęta muzyka rozrywkowa.

Jednak męczy mnie pewna sprawa. Jakiś czas temu posłuchałem zestawu NAD też wymienionego w tytule. Podobało mi się. Jasno, szybko, dynamicznie. Nie odbiegało to wiele od tego TEACa, choć zdecydowanie brzmienie inne.

Czy jest sens zastanawiać się nad zamianą? A jeśli tak to jakie kolumny (monitory) brac pod uwagę.

W tym tygodniu będę odsłuchiwał:

Avance Epsilon 930 - uzywane, u znajomego;

Mission Volare V61;

Quadral Aurum 30;

Epos 12.2;

Wszelkie porady mile widziane. NIe jestem krezusem - każdą wydaną kwotę chcę dobrze spozytkować. Wasze opinie pomogą mi w podjęciu decyzji - ale oczywiście będzie to mój wybór. Jeśli zdania będą bardzo podzielone - tym lepiej.

Z góry dziękuję.

https://www.audiostereo.pl/topic/21120-teac-500-a-h500ip-d500c-a-nad352542/

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.