Skocz do zawartości
IGNORED

Spotkanie we Wrocławiu za 14 000zł

Audio Academy

Rekomendowane odpowiedzi

liamik zloty yolaos to juz koniec :-)))

nie karmcie trola :-)))

>Liamk czy naprawde uwazasz ze te kolumny sa robione na oko?

AA sam powiedzial jak wybral miejsce dla wysokotonowca - sadze, ze nie klamal tym bardziej, ze upieral sie, ze w pokoju to i tak nie ma znaczenia. Moze celowo klamal zeby zataic scisle tajne rozwizania techniczne ;) o ktorych wyszlo conjamniej kilkadziesiat ogolniedostepnych ksiazek.

dobra wezu, wiecej nie bede ale odpowiedzialem jak mnie zapytano.

No, dyskusja jest miejscami gorąca no i to chyba super - od tego jest takie forum. Natomiast przyznam, że chyba trochę podobnie jak liamk mam wrażenie jakiś uników pod płaszczykiem ironii i surrealizmu ze strony Audio Academy. A chyba to całkiem ciekawe pytania - na ile producenci komercyjnych, znanych produktów biorą pod uwagę teoretycznie rozpoznane zjawiska, których w przypadku głośników jest co niemiara, a spełnienie niektórych może być np. ze sobą sprzeczne. I rzadko można mieć możliwość dyskutowania o tym ze znanym producentem. Tylko, czy w interesie tegoż producenta jest bycie szczerym wobec całkiem sporej liczby potencjalnych klientów ?

Pytania owszem, są ciekawe, ale niektórym trudno uwierzyć, że można projektować kolumny w inny sposób niż on sam myślał.

Jest wiele szkół projektowania i kazda jedna może być dobra na swój sposób. Ja twierdze, że taka a taka rzecz nie ma wpływu na brzmienie. Ktoś inny sie z tym nie zgadza, bo wyczytał gdzies tam zupełnie co innego.

Zapomniał tylko o rozwinięciu tematu, bo najwyraźniej brakuje mu wiedzy na całe zagadnienie.

Są zwrotnice, które projektuje sie bez uwzględnienia umiejscowienia głośnika wysokotonowego, trzeba tylko pamiętać o samej odległości. I teraz, jedni to potrafią a drudzy być może nie. Albo jedni uwazają, że ich rozwiązanie jest lepsze, bo właśnie w projektowaniu zwrotnicy uwzględniają ten parametr (czyli wyliczenie odległosci głośnika wysokotonowego od krawędzi kolumny). Ale za to drudzy, przykładają znowu wagę do czegoś innego. ITD...!

Nie ma jednego schematu za pomocą którego projektujemy kolumny. Na forum sa takie osoby, które właśnie tak myślą i dlatego nie chce mi sie gadać o całej sprawie, bo to nie ma sensu.

No to sprobujmy jeszcze raz wystartować dyskusję, bo ja np. jestem bardzo ciekaw jak bierzesz, Audio Academy, pod uwagę tzw. baflle step, czyli wpływ obudowy odbijającej bardziej krótsze fale, czyli górę i wyższy środek niż dół ?

jesli ktos chce troche dobrej teorii (popartej praktyka) to prosze bardzo:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

(po angielsku)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

>>AA zrobił na chińczyka kolumny za 14000 ( swoją drogą wielka beszczelność!)

Szanowni forumowicze, proszę mi wybaczyć ale tym razem nie zdzierżyłem... Jacch, czy ty rozumiesz znaczenie słów jakimi się posługujesz? Do zwrotów "reklama", "ukryta reklama", "public relations" których masz prawo nie znać dołączam jeszcze słowo "bezczelność" którego znaczenie powinieneś był poznać najpóźniej w pierwszej klasie szkoły podstawowej. Jeżeli uważasz że AA są za drogie to zrób lepsze i sprzedawaj za 1000 PLN, nie dosc że w ten sposób wykosisz nas wszystkich bezczelnych zdzierców a i sam zarobisz trochę grosza. Zamiast wiec siedziecć i posać głupoty kwalifikujące się do obicia pyska sam spróbuj coś zrobić, gwarantuję ci że wtedy bardzo szybko zmieni ci się twój buntowniczy światopogląd.

Tak na marginesie dodam że największą bezczelnoscią są twoje wpisy, zawierające największy procent jadu spośród wszystkich na tym forum. Cokolwiek nie napisze jakiś producent zawsze spotka się to z twoim chamskim komentarzem, mimo że tak na prawdę nikomu z Lukarem włącznie to nie przeszkadza.

ARGOS>

Sorki, za ten komentarz:

> Jeżeli uważasz że AA są za drogie to zrób

>lepsze i sprzedawaj za 1000 PLN,

Otóż nie! To po prostu ich nie kupuj.

Na marginesie: róbcie swoje. Róbcie swoje kolumny (ARGOSów miałem możliwość posłuchać i powiem tyle - warte swojej ceny) i nie przejmujcie się tym, czy ktoś od Was chce taniej lub nie. Jeśli nie będą się sprzedawać, bo będą miały zbyt wysoką cenę, to zrobicie albo tańsze, albo obniżycie cenę. Ot tyle.

Gość

(Konto usunięte)

> Cokolwiek nie napisze jakiś producent zawsze spotka się to z

>twoim chamskim komentarzem, mimo że tak na prawdę nikomu z Lukarem włącznie to nie przeszkadza.

Podaj przykłady tego twojego zawsze!!!!!!

AA popełnił już kilka wontków , a ten jest pierwszy w którym zabieram głos- jak się ma to do twojego zawsze!!!!

Niby dlaczego ja mam robić kolumny? A to z kolei nie znaczy ,ŻE BEZ SŁOWA ma się pozwolić ładować w BAMBUKO!!!!!!

14 kpln za kolumny robione w garażu wy się chyba źle czujecie- łagodnie powiedziane@!#$!#@

MAM JUŻ DOŚĆ PATRZENIA JAK ROBICIE Z TEGO FORUM BAZAR------------- PRZEKUPY!!!!!!!!!!!!!!!!

panowie robiacy kolumny - po jakiego grzyba wogole reagujecie na idiotyczne wpisy niektorych ludzi?

cala ta paplanina jest niepotrzebna, bez znaczenia, nic nie daje, moze poza jakims spelnieniem u medrkujacych piszacych.

no chyba , ze ot taka swiadoma taktyka - niech sie watek utrzymuje u gory, byle byl widoczny.

ilez razy mozna wracac do tego (sprawa cen klockow) - glosuje sie portfelem, po kiego grzyba ci, ktorzy i tak maja pustawy portfel przejmuja sie czyms, na co ich nie stac. skoro sie nie podoba (nawet bez posluchania), to tym bardziej swietnie. tylko sie cieszyc. a jak stac, i sie nie podoba - swietnie, to i tak nie tlumaczy tych farmazon tu wypisywanych.

ja niedawno wybralem konkretna firme, i to jest bardziej wymowne niz setki postow, tym bardziej, ze te posty sa naprawde glupkowate. o to sie ostaatecznie rozbija - czy ktos, i ilu, kupi te kolumny. a teoretyzowanie, komentowanie oczywiscie zjadliwe i zlosliwe, maja na celu... co, no wlasnie, co.

i tu wracamy do tego malego onanisty przy klawiaturze komputerowej, sliniacego sie podczas pisania jakze przemyslanych i madrych postow, zacierajacego mokre spocone raczki z satysfakcji: ale mu doj...em, haha, iech se nie mysli! lol

tak jestescie "medrkujacy" odbierani, wierzcie mi. robicie z siebie pacanow, no chyba ze nie robicie...

pisze to tutaj akurat, ale oczywiscie bywaly watki bardziej jaskrawie ukazujace opisane wyzej zjawisko.

Gość

(Konto usunięte)

>pitdog, 22 Wrz 2005, 20:06

Po przeczytaniu twojego wpisu , wiem że żyjesz w swoim zamkniętym świecie.

W zasadzie to za te obraźliwości Lukar powinien wywalić ten wpis , ale niech zostanie po wsze czasy jako dowód twojej indolencji umysłowej.

>jacch nie ludzilem sie, ze coskolwiek dotrze, pomimo przejaskrawionych sformulowan. to, ze sie wlasnie odezwales przynajmniej swiadczy o jakims tam podstawowym kojarzeniu faktow...

swiat rownolegly - do Twojego na pewno, to juz wiedzialem. eot

Gość

(Konto usunięte)

Ja cię chłopie nie obrażam .

Piszę/mówię zawsze to co myśle jak mi się nie podoba to głośniej! I nikt mi tego nie zabroni!!!

Ale nikogo nie obrażam ( chyba że sprowokowany)

Mam nadzieje że mój świat/drogi na zawsze pozostaną równoległe do twoich i tobie podobnych:(

melduje sie glupek wiejski majo. z pewna taka rada dla AA: pr to sie robi w sposob sensowny. jesli w ofercie firmy xxx pojawia sie nowy produkt, to najpierw firma xxx robi pewne wrazenie na swojej stronie internetowej. nowe to, nowe tamto. techonologia taka i taka. cena bardziej chinska niz sami chinczycy. potem, jak firma jest pewna, organizuje spotkania fachowcow, zeby sie wypowiedzieli, czy komunikat marketingowy jest zgodny z wiedza przecietnego odbiorcy. potem - prezentacje dla prasy. i na samym koncu rzuca sie swoje cudo na zer sepom internetowym.

sorry, panowie z AA, ale popelniliscie blad kardynalny:-) to nie moja wina.

>jacch jesli obrazilem, nie taki byl moj zamiar. nie denerwuj sie tak, wszystko jest ok, spokojnie. juz wspomnialem, ze zastosowalem tzw. przenosnie, zwroty niczym obrazy Duzy Gracza, widac jednak przemawiajace do wyobrazni.

jestem pewien, ze pisanie "twoje" z malej litery nia ma na celu obrazanie nikogo, bo nie kazdy jest z jednej strony bardzo wrazliwy (na swoim punkcie) , a z drugiej zachowuje sie jak slon w skladzie porcelany...

ja i mi podobni - hmm, zaskakujaca konkluzja, ale jakze blyskotliwa. oj juz naprawde eot, ok? pokoj, nie wtracam sie dalej.

Pamiętam z okresu schyłkowej komuny taki żart, jeśli pamięć nie myli autorem był Laskowik – „Naukowcy obliczyli, że trzmiel ma zbyt małą powierzchnię skrzydeł w stosunku do swojej wagi, żeby w ogóle mógł się unieść w powietrze. Ale trzmiel o tym nie wie, i lata”. Tak jakoś mi się przypomniało po lekturze tego wątku. I taka refleksja ogarnęła mnie nad uknutym wówczas terminem „homosovieticus”... (pisownia copyright - moje) ...jakie bogactwo znaczeń, i jak nadal aktualny. I wiesz Pan co, Panie AudioAcademy? Pan jesteś zwykły spekulant, podstępnie wyrywający ostatni grosz z biednej robotniczej kieszeni!!!... i takim skrytym kolumnorobom, My mówimy nasze zdecydowane – NIE!!!

i jeszcze taka jedna rada dla AA - robicie dobra robote, ale - na litosc boska, mowiac slowy jana marii rokity - wezcie se kogos, kto was uchroni przed bledami. wchodzicie w haj-end (zestaw za 14 kzl to juz powinien byc haj-end) i robicie rzeczy jak firma, ktora konfekcjonuje chinczszczyzne. po co, po co, byle doktorant z byle jakiej uczelni wyzszej w waszym miescie zrobilby to lepiej. kurde, panowie, no...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.