Skocz do zawartości
IGNORED

Wybory 2005.. ale bez chamstwa ....

darkul

Rekomendowane odpowiedzi

Prawica w końcu górą.

================================================================================

Internauci głosowali głównie na PO i PiS

Wstepne wyniki mówią że to PiS ma pierwsze miejsce... zobaczymy.

Co gorsza mało ludzi głosowało jest to bardzo niebezpieczne zjawisko..olewania wszystkiego i wszystkich w tym i siebie samych.

https://www.audiostereo.pl/topic/21488-wybory-2005-ale-bez-chamstwa/

Niestety darkul z tych dwóch partii pod prawicę, przynajmniej jeżeli chodzi o sprawy gospodarcze, podpada tylko PO. PiS to socjaliści, co biorąc pod uwagę obecność innych socjalistów w sejmie, nie wróży rychłej poprawy sytuacji gospodarczej... Chociaż na pewno będzie lepiej niż za rządów LSD.

Najgorsza rzeczywiście jest niska frekwencja, bo to oznacza, że większośc Polaków nie docenia demokracji i szeroko pojęte życie obywatelskie ma w głebokim poważaniu. A to niestety otwiera furtkę różnego rodzaju "rewolucjonistom" pokroju Giertycha, Leppera, Kaczyńskich do majstrowania w konstytucji, co może mieć opłakane skutki dla nas wszystkich. Ja tam akurat nie cieszę się ze zwycięstwa PO i PiS, ale to już kwestia osobistych poglądów.

Smutne jest to, że LPR i Samoobrona będą głównym filarem opozycji, co może za cztery lata mieć naprawdę opłakane dla tego kraju skutki.

Kolejne 4 lata w dupe...eh.

Chcialbym juz zyc w normalnym kraju niskich podatkow i malej, sprawnej administracji.. Ale widac trzeba znowu czekac...Tylko ciekawe na co? W Polsce umilowanie socjalizmu jest chyba zbyt duze :(

> Smutne jest to, że LPR i Samoobrona będą głównym filarem opozycji, co może za cztery lata mieć

>naprawdę opłakane dla tego kraju skutki.

Tym bardziej, że przy podobnym poziomie poparcia będą się licytować w egzotycznych pomysłach.

Czekam tylko na hasła typu "Polacy pierwsi na Marsa" ;-)

Niestety frekwencja to totalna klapa.Ludzie nie rozumieja że to najważniejszy dzień na kolejne 4 lata

Ciekawe co nam zafunduje Prawo i Socjalizm?Miejmy nadzieję że PO ich trochę zdesocjalizuje i coś w tym kraju pójdzie do przodu

Felix,

jest dokladnie odwrotnie, liberalowie to socjalisci (w sensie swiatopogladowym, nie gospodarczym, ja mysle kategoriiami przeciwnymi do L. Millera, ktory powiedzial dzis, ze najwazniejsza jest gospodarka, reszta to duperele).

Katastroficzna frekwencja - to bardzo zle moze wrozyc na przyszlosc.

Koalicja bedzie trudna i nie bedzie przelomu i nie stanie sie cud. Przewiduje tradycyjne odchylenie wahadla w druga strone za cztery lata.

Bardzo pozytywne jest to, ze wyborcy zdaja sie nieco madrzec - elementy najniebezpieczniejsze dla Polski (demokraci.pl, borowki) zostaly wykoszone.

santadog- polecam Monako:) Polska jest krajem, gdzie grupa mądrych ludzi zwanych inteligencją musi dokończyć przeprowadzanie reformy ustrojowej. Dopóki ci mądrzy ludzie będą się doczepiali do różnego rodzaju politycznych bandytów i krzykaczy, którzy potrafią sobie wykrzyczeć poparcie sporej grupy ludzi, i będą patrzyli na życie w sposób czysto egoistyczny to Polska stanie w miejscu albo, o zgrozo, zacznie się cofać gospodarczo, politycznie, kulturalnie.

>dudivan

A co jest najwazniejsze jak nie gospodarka? Chyba ona decyduje o tym czy bedziesz mial wiecej w portfelu czy mniej. Kolejne komisje sledcze i nadzwyczajne urzedy do umoralniania obywateli Cie nie wykarmia.

Dudivan:

Santadog ma rację - obecnie w Polsce najważniejsza jest gospodarka i dopiero jak zacznie nam się żyć troszeczkę lepiej można się skupić na innych sprawach. Zgodzę się, że PiS nie jest socjalistyczny w sprawach światopoglądowych ale w sprawach gospodarczych to już typowi socjaliści.

Oczywiście, że liberalizm gospodarczy i światopoglądowy to dwie różne rzeczy - ten pierwszy jest domeną (prawdziwej) prawicy a ten drugi lewicy dlatego zaznaczyłem, że chodzi mi o sprawy gospodarcze.

Nie jestem miłośnikiem "Kaczorów" - ale byli numerem 2 na mojej krótkiej liści do odsłuchów ;)

Teraz dla równowagi wolałbym Tuska jako prezia... Mam nadzieję że kilka pomysłów PiSu przejdzie do historii razem z kampanią wyborczą - jeśli dojdzie do koalicji PiS & PO (ciężkie rozmowy) to niestety PO może mieć niewiele do powiedzenia, np. MENiS, Rolnictwo, Zdrowie i tym podobne "znaczące" resorty.

No dobra - a teraz polityczne SF (oby tylko SF) - PO się obraża z niedoszłym premierem na czele, PiS stawia ostre warunki (my rządzim wy przyklepujecie itp). Nie dochodzi do koalicji PiS & PO; PiS dobiera LPR, PSL i Andrzeja z charakterem - wtedy zaczyna się jazda (na emigrację oczywiście). ;)

ja bym się nie dziwił z takiej frekwencji. w wyborach do parlamentu europejskiego wzięło udział tylko 25% Polaków...

Panowie - stanowicie elite, rozumiecie wiadomości telewizyjne, czytacie książki, czasem prasę. na tym forum nawet jarret czy karajan uchodzą za przejaw pop kultury:) sądzę, że frekwencja wśród internautów była bardzo wysoka a wśród uczestników tego forum szczególnie.

a odnośnie wyborów to nic nowego się nie stało. teraz pewnie dla równowagi Polacy wybiorą Tuska na prezydenta.

Wysoki wynik SLD też nie dziwi. oni mają twardy elektorat. to pewnie te okolice 10%. ciekawe jednak jak rozwinie się koalicja. pewnie za kila dni bedziemy wiedzieć - to jedyna chyba niewiadoma. sceraiuszy jest kilka ale sam nie postawiłbym na żaden z nich wiekszych pieniędzy.

pozdr

ps off topic: Polki mistrzyniami Europy w siatkówce - GRATULACJE!!!

Głosuj na mnie wtedy dostaniesz

Prawie za darmo każde śniadanie

Człowiek na odpowiednim miejscu

Powiedzie Ciebie ku szczęściu

Tak dalej być nie musi

Zamknąć granice przed braćmi z Rusi

A niech bogacze oddadzą pałace

Milion nowych miejsc pracy

Czy wierzysz w słowa te?

Ja nie wierzę w nie

Czyż one prawdziwe są?

Nie wierzę im k**wom jak psom

Starych i chorych weźniemy na hol

Keszitsen kepet onmagarol

Młodzi i zdrowi niech w szczęściu pracują

Nową Polskę budują

Każdemu dziecku ciepłe ubranie

Sni sretstwom za utranianie

Piwo i wóda dostępne już w sklepie

Urzędnik jednak wie lepiej

Czy wierzysz w słowa te?

Ja nie wierzę w nie

Czyż one prawdziwe są?

Nie wierzę im jak psom

Głosuj na mnie - wtedy zmieścisz

Dodatkowych złotych czterdzieści

Nowy działacz o krótkim stażu

Zepsuje powietrze od razu

Te wasze marsze są histeriami

Lewica włada gazetami

A to są ciosy poniżej pasa

Warty pac pałaca

Czy wierzysz w słowa te?

Ja nie wierzę w nie

Czyż one prawdziwe są?

Nie wierzę im k**wom jak psom

Ile to czasu, ile już czasu

Sam siebie truje i innych truje

Plugawią ręce ojce narodu

Ponoć sługami ludu są

To już jest koniec, wyborcom zadośćuczynić

Ale głupiemu radość

Jak wielce nęcą tej władzy tryby

To wszystko było na niby!

>darkul

A czy oni kiedykolwiek cos pozytywnego zrobili? Ja ich kojarze tylko z machaniem szabelka. Juz dali nam przedsmak swojego stylu w ostatnim tygodniu. I takie spektakle bedziemy ogladali przez nastepne 4 lata.

A gospodarka bedzie kwiczec.

Sądzę że Polsce potrzebne są radykalne zmiany gospodarcze. Niestety, PiS tego nie gwarantuje. Zyskali tak dobry wynik dlatego, że odwołali się do podstawowych wartości społecznych, nie ekonomicznych. Jedno co mogę stwiersdzić, to to że ich strategia przyniosła oczekiwany efekt. Natomiast PO wybrało złych doradców od marketingu politycznego. Kampania PiS miała charakter negatywny, który z tego co pamietam w historii Naszego kraju nie znajdował uznania. A tu proszę, niespodzianka.

Do przewidzenia był dobry wynik SLD. Mają stały, zidentyfikowany elektorat. Tego właśnie brakuje centro-prawicy.

Ciekawe jest jak ułoży się współpraca PiS z PO. Sądzę, że powinniśmy uzbroić sie w cierpliwość. Ale z drugiej strony, to jak długo mozna tolerować brak wsółpracy, priorytet w załatwianiu partyjnych interesów oraz walkę o intratne stołki.

Jedyna nadzieja, że tak się nadmą, że aż pękną. Możliwe jet też, że zadławią się wielkimi słowami...

No, proszę państwa, szykujmy sie na powrót państwa wszystkowiedzącego, które zrobi nam lepiej. Obawiam się, że nadęte Kaczory nie będą skłonne oddać nawet guzuka u płaszcza, więc na utemperowanie ich apetytów przez PO nie liczę :(

Przegrana Platformy Obywatelskiej jest pewnie zasługą pracowników UKS'u, których spotkałaby redukcja etatów po wprowadzeniu podatku liniowego. Widocznie zmobilizowali się, aby poprzeć konkurenta PO, czyli PiS.

: )

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.