Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telewizor 32 16/9 ?

Simonello

Rekomendowane odpowiedzi

oczywiście dałem podwójny screen, sorry

jeszcze raz

zauważ, że w obu wypadkach maksymalna i zbliżona do maksymalnej ocena jakości generowanego obrazu. Jedyny minus jaki dostrzegam to cena firmowego stolika - jeżeli przyjdzie Ci do głowy kupić dedykowany to wydasz fortunę

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Jeżeli Wrocław i Loewe to chyba tu:

Ukryta Zawartość

a w sieci:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

lub:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Chyba jestem zdecydowany na Loewe Aventos 3781. Dlaczego ?

1)Dane techniczne - podobają mi się jego funkcje m.in. ta , która wyrównuje poziom głośności.

2)Cena nie jest zbyt wygórowna (3175,-)

3)To jest LOEWE :)

Minusy:

1)dostrzegam tylko następujący- stylistyka.

P.S. Thomosn 842 ma już nie byś dostarczany na rynek polski 3.14-ter

o Samsungu duuuuużo na wszystkich portalach. Musisz troche poszperać . Na tym - tez /ponizej/

Thomson - rzeczywiscie - koniec modelu /cena 2850, - miala być utrzymana , ale gdzieś się zawieruszyla kontener/

Loewe Aventos /dobra cena 3100 zł/- najbardziej wytworny telewizor - na dziś z bieżącej produkcji.

pozdrawiam

=>>>>Simonello

A ja dalej polecan Sony FQ86.

Mam go do 1,5 roku i powien Ci że nie żałuję wydanej kasy (dałem 5 tys + stolik ortginalny do kompletu gratis) . Kolesie jak obejrzeli TV to orzekli że kinol telewizora wygląda jak okno a oglądany obraz jak cyfrowe zdjęcie.

Najlepiej zrobisz jak pójdziesz do sklepu ustawisz wybrane TV w szeregu i sam ocenisz. Na pewno znajdziesz lepsze od soniaka FQ86, ale kasa będzie zupełnie inna.

Sony to na prawdę dobry wybór i gorąco go polecam.

Z poważaniem

Lok

locoloco jak zwykle czyta po łebkach

"duuuuużo na wszystkich portalach" było o WS32Z308 a nie o WS32A2083

o WS32A2083 nie było chyba nic, jest we Wrocku w MM, ale się nie przyglądałem, straszna duża kolubryna

ten z MM we Wrocławiu wygląda dobrze, ale co do innych walorów - trudno ocenić, bo faktycznie ani słowa nie ma w sieci na jego temat. Z ciekawostek wiemy, że jest wyposażony w gniazdo kart pamięci "WISE LINK": MS, MS Pro, SD, MMC, SMC i Flash Memory.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Czy ten Samsung faktycznie ma wymiary ok. 100x70x70 ? bo jeśli tak to zdecydowanie odpada. Aha , co sądzicie o Thomsonie WB642 ? Jest dużo gorszy od 842 ? Locoloco czy jego obraz jest taki sam ?

adres t:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ale tam go nie znajdziesz, pytałem locoloco o Samsunga, ale odradza

Ukryta Zawartość

Nie wiem skąd się biorą te zachwyty nad Loewe. Jest to przedrożony i przereklamowany niemiecki szajs. Za porównywalne kwoty można kupić znacznie lepszy sprzęt innych firm. W Loewe płacisz fortunę za sam znaczek firmowy który (jak i w przypadku niemieckich aut) jest jedyną wartością tej tej firmy. Reszta to reklama i pokutujące wśród Polaków przeświadczenie że "co niemieckie to musi być dobre". Ta opinia jednak nie jest już aktualna.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

żeby oceniać jakąś firme trzeba znać jej historię i osiągnięcia.

Opinie można też kreować na podstawie - szrokości oferty , jakości oferty i mozliwosci produktow.

Wiele innych firm - podąża za cyfrowymi rozwiazaniami Loewe w Europie. Wiec firma ma swoja renomę.

Dbalość o design i wykonanie świadczy o nietuzinkowej firmie.

Ukryta Zawartość

Podczas targów IFA - wspaniele prezentowały się wyjatkowej urody LCD i Plazmy Loewe

Ukryta Zawartość

ostatnie zdjecia ze strony

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A jaka wielkość TV jest dobra do oglądania telewizji z 3 lub 5 metrów ? Aha , zna ktoś z Was wymiary Thomsona WB642. Bo te podane w necie są (mam nadzieję) wielkością kartonu.

nie zapominaj że WB642 ma nóżki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

A można coś konkretniej? :)

JAKIEŻ TO rozwiązania Loewe są na ten przykład kopiowane i przez jakie firmy? Mówisz o kopiowaniu w Europie - znaczy że Philips i Thomson coś kopiują tak? A co, jeśłi można wiedzieć? :)

Chciałbym też poznać adres fabryki paneli LCD Loewe, bo chyba tak znana i innowacyjna firma nie kupuje paneli u jakiegoś, tfu! Szajsunga, czy (Boże bądź miłościw!) u LG/Philipsa? Przecież to Philips (domyślam się) rżnie z Loewe... :)

Na pewno też porządna europejska firma nie kupuje paneli u Japończyków, przecież to Japońce kopiują rozwiązania Loewe w Azji - nooooo! Na pewno! :)))

Bardzo jestem ciekaw.

Byłbym też wdzięczny za informacje gdzie mieści się fabryka kineskopów Loewe... no chyba tak prymitywną i przestarzałą technologię to chlopaki mają w jednym paluszku? :))))

Widzisz... wkładanie do jednej paki: telewizora, tunera takiego, siakiego i owego, dysku twardego i czegoś tam jeszcze to nie jest żaden postęp technologiczny, tylko po prostu wkładanie czego się da, aby uzasadnić nieprzyzwoicie wywindowaną cenę.

Tunery, HDD i inne takie wymyślił ktoś inny - nie geniusze z Loewe.

Ale - uprzedzając - zgodzę się z poglądem, że Niemców można uznać (przynajmniej częściowo) za ojców telewizji.

Już Olimpiadę w Berlinie przed II Wojną można było oglądać w publicznych salach na telewizyjnych odbiornikach. Adolf Hitler był dumny ze swoich naukowców!:) Tylko że ta myśl techniczna potem jakby nieco przysiadła i dziś Niemcom zawdzięczamy co najwyżej MP3 - przyznaję że za to akurat dzieło jestem naukowcom z Instytutu Fraunhofera baaaaardzo wdzięczny! :) Jako ciekawostkę dodam, że ci sami ludzie (najlepsi w świecie psychoakustycy) biorą udział w "komponowaniu" odgłosu układu wydechowego w BMW...

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

bo też i odpowied nie jest łatwa i jednoznaczna, nawet jeżeli dysponujesz odpowiednim budżetem. Sam to przerabiam, więc wiem. Po pierwsze oferta CRT jest z dnia na dzień uboższa, po drugie człowiek stoi przed alternatywš albo tańsze (niekoniecznie dużo gorsze typu JVC 32X5) albo jedne z lepszych, ale nieproporcjonalnie drogie (np. JVC 32P40 czy Panasonic 32PX30 i inne), a wszystko to przy założeniu, że i tak dokonuje się zakupu na góra 5 lat, bo niestety telewizory nie sš na dłużej obliczone w przeciwieństwie do poprzedników sprzed dajmy na to 10 lat, a poza tym kierunek rozwoju jest jeden i nie ma odwrotu - LCD i plazmy. Ja mimo wszystko albo kupię do miesišca tego 32X5 nie przepłacajšc (wg locoloco najlepsza relacja jakoci do ceny) albo poczekam i może co z wyższej półki jeszcze stanieje.

m@n, 29 Wrz 2005, 19:54

>Odpowiem na pytanie:

>>Byłbym też wdzięczny za informacje gdzie mieści się fabryka kineskopów Loewe...

>W tej samej co LG/Philips.

... a łyżka na to: niemożliwe! :))) To ludziska płacą taką kasę za TV z kinolem od "eldżika"?. Dobre, dobre... :)

To chyba nie pomylę się jeśli założę że panele LCD też, co? :)

No to czym się różni Loewe od zwykłego TV? Lepsza elektronika? Chiński dostawca ma dla nich specjalną linię montażową? :)))

Oj coś mi się widzi, że tu jest jak z Harleyem: "Płacisz tylko za legendę - motocykl dostajesz za darmo!" :)

Simonello

32WE612 możesz kupić taniej

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

moją opinię o tym tv możesz poczytać jak użyjesz wyszukiwarki

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

il Dottore mylisz się.

Loewe jest juz jedną z ostatnich niemieckich firm które stosują absolutnie własne niepowtarzalne rozwiązania przy konstruowaniu odbiorników telewizyjnych.Jakość i staranność wykonania oraz zastosowane rozwiązania stawiają tą firmę daleko przed takimi markami jak LG,Samsung,Thomson itp..Pamiętaj że kineskop to ostatni element przy tworzeniu obrazu-jest jeszcze duzo po drodze-a tak nawiasem mówiąc kineskopy LG-Philips są naprawdę dobre.W środku Loewe nie zobaczysz nic chińskiego.

Sam mam LG z kineskopem LG-Philips i uważam ten TV za totalną porażkę.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.