Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki telewizor 32 16/9 ?

Simonello

Rekomendowane odpowiedzi

Jakież to "własne i niepowtarzalne rozwiązania" stosuje Loewe w swoich TV z kinolami od LG? :)))

Bo wkładanie do TV dysku twardego, różnych tunerów itp nie jest dla mnie żadną eksplozja myśli technicznej... :)

Raczej warto zwrócić uwagę na fakt, że te same elementy produkcji np japońskiej dokupione osobno wychodzą taniej, jak te montowane w TV Loewe, co czyni jego zakup kompletnie nieopłacalnym i stawia go w rzędzie zabawek dla ludzi z pieniędzmi, coś jak drogie telefony Nokia: manifestacja prestiżu, choć inni robią to lepiej i taniej...

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

il Dottore

1. Niestety zapominasz o oprogramowaniu i algorytmach do obróbki obrazu.

2. Zapominasz również o selekcji i kontroli jakości używanych cześci.

3. Zapominać też o napradę dopracowanej obsłudze TV i możliwości łatwej modułowej rozbudowy tych TV (TV sat, TV cyfrowa itp.)

A to w praktyce jako pokazują testy ma w przypadku telewizorów Loewe bardzo duże znaczenie.

Rozumiem twoje rozczarowanie Loewe zapewnie z powodu wysokich cen, ale wierz mi naprawdę Loewe jest warte swoich cen.

Mam od dwóch lat TV Loewe Aconda 32" TV CRT (jeden z najwyższych modeli CRT Loewe) i na tle innych konkurentów wypada wyśmienicie. Jakość obrazu jest po prostu "powalająca" na kolana. To na prawdę trzeba zobaczyć i porównać na dobrym materiale z innymi telewizorami.

Jakość obrazu to zarówno: naturalne (nie przejaskrawione lub przesadnie nasycone) kolory, doskonała barwa białego i czarnego koloru, separacja kolorów, szczegółowość, czas reakcji, brak smużenia, geometria itp.

Podłączenie dobrego DVD (w moim przypadku Denon 2900 - na wejściu RGB - daje wyborne rezultaty na dobrze nagranych płytach DVD.

Pozdrawiam

Dolomitus

il Dottore

zakładajac że to co piszesz ma sens należaloby się zaopatrywac w sprzęt RTV jedynie w Biedronkach ,MM i w Lidlu.Przecież Vestel też stosuje kineskopy LG-Philipsa a Vesteli w supermarketach jest tego mnogo.A tak w ogóle to w swoim CD jaki masz laser?Bo jak KSS213 to kup sobie jakiegoś Clatronica-bo cóż poza tym laserem może być ciekawszego w Twoim cd niż w tym Clatronicu.

Pozdrawiam

witam

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

myślałem że nikt już nie zauważa jakości sprzetu.

A wyedukowany klient przez pracowników MM - twierdzi ,że LCD Firmy krzak - tak samo chodzi jak LCD Panasonica czy Loewe - I że tu tylko płacisz za markę.

Podczas ostatnich pokazów w Wa-wie - pokazywaliśmy takim osobom róznicę na włesne /ich/ oczy. Byli mocno zdziewieni. Ale przecież w Media Markt - mówili ,że ten Hyundai jest najlepszy.

Zadziwiające jest ,że to twierdzenie zostaje powielane przez znakomitych fachowcow.

Przecież - mały fiat - nie moze być porównywany do Mercedesa - z calym szacunkiem do malucha /choć ma koła i też jeżdzi /

troche danych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jak już było o tańszych :-)

Ukryta Zawartość

Dzisiaj jadę do Jeleniej gory pooglądać TV's w EuroRTVAGD i Neonecie. Prawdopodobnie moje dzisijesze spostrzeżenia będą miały kluczowy wpływ na kupno telewizora. Pojechałbym do MM we Wrocku , ale mam aż 140 km do przejechania , więc odpada. Zdam Wam relację z "oględzin" telewizorow. Pozdrowionka.

W Jeleniej wszystko praktycznie wymiecione, a i ceny nienajlepsze - polecam Ci sklep w Galerii Karkonoskiej przy ul. 1 Maja (mają dość dobre warunki, a i ponegocjować można, przy Podwalu w Neonecie tylko Philips 9520 i Panasonic właściwie, ale ceny zaporowe), w Avansie przy Wolności nie ma praktycznie nic, no chyba, że w tym nowym sklepie otwartym tydzień temu w Tesco. Powodzenia.

PS. Aha sieć sklepów Mars jest skończona.

zapłaciłem 5500 zł ponad rok temu, ale teraz o ile wiem jedna kolumna kosztuje ok. 1000 zł. Ja jestem bardzo zadowolony (bo mimo, że klocki KD poszły znacznie w dół i nadeszły nowe modele to uwzględniając zestaw Bowersa nadal jestem mocno do przodu). Nie zgadzam się też z wieloma opiniami krytykującymi tandem Yamaha & B&W. To wszystko kwestia preferencji - tak uważam. W każdym razie umnie się sprawdza.

Co do opcji obniżenia cen JVC 32P40 - są zerowe, tak się dowiedziałem, zresztą ostatnie egzemplarze już zostały. Najgorsze jest to, że po gruntownym sondażu sklepów wynika jasno, że z CRT zostaną wyłącznie słabiutkie modele lub kiepskich producentów, a wszystko przestawia się wyłacznie na plazmy i LCD.

No właśnie - zdecydowanie nie rozumiem chęci calkowitego usunięcia z rynku CRT. Przecież ani Plazmy ani LCD nie dorównują lapszym modelom CRT. Zauważ , że w różnych sklepach ze słabą anteną Plasmy i Lcd są zawsze puszczane na DVD. Na ich antenie słaby obraz mają CRT. A gdyby podłączyć tyo pod Pla bądź LCd wynik jest bulwersujący. Obraz jest fatalny - sam widziałem na Vierze Panasa za 13k.

wyjcie jest właciwie jedno: albo szarpnšć "rzutem na tamę" (do czego się przymierzam) ostatnie egzemplarze porzšdnych CRT albo niestety uzbroić się w cierpliwoć i poczekać przynajmniej do jesieni 2006, kiedy to chwalone LCD o przekštnej 26"-32" będš dostępne w cenie ok. 3000 zł.

Z tego co się orientuję , to trzeba będzie poczekać dłużej niż do jesieni 06. Jeśli DOBRE modele mają kosztować 3k. to jeszcze ok 3 lata pozostaje nam czekać. Ale ja i tak jestem zdecydowany na kupno CRT.

A najgorsze jest to , że nie ma TV np. za 2800-2900zł. Patrząc na allegro: mamy Telewizory za 2200 , a następna granica to 3400. I co tu wybrać , skoro rozbieżności są tak duże ?

Simonello, JVC 32X5 jest na kineskopach LG/Philips mimo, że składany w Anglii, co do cen możesz kupić Philipsa 32PR9520 za 2899 zł (ja się nad nim ciągle zastanawiam, bo fajny, ale martwią mnie opinie o zawodności Philipsa)

No tak , ale będąc wczoraj w Jeleniej nie podobał mi się jego obraz. Wg mnie najlepiej odbierał jakikolwiek model Thomsona - swieta korekcja obrazu ze słabej anteny. Natomiast PW9520 obraz miał po prostu "z cieniem". Wiec przy kupnie tv będę jednak skłaniał się ku Thomsonowi.

Aha - w Tesco nie ma Avansu tlyko RTVmixAGD.

tak wiem, ale nie pamiętałem nazwy tego sklepu. Twoja wypowied skłania mnie do tego, że aby nie dopłacać bezsensownych 800 zł, chyba skłonię się ku zamówieniu 32X5 z Domaru, mimo, że na kineskopie LG/Philips i w dodatku nigdzie nie widziałem go na żywo. Aha wczoraj byłem w MM i dorwałem obie wersje kolorystyczne Loewe Aventosa 3981 - obraz jak dla mnie bomba, ale ponieważ w MM kosztuje 4999 zł, a w sieci można go kupić za 3600 to w sumie też nieokazyjna, ale atrakcyjna propozycja.

Gdzie nie zapytam, to w ogóle ciężko trafić JVC, ale widziałem z pół roku temu 32X4 i podobał mi się, ale podobno lepszy (no i kineskop oryginalny miał), do kupienia są też teraz Panasoniki 32PX20 z ładnym obrazem, ale to wszystko egzemplarze, które już swoje "wygrały" na ekspozycjach i w sklepach, więc cena 3499 zł nie jest wcale adekwatna, tym bardziej, że za 3599 zł można mieć 32PX30

Jeśli róznica pomiędzy PX30 a na PX20 to 100-300 zł to nie ma sensu kupować 20 (IMHO). Różnica w jakości obrazu jest duża + HDTV ready :) (Ktoś wie jaki tryb to przyjmuje? 1080i?)

Mi osobiście obraz JVC32X5 się dużo mniej podobał niz Panasonica, ale oglądałem go tylko przez kilkanaście mnut w MM (Wrocław Bielany). Ale za te pieniądze 2200 to wg mnie można brać. Tym bardziej, że oferta dobrych CRT strasznie zmalała ostatnio. W MM w Galerii Dominikańskiej juz prawie same plazmy.

Porusze jeszcze raz temat Slimów Samsunga - a konkretnie jego nowego modelu ( 32" WS-32z316V) dostępnego już w Polsce za 2499,- Czy widział ktoś jego obraz ? I czy geometria wciąż pozostawia wiele do życzenia ? Gdyby tak Loewe 3781 był w obudowie od Samasia to nawet bym się nie zastanawiał - a tak to to brzydalem jest i tyle :(

Np. masz zarys postaci a tuż za nią jakby "kontur"

Jakoś tak:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jedno jest dla mnie pewne. Jeżeli się mylę, to niech mnie kto poprawi. Po co inwestować w technologię (i tak na wymarciu) czyli kineskopy w cenie 3000 i wyżej skoro można mieć tego JVC X5 za kwotę 2200? Jedyne co mnie martwi to włanie ten kineskop prod. LG/Philips. I tu się pojawia wahanie. W czym lepszy jest kineskop LG/Philips w produkcie JVC od tego samego kineskopu w produktach LG i Philipsa?

rozumiem, ale pytanie brzmi, czy telewizory LG, a Philipsy przede wszystkim, które jak wiadomo nie grzeszą bezawaryjnością to "zasługa" nie tyle kineskopu, ile innych podzespołów i czy ma to ewentualnie wpływ na awaryjność telewizorów JVC?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.