Skocz do zawartości
IGNORED

Kolumny do SET na 300B

MS

Rekomendowane odpowiedzi

Sporo szperalem na forum i większość poleca do wzmacniaczy SET na 300B kolumny AN. Jakie jeszcze kolumny tworzą udaną parę z 300B?

Sprawdzalem kilka kolumn Triangle, Phonar, VA ale ciągle brakowalo mi życia w muzyce i jeszcze wiecej przestrzeni (oderwania dźwieku od kolumn)

W sumie kolumny przerobione przez kolegę znanego na forum trzymają sie w porownaniach do innych konstrukcji bardzo dzielnie i nic poki co mnie nie powalilo. W "o mnie" więcej informacji.

Pokój 19m2, glówniw bossa nova, jazz, muzyka akustyczna i trchę nowych brzmień, fascynacja perkusją i instrumentami perkusyjnymi. Budżet kolo 5 tys. Bylbym wdzieczny za sugestie lub skierowanie do odpowiedniego wątka.

https://www.audiostereo.pl/topic/21570-kolumny-do-set-na-300b/

Trzeba zweryfikować twój wzmak ,bo z tego co widzę jest bardzo słabiutki i bardzo rzadko zdarza się żeby na lampie 300B mieć tylko 6watt ,8-9watt to minimum?Przyczyną może być źle wysterowana 300B lub czółość wejsciowa wzmaka.Miałem wiele wzmcniaczy na 300B i z tymi kolumnami co wymieniłeś grały i wysterowywały je bez problemu.Przyczyny należy szukać gdzie indziej.

Na AS ciekawie SunAudio grał z Coincident Audio Tech.Triumph Sign ( "najstarszy second -hand w kraju" ).

Triangle też powinny grać nie wiem czemu masz brak życia( oczywiście nie volante bo te są za duże, ale zays czy celiusy jak najbardziej ). Może brak Ci preampu ? ( sam uzywam pasywki do 300b, ale wiem, że Sun audio czasem mają problemy z wysterowaniem - może tu jest Twój problem ? ). Jeśli chcesz dać czadu to alteki( np. 14lub Valencie ), ale klasyki to już raczej na nich nieposłuchasz. ( swoją drogą najlepszy bas z 300b )

Oczywiście goodmansy np axiom 301 no i cała masa szerokopasmowych, ale to już trzeba być amatorem ..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.