Skocz do zawartości
IGNORED

Koda AV702/AV710 + suby

fecisko

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Ostro przymierzam sie do zakupu glosnikow do KD (glownie, czasem tez

poslucham stereo, wiec warto zeby nie byly tylko do jednego). Wybor padl na 2 zestawy Kody:

AV702 + sub SW1000 oraz AV 710+ sub Sw100b. Przetrzasnalem juz forum i jest wiele opinii na ten temat, ale dokladnych informacji odpowiadajacych mojemu problemowi nie znalazlem... Pytania do uzytkownikow

podobnych zestawow sa nastepujace: Wszystko to zamirzam na razie upchnac w

pokoju 13m2 i podpiac do yamahy 657. Mam jednak obawy, ze w pierwszym

przypadku nie opanuje suba sw1000, ktory ponoc troche sie "rozlazi" i moze

niezle buczec/dudnic, a w drugim przypadku kolumny frontowe AV710 maja bass-reflex

z tylu - jako ze nie moge ich odsunac od sciany na wiecej niz 40-50 cm boje

sie ze w tym wypadku nie opanuje basu z frontow. Macie moze jakies

doswiadczenia dot sw1000 i mozliwosci jego ustawienia lub tylnich bass-reflexow? W jakich mniej wiecej

odleglosciach od tylniej sciany powinno to stac, zebym nie wypelnil pokoju

lomotem i cieszyl sie z wydania ciezko zarobionych pieniazkow? Moze ktos z Was ma dokladnie takie zestawy - opiszcie jak sobie z nimi radzicie w podobnych gabarytowo pokojach. Oczywiscie najlatwiejszym rozwiazaniem byloby polaczyc sw100b z AV702 ale jest to niestety niemozliwe, z uwagi na niedopasowanie kolorystyczne, ktore byloby nie do przyjecia dla plci przeciwnej :)

Pomozcie, prosze.

Pozdrawiam,

Fecisko

https://www.audiostereo.pl/topic/21754-koda-av702av710-suby/

Mam od roku 702 podłączone do Yamahy 2400. Wiem, że zestaw jest "dziwny", ale to długa historia.

Przed zakupem przesłuchałem kilka zestawów Kody. Wybór padł na 702 ze względu na lekko rozjaśnione brzmienie. W chwili obecnej kolumny grają w pomieszczeniu 16m2. Suba nie kupowałem ponieważ:

1. W zestawie z 702 kosztował tyle co oddzielnie.

2. Po kilku dniach słuchania okazało się, że jest niepotrzebny.

Jeśli chodzi o ustawienie w pomieszczeniu, to 702 reagują na odległość od ścian bocznych. W przypadku,gdy odległość jest niewielka powstaje bardzo nieprzyjemne dudnienie. Natomiast odległość od ściany tylnej ma mniejszy wpływ.

Teraz jestem w trakcie tunningu. Za kilka dnie napiszę o efektach na forum.

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.