Skocz do zawartości
IGNORED

Do Admina i nie tylko

MPB

Rekomendowane odpowiedzi

Drogi Lukarze czy nie myslałeś o modyfikacji (powiększeniu) załaczników graficznych. 50 kB 700x700 px to naprawdę mizeria. Owszem można umieścić obrazek na serwerze FTP i podać link, ale po pewnym czasie obrazki znikają i w forum zostają dziury. Net jest coraz szybszy, pamięci coraz większe, a 50 kB jak było tak jest.

Art Audio Argento (paralel SET na lampach 300B XLS ) szuka nowego właściciela.

https://www.audiostereo.pl/topic/21758-do-admina-i-nie-tylko/

Wystarczy. Trzeba umiec z tego korzystać co jest - obrazek odpowiednio przekonwertować i przyciąc to co zbędne. Forum i tak sie nie wczytuje błyskawicznie mimo że np. ja mam 256/128 kbps. Często wręcz transfer stoi i ledwo rozwija parę kbps. Mozna zwiększyć dopuszczalny rozmiar pica nieco np. do 800x700 pix ale obrazka a nie pliku bo spowoduje to za duże zamulenie. I tak bez tego jest pełno zbędnych obrazków.

• 4 miesiące później...
  • Redaktorzy

Albo ja nie potrafię liczyć, albo forum zaczyna się sypać. Próbowałem wrzucić wpis na bocznicę i oto co pojawiło się przed mymi oczami:

"Nie możesz pisać w tym temacie.

Wszystkich Twoich wpisów jest 2793 (z tego 2105 w zakładkach AUDIO i 688 na BOCZNICY).

Aby mieć możliwość wpisywania się na BOCZNICY musisz mieć przynajmniej 2x więcej wpisów na temat AUDIO niż na BOCZNICY."

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Tak te 50kb jest strasznie męczące. Nie wiem po co wogóle jest te 700*700 bo przy tej rozdzielczości skompresować zdjecie ponizej 50kb to wychodzi już straszna kasza. Ja przynajmniej się zawsze męczę a mam przyzwoity aparat (Canon G2) i zdjecia obrabiam w Photoshopie. Ostatnio zamieszczając zdjęcia daje 500lub max 600 bo po prostu przy 700 wychodzi straszny syf.

Być może przekracza to możliwości forum i admina więc w takim wypadku trudno, ale te 100kb zamiast 50 zrobiło by kolosalną różnicę. Sądzac po ilości wyskakujacych ciągle reklam i ich wielkości to forum chyba jakoś tam w miarę prosperuje więc moz ejest jakaś szansa. Swoją droga takiej ilości reklam jak tu nie widziałem jeszcze na żadnym forum :)

Jezeli chodzi o szybkość to poza sporadycznymi zastojami u mnie chodzi bardzo szybko, ale mam 1MB łącze.

Smieszne jest tylko to, ze przy kazdym logowaniu dostaję komunikat "strona wygasła" i ponów próbę, daję ok i już jest. Takie mae urozmaicenie :)

Molibden,

forum działa błyskawicznie pod warunkiem zablokowania niektórych skryptów java (aktualnie mam zablokowanych 12 skryptów, przy okazji zblokowane reklamy).

Forum chodzi bardzo szybko - jedna z szybszych stronek w necie które odwiedzam,

(stronach praktycznie samo txt, a zdjecia i tak wczytuja sie osobno do cache).

dudivan, 8 Mar 2006, 14:16

>Jak się robi te blokady ?

Na przykład: Firefox + plugin Adblock + plugin NoScript. Na forum widzę tylko te grafiki, które chcę widzieć: menu i obrazek na górze, bo ładny. :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.