Skocz do zawartości
IGNORED

Audio Research LS16 MKII

mistabron

Rekomendowane odpowiedzi

27 Paź 2005, 10:53

Zylem pod jednym dachem z LS15 3-4 lata. Wiec byla mozliwosc by poznac swoje dobre i zle cechy. Wszelkie techniczne aspekty byly super: elektroniczna regulacja skokowa potencjometrow, S/N, jakosc i tego i owego, bez zastrzezen, ale.....LS15 "utechnicznial" muzyke ktora sluchalem. Nie wiem dlaczego, moze dosc zlozona konstrukcja, moze nowalowe triody ( wymienialem radziecki 6922 na siemensy e88cc na telefunkeny e88cc na tesowskie ecc88 i e88cc oraz RFT ecc88). Byly oczywiscie roznice, ale odcisk dzwiekowy LS15 zawsze byl slyszalny. Brak satysfakcji z ls15 pchna mnie do pasywnych drabinkowych potencjometrow. Bylo lepiej, dzwiek sie otwieral, tony nabieraly barwy, ale pojawialy sie inne mankamenty pasywek. Zaznaczam, ze cechy pre ma sens dyskutowac jedynie w kontekscie calego systemu. W moim sie nie sprawdzil w innym moze byc OK.

Koteczek>jakie potencjometry drabinkowe próbowałeś?Co mógłbyś poecić.Właśnie walczę z tym tematem i na razie dużo dobrego słyszałem o Dact lub TKDe,ale to nie są typowe drabinki rezystorowe.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.