Skocz do zawartości
IGNORED

Na co zmienic obecny sprzet...?

manyzg

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Obecnie moj zestaw sklada sie z wzmacniacza ONKYO A-8820, tunera ONKYO T-403, kolumn JAMO E 350,Przewody OFC2x2,5 do kolumn,a czincze PROLINK.Dzwiek z plyt obecnie daje DVD YAMAHA S-530.Nie jestem audiofilem,ale chcialbym miec dobry dzwiek.Obecnie jest malo wysokich i malo basow,ale se przyzwyczailem.

Ceny zakupu byly chyba dobre: - A8820 - 200 zl, T403 - 125zl, JAMO E350 - 400zl, yamaha nowka z salonu i z pelna gwarancja - 275 zl

Z plyt dzwiek jest do przyjecia,ale z tunera fatalny.Czy tunery ONKYO naprawde tak fatalnie graja czy mam jakis wadliwy model.Dzwiek jest przytlumiony,slaby bas i malo wysokich.Wszystko ma w kolorze srebnym,aby pasowalo do reszty (tv stolik i dvd).Posiadam te zestawienie ok 4 miesiecy i zaczynam myslec nad zmiana.Najwieksze ograniczenie to oczywiscie gotowka,ale mysle o wzmacniaczu ok 500 i tuner ok 200.w pozniejszym czasie o cd.Najlepiej aby wszystko bylo srebne i chociaz wzmacniacz z pilotem.Zastanawialem sie nad wyzszym modelem z loudnes a-8830,ewentualnie 8850 (8820 nie posiada).A pozniejewentualnie jakis tuning maly,tylko co z tunerem.

Co radzicie....?

Z gory dzieki za pomysly.

https://www.audiostereo.pl/topic/22116-na-co-zmienic-obecny-sprzet/

Tuner pewnie powinien iść do tuningu. Nie wiem czy warto kupować "nowy" - raczej nie, to tylko tuner.

Loudness odradzam - to dziadostwo. Pewnie tutaj przydały by się na początek lepsze kolumny.

Loudness nie jest mi do szczescia potrzebny.

Tuning...,ale co w nim zmienic.Sadze ze poprawic zasilanie,filtracje,ale co jeszcze?

Kolumny graja w miare dobrze w porownaniu z poprzednimi tonilami, choc nie jest to sztyt jakosci,.Pewnie w przyszlym roku przyjdzie czas na zmiane.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.