Skocz do zawartości
IGNORED

Mark Levinson (diamond) buffer

veteran

Rekomendowane odpowiedzi

>rogus

Jeśli polutowałeś wszystko według schematu to wszystko powinno być ok.

>foxbat

Nie jestem surogatem darkula ;)

Nie prowadzę też działalnosci komercyjnej DIY także nie wiem czego się doszukujesz w

wpisach Zydelka.

Zorro

No polutowałem :-) Przy lutowaniu każdą część sprawdzałem 4 razy ze schematem. Po uruchomieniu sprawdziłem jeszcze raz i poprawiłem wszystkie luty. Ale to nic nie dało. Jako oddzielny klocek nie chciał chodzić i już. Podłączony bezpośrednio do daca śmiga. Może faktycznie trzeba mieć dobrą rękę :-)

eee no nie mówcie że bikoz też nie ma ręki... przecież to niemożliwe żeby tak wszyscy... Coś musi w tym być ;)

>>Bikoz

a jakiego układu użyłeś w DC Servo? OPA604?

Peter Daniel

Co to za kondy zaraz za diodami, te duże czarne ? Mam też pytanie jaki koszt bufora w takiej wersji jak na zdjęciu i jak duża różnica w dźwięku, w porównaniu do podstawowej ? Nie to, że podstawowa mi się nie podoba, ale skoro można lepiej :-). Poza tym nie lubię myśli typu, a jak bym zmienił ten rezystor na lepszy... ;-)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Czarne kondensatory za diodami to BG N 1000/50 ($60/szt). Rezystory sa po $3/szt.; dodam ze nie probowalem zadnej innej wersji bufora a wiec nie moge sie wypowiedziec czy akurat ten wybor czesci jest najlepszy ;-)

mimo że tego klocuszka nie słyszałem to już na to choruję ;) i Peter co takie zdjęcia jeszcze robi napewno nie specjalnie żeby nie zachęcać ;)))

super to wygląda, te elementy są obiektem pożądania każdego audiofila-diy ;)))

oczywiscie ze zle bo jak by tych kondow nie bylo to by bylo najlepiej co? np. zasilanie z aku!!!

Jak kondy na zasilaczu moga wplywac na dzwiek? no chyab ze pcb jest zle zaprojektowany lub kond zlej jakosci i przydzwiek wchodzi na sygnal. No i brak bocznikujacych do elektrolitow. Panowie zbyt duza wage przywiazuja do kondow. Zwykly slepy test rozwieje wszystkie wasze marzenia o kondach super wplywajacyc na dzwiek. I jeszcze raz powtarzam jesli kondy z zasilacza wplywaja na jakosc dzwieku to uklad jest zly.

>I jeszcze raz powtarzam jesli kondy z zasilacza wplywaja na jakosc dzwieku to uklad jest zly.

Albo przedtem był taki zły, że róznica w kondensatorach była niezauważalna ;-)

Matthew

"jeszcze się nie wygrzały hehe a już BG wsadzasz? ;) kiedy słuchamy???"

Posłuchamy jak się Black Gate wygrzeją :-) Dzisiaj mi nie gra zupełnie, wydaje się, że gorzej od FC, może to nastrój, zmęcznie, a może czas przerzucić się na zbieranie znaczków... ;-)

Jurek1

hehe, dzięki, takich słów otuchy było mi trzeba :-) Wiem, że muszą się wygrzać, mam tylko chwile zwątpienia ;-). Bufor powinien rozwinąć skrzydła za ok miesiąc. Zamówiłem do niego BG STD 1000/50 i BGN 47uf/50, oraz Cadoczki w newralgicznych miejscach :-) Do tego czasu pochodzi na FC niestety, jakoś przeboleję. Poszedłem na kompromis i teraz muszę nadrabiać zaległości poprzez drugie zamówienie :-)

Cieszę się, że Ci te BG N 47 grają, muszę się przyznać, że nawet się na nie przyczaiłem bo Mag coś wspominał, że chciałeś się pozbyć, ale dobrze, że znalazły miejsce w Twoim P 1.7 :-)

Pozdr.

Matthew

Co do odsłuchów, tak na poważnie, to napisz na GG to się umówimy, ja mogę w weekend, sobota od 18.00, Niedziela cały dzień. Pytanie, czy się wyrobisz z sesją ?

Pozdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.