Skocz do zawartości
IGNORED

Cordial polegl...

lete

Rekomendowane odpowiedzi

IvanM,

OK, badzmy szczerzy. O modach CD palnałes gafe i teraz trudno ci sie do tego przyznac . Ale nie martw sie , to drobiazg. Natomiast to ,że masz fure za 200tys PLN czyni cie snobem. A teraz poważnie. Ja uwazam ,ze o sprzecie powinni sie wypowiadac ci , ktorzy go sluchali - czyz to nie cudownie proste ? Tu mi sie przypomina reakcja W.Albeckiego na wypowiedz na forum Akkusa jakiegos ,,teoretyka" na temat przetworników Accuton. Twierdzil ze rezonanse , znieksztalcenia , mierzone parametry TS niezgodne z producenckimi itp. Wtedy Albecki właczył sie do dyskusji i skwitował ja jednym zdaniem >

Co do ,,zabiegach jakie robi Swoboda audio i o aktywnych interkonektach BV Audio lub In Akustik " to pytanie jest proste - czy ty tego słuchałeś dłużej niz 15 minut u kolegi ? Jeśli nie , to patrz na zacytowana wypowiedz Albeckiego. I O TO CHODZIŁO AUTOROWI TEGO WATKU. Kupil cos co wielu polecało a co okazało sie słabsze od drutu sieciowego...

...there is no spoon...

jar1,

To nie podchodzi pod ten watek, Słoneczniki VanGogha tez kosztuja kupe forsy ale czy są coś warte jako pokolorowane płótno - to jednostkowe sprawy zboczenców , kolekcjonerów lub sztuka , która do techniki audio ma sie nijak.

...there is no spoon...

"arturp, 1 Lis 2005, 18:30

>IvanM,

>OK, badzmy szczerzy. O modach CD palnałes gafe i teraz trudno ci sie do tego przyznac . Ale nie

>martw sie , to drobiazg. Natomiast to ,że masz fure za 200tys PLN czyni cie snobem."

Twoja sczerosc jest mi serdecznie obojetna, poniewaz ciagle niemasz pojecia o czym mowie a co wiecej o tym, co mowisz. Co o twojich wypowiedziach myszle ja - napisalem ci sczerze juz wczesniej i nic na tym niezmienia fakt, ze stac mnie na lepsze auta i sprzet jak masz ty. Snobizm nie jest tematem tego watku - choc czytajac twoje wypowiedzi rozumiem, dla czego audiofile tak czesto o snobizm sa posadzani.

arturp, 1 Lis 2005, 16:51

>przyznaje ,ze chcialem cie sprowokowac do twardszej wypowiedzi i dales sie zrobic jak dziecko<

W którym miejscu się dałem sprowokować??? Napisałeś takie głupoty że chyba każdy widzi tę niezborność myślenia. Nie zglanowałem cię dlatego że się udzielasz w dziale DIY. Zakładam więc że ten brak logiki w wypowiedzi miałeś tylko z powodu słabszego dnia :)))

>Nie podales rzadnego przykladu na poparcie swojej teorii. Przykro mi ale to bezwartościowa paplanina . Ja nie zejde do twojego poziomu.<

Jakiej Teorii??? Facet - widzisz żebym wysuwał jakąkolwiek teorię? To raczej Ty tworzysz teorie, a właściwie teoryjki (i jesteś aż zachwycony ich pięknem ;) Masz chyba jakąś obsesję na temat wykrywania u mnie nerwowości, bo ja jestem wyjątkowo spokojny w tym wątku. Na razie nerwową paplaninę widać w Twoich wpisach.

Zawaliłeś tekstem o tym jak to sądziłeś że najlepszy jest DNM Reson bo nie stać cię było na droższy, a teraz doznałeś olśnienia - bo kupiłeś droższy i to cię przekonało, że te jeszcze droższe od niego (których już nie kupiłeś) to MUSZĄ jeszcze lepiej grać (LOL). To prawie jak teksty sponsorowane z kolorowych gazetek audio :)))

>Qubric - skad sie biora tacy ludzie jak ty,<

Wiesz przeważnie się rodzą, jak wszyscy normalni ludzie... No ale może Ty się wykłułeś z jaja. Sądząc po tym do czego służy ci głowa to nawet bardzo prawdopodobne :)))

Poważniej, przed każdym wpisem wypij szklankę zimnej wody (najlepiej zamiast wpisu). Nie będziesz się może tak podniecał własnymi odkrywczymi spostrzeżeniami.

jaro4444, 1 Lis 2005, 21:15

O pozycjonowaniu oferty kabli już tyle napisaliśmy, że tylko załość zdejmuje kiedy ktoś wyskakuje z takimi wnioskami jak arturp.

Zdobył nieborak troche kasy (raczej nie zarobił sadząc po tym jak pisze i co pisze ;) i juz "sra wyżej niz dupę ma". Nagle odkrywając wartosci związane z pieniadzem.

Widać, że to lumpenproletariusz wzbogacony na jakims spadku lub wygranej w zkładach piłkarskich :)))

Ci którzy mają pieniądze z własnej pracy nie muszą protezować swojej wartości podniecaniem się cenami na metkach.

arturp, 1 Lis 2005, 21:24

Na pewno. Merytorycznie byśmy sie dowiedzieli od ciebie, że drogi kabel gra lepiej niż tani. A jeśli jest absurdalnie drogi to juz gra jak cała filharmonia :)))

Dlatego nawet się cieszę, że jest ci przykro.

IvanM,

skopiowane , co IvanM napisał o sobie:

,,Jestem starym dziadem ze slowacji. Slucham muzyke, zyje z produkcji audio i wideo. Nielubie wypisywac cokolwiek w o mnie, poniewaz wole byc postrzegany przez rozsadne wpisy a nie przez zachwalanie sie."

Nic dodac nic ując!!!

...there is no spoon...

>arturp nieeee no chlopie, ale sie podlozyles, nie moge sie powstrzymac :)

cytat wpisu o mnie arturp:

"test wpisu- aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa aaaaa"

Nic dodac nic ując!!! lol

Qubric,

przez chwile myslałem ze moze to ja jakoś nerwowo pogralem w tym watku ale postanowilem sprawdzic jakie ty wpisy produkujesz w innych tematach. I coż widze - same awantury! Czy tobie nie jest wstyd za to kim jesteś i co robisz? Ja na twoim miejscu przegryzłbym sobie tetnice na szyi i zakończył męki.

...there is no spoon...

arturp, 31 Paź 2005, 15:57

>Kiedys sadzilem , ze DNM reson to dobry kabel bo na taki bylo mnie stac . Dzisiaj wiem ,ze dobry to ten za 250/mb ale podobno sa lepsze tylko mnie juz nie stac na to aby je wypozyczyc do odsluchu...<

To zdanie mogłeś napisać wprost bez tego owijania – ‘kiedyś sądziłem że dobry kabel to ten na który mnie stać. Teraz sadzę że droższy jest lepszy, bo na taki mnie stać, ale już wiem że są jeszcze takie na które mnie nie stać i one na pewno są jeszcze lepsze’ :)

arturp, 1 Lis 2005, 18:30

> Nie słyszeliście - nie wypowiadajcie się<

Skąd wiesz że są lepsze skoro nie słuchałeś??? Nie słyszałeś a się wypowiadasz ! ? :)))

PS. Gdzie w twej wypowiedzi miejsce na doznania? Ani słowa o tym. Jedynie rozpoznanie jakości po cenie. Chyba niebezzasadnie sądzę, że tak naprawdę nie słyszysz żadnych różnic ;) W ogóle niewiele słuchasz... Kolejny trzypłytowy audiofil???

PPS. Ja się czuje swietnie. Popatrzę jak się pogrążasz, a kiedy juz nie bedzie ratunku pomogę przegryźć tętnice tobie :)))

arturp, 1 Lis 2005, 21:45

>Ja na twoim miejscu przegryzłbym sobie tetnice na szyi i zakończył męki.<

LOL LOL LOL - naprawdę chcesz zostać najzabawniejszym faciem tego forum :)))

Na tym polega twój problem - brak logiki...

No spróbuj przegryźć sobie tętnicę szyjną - akrobato. Jeśli ci się uda to masz zapewniony występ u Copperfielda :)))

Qubric,

własnie to jest zabawne w tym stwierdzeniu . Ale ty nie zrozumiałeś. W sumie nie oczekiwałem tego po tobie.

Ktoś slusznie zauważył ,że ostatnio nic w tym watku na temat nie ma , wiec pozdrawiam wszystkich i dziekuję za dobrą rozrywkę.

Dobranoc.

...there is no spoon...

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.