Skocz do zawartości
IGNORED

Eryk S Concept - model KETSU

STEREOSOUND

Rekomendowane odpowiedzi

Hehe. Właśnie się dowiedziałem od mojej dziewczyny (Japonki), co znaczy po KETSU. Wiecie może? :))) Jedno ze znaczeń (swoją drogą przytoczone jako pierwsze) baaaardzo mnie rozbawiło...

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Przepraszam za błąd. Miało być oczywiście: "(...) co znaczy KETSU (...)".

Once a CD or download is converted to FLAC, the only way you can achieve the superior sound of WAV files is to go back to the original CD or source for a new rip or WAV download. - "The Absolute Sound" - Charles Zeilig, Ph.D., and Jay Clawson

Wlasnie chyba wiem ,ale nigdy nie odważylem się tego powiedzieć. Myslałem, że może to ja coś przekręcam, no bo kto nazwałby głośniki słowem na cztery litery które zaczyna sie na D i kończy na A ?! :)

oooops ;)

tworzenie znaków towarowych to stąpanie po polu minowym (wiem, bo się kiedyś zajmowałem tymi znaczkami sporo)

"ketsu czyli doskonałość" :))

pytanie do japonistów - a jakie są te inne znaczenia?

BTW doskonała d**a to doskonałość par excellence :)

czyli w sumie by się zgadzało ;)

nie mają nasze firmy szczęścia do obcych słówek w swoim marketingu - Ancient Audio poszukuje od lat ostrokrzewowego Graala - "holly grail" - jak Koziołek Pacanowa :)) LOL - a teraz Pan Eryk wciska nam "d**pę"??

dobrze chociaż, że doprawdy niezłą - mi w każdym razie się podoba :)

przy okazji - do wszystkich firm działających na forum - chętnie udzielę w każdym przypadku nieodpłatnych konsultacji w zakresie budowania wizerunku firmy - dla dobra naszej polskiej społeczności audiofilskiej - żeby się z nas nie śmiali - w Belgii czy w Tokio czy gdzie bądź

pozdr.

graaf

no niestety zgadza się

nie tylko d**a ale i wersji wulgarnej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ketsu-no-ana! - ty d**ku!

Anata no ketsu wa kusa da oyobi ore wa shibakariki - Your ass is grass, and I'm the lawnmower (coś w rodzaju naszego "skopię Ci d**ę i bratków nasadzę)

itp.

wygląda na to, że Ketsu może stać się w Polsce kultowym produktem, ale Japonia chyba raczej stracona ;)

Ukryta Zawartość

No i wydalo sie - tajemnicze glosniczki szerokowasmowe to na 99% Visaton FR 8.

Co do niskotonowcow, to pojerzewam 2 przetworniki, ale nie majac pewnosci co do modelu nie chce sie na ten temat wypowiadac.

• 3 tygodnie później...
  • Redaktorzy

śledztwa ciąg dalszy ;)

Prosze dokładnie przyjżeć się pierwszej skrzynce po prawej powiedzieć co wam przypomina?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.