Skocz do zawartości
IGNORED

Van den Hul The Wind MKII - podróbka?

luk2305

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś się zetknął z ww. kabelkiem w izolacji koloru szarego? Z tego co kojarzę to MKII produkowany jest chyba tylko w izolacji koloru beżowego, a pierwsza wersja Winda była tylko czarna. Nie jestem jednak pewien czy mam do czynienia z podróbką, czy też jednak oryginałem.

Z góry dzięki za info. Pozdrawiam

Wind jakiego ja kojarze zawsze mial kolor kawy z mlekiem z duzej ilosci mleka nawet z lekka tendencja w kierunku pomaranczowego.. ale Hull potrafii zmieniac kolor koszulek... najprosciej bedzie jak zadzwonisz do Jasika ;)

P

Ni to szary ni to stalowo niebieski to on jest, ale raczej powinien być jak kawa z mlekiem ;) na www producenta też tak jest. Kupiłem go kiedyś po okazyjnej cenie, bez konfekcji i z bardzo mocno startymi napisami na izolacji - ledwo widać w kilku miejscach co to za kabel - ma napisa VdH The Wind MKII Hybrid. Nie używam go i chciałbym się go pozbyć, ale nie chciałbym potencjalnego nabywcy nawet niechcący oszukać. Dlatego drążę tą kwestię dopiero teraz.

Co prawda jak sięgam swoją pamięcia Wind zawsze był w kolorze takim jak pisze osiek, ale pamiętam, że ktoś chyba nawet na tym forum pisał cos o takim nieco innym kolorze koszulki w Windzie - trochę mnie to zdziwiło, ale może były i takie wypusty. Luk - napisz jak wyglada w srodku - też ma plecionke trzech grubości postrebrzanych drucików ? (grubsze idą środkiem cieńsze na zewnątrz)

Na moje oko to tak ma właśnie. Miałem kiedyś wpięte w bi-wiringu równocześnie oryginalny Wind (MKI niejako) i tego własnie MKII, o którym mowa. MKI poszedł po kilku próbach na bas, a MKII na soprany, ponieważ generalnie tak mi się wydawało, że lepiej słychać. Różnica była na granicy autosugestii, co również świadczyłoby o tym, że to jednak oryginał, ale w jakiejś dzinej, może limitowanej (de luxe mam nadzieję ;-)) serii.

• 2 lata później...

pemark mam inną opinie na temat chińskich podróbek ,mianowicie :większość firm zleca produkcje skośnookim - nie wiem czy w tym przypadku akurat tak było ale przypuśćmy ,że tak .Firma kończy produkcje danej serii (modelu) ,a żółty produkuje ją jeszcze przez pół roku i sprzedaje gdzie popadnie.Więc czy wtedy to jest podróbka ?

Sam handluje z żółtym już parę lat ,znam ich różne myki ...hehe.Opisany powyżej to tylko przykład i wcale nie wyssany z palca .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.