Skocz do zawartości
IGNORED

Jeśli nie 2hand to co?

bojaco

Rekomendowane odpowiedzi

Zapewne wielu stoi przed podobnym dylematem. Ceny nowego sprzętu odstraszaja, zreszta nie mam dobrego mniemania o jego jakości, te starze są jakies takie..., no sam nie wiem, lepsze?

Chodzi o wzmak, to czego szukam to przedział ok, 1,5 - 2 kz bo tyle się cenicie :) Za tę cenę, o czym pisało już kilku kolegów, mozna mieć lampkę. Jest to jednak stosunkowo nowy dla mnie temat i konieczność wymiany lamp, specyficzne warunki pracy jeszcze mnie trzymają na dystans.

To może hybryda? Ogłasza się u nas oferujący chińską Operę Consonance ale jakoś mało o niej tu słychać.

Wreszcie, czy porywać się na dual mono? Z technicznego punktu widzenia warto zapewne i pewno coś by się za pieniądze znalazło. Tutaj muszę nadmienić że gustuję w szerokim spectrum metalu, od rocka bluesa, jazzu do klasyki, metal odpada i hip hop :)

Czyli potrzebne mi jest cos uniwersalnego. Najlepiej by przesłuchc wczesniej ale nie mam mozliwości telepać się po kraju na odsłuchy...

A więc konkludując, jak wydać pieniądze i nie wtopić?

https://www.audiostereo.pl/topic/22382-je%C5%9Bli-nie-2hand-to-co/

Witam. Najtaniej sprzet mozesz kupic w chinach...Kontaktowalem sie kiedys z gosciem ktory sprzedaje na brytyjskim e-bay-u . Ma on setki pozytywnych opini ... Podal mi przykladowe ceny np Jolidy ( patrz ponzej)

Jak widac sa one rewelacyjne!Za cd tej firmy w sklepie w Polsce musisz zaplacic ok 6500zl! A tu masz za 1800...

Koszt przesylki to ok 600 zl (3 tygodnie ) lub ok 900( 4-5dni)Tu masz kontakt probuj:[email protected]

Kontak w jezyku angielskim

Przykladowe ceny:

JD100H USD453

JD707A USD453

JD302B N/A

JD502S USD688 (newest model with KT88 tubes and remote control)

masz tu jeszcze link tego sklepu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Az tak dobrze to nie ma! Oprocz ceny podstawowej i kosztow przesylki trzeba tez liczyc sie z VAT-em, clem i kosztami manipulacyjnymi na granicy. I tak wychodzi to taniej, anizeli w sklepie, ale nie ma az takiego 'przebica'. Poszukaj, byly dlugasne watki o tym, co i jak - w szczegolach.

No jasne ze clem trzeba sie liczyc!

Ale wysylalem do goscia maila pare razy , aby podal mi pelne koszta ...

Napisal ze jezeli chodzi o clo to moga zadeklarowac ok 100$ kosztow ..

Takze clo wyjdzie ok 19$

Obawiam sie, ze celnicy to az tak glupi nie sa :-) Jesli podawana wartosc jest podejrzanie niska, to moga zlecic wycene rzeczoznawcy i jesli wartosc towaru okaze sie inna od deklarowanej, to do rachunku doloza jeszcze jego honorarium. Pamietaj, ze sprzedajacy zawsze pisze Ci to, co chcialbys uslyszec, ale to nie on bedzie placil! Jeszcze raz polecam lekture starych watkow. Realny koszt takiego sprzetu, to jakies 60-70% ceny sklepowej w Polsce. Warto, ale z drugiej strony co z np. gwarancją?

Wlasnie napisalem do goscia maila ....

Pyalem o JD100H - pon jestem zaiteresowany

Polecilem mu wyslac kompletne koszty ..zob co odpisze

Opublikuje to na forum na pewno

Jedno mnie tylko zastanawia kook ,

Czemu klienci sa tak usatysfakcjonowani ???

Czytalem posty na jakims forum brytyjskim odnosnie tego goscia , nikt nie zaplacil powyzej 200funtow kosztow

a jako ze cena w GBP wynosi np owego cd 300Funtow - to nadal dobra cena ..

W kazdym razie poczekamy zobaczymy!

Pozdr

>Napisal ze jezeli chodzi o clo to moga zadeklarowac ok 100$ kosztow ..

>Takze clo wyjdzie ok 19$

Ale to nie do Polski (UE), tu sa inne stawki celne.

Problem jest gdzie indziej. Jesli nadawca zadeklaruje wartosc $100 i przesylka zaginie lub ulegnie uszkodzeniu, to dostaniesz $100 odszkodowania. Zaden spedytor nie ubezpieczy przesylki na sume wyzsza niz zadeklarowana wartosc.

Zgodnie z obietnica zalaczam dzis otrzymany list od sklepu z Hong Kongu:

Hi Jan,

For the total of JD100H to Poland, it'll be USD463

plus shipping, which is either USD239 via DHL Express

(1-3 days) or USD133 via Air parcel (1-3 weeks).

Payment terms via bank transfer.

Alternatively, we suggest you to also consider JD100S

which is marginally more expensive, at USD527, and

shipping will be USD266 via DHL or USD156 via air

parcel.

Yes we can certainly lower the declare value to lower

your impact on duties.

Please feel free to contact us at anytime if you have

any question or comment. Thank you!

Best regards,

A jezeli chodzi o C.E.C-a:

Hi Jan,

Sorry about the late reply as your e-mail is blocked

somehow by our e-mail system.

Yes we remember you. In regards to CEC 51Z MkII, we

can get it for USD1077 plus shipping, which will be

USD283 via DHL Express (1-3 days).

You have a very nice system, Copland and Audax!

Again, for value and quality, we do recommend Jolida

Music Van. And again, for sound tuning, you can use

the tubes to adjust on the CD player and make it more

similar to your style. But if you do really like belt

driven CD, then you left with narrower choices. :>

Please feel free to contact us at anytime if you have

any question or comment. Thank you!

Best regards,

---------------------------------

Jak widac Koszta np. JD100H wynosilyby ok 702$!!!(ok 2400zl)

nie mwiac juz o wyzszym modelu JD100S ktory kosztowalby 793$!!!- Jak ktos znajdzie taniej to prosze..

Ja chyba zamowie i przetre szlaki...

A tak wyglada JD100s -jakby ktos nie kojarzyl..

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

warto sledzic te aukcje Horneta - bedziecie przynajmniej wiedziec jakie sa ceny street price u nas :) Jolida to dystrybucja AudioKlan, wiec marza 100% najmarniej....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Przy zamowieniu z anewdigital musisz sie liczyc z koniecznoscia zaplaty cla i podatku VAT. O podaniu ceny USD 100 raczej trzeba zapomniec - zaden celnik sie raczej nie nabierze, ze sciagasz cos co wazy kilkanascie kilogramow przesylka lotnicza i koszt DDO Warsaw jest USD 100:-)))). Z kosztow warto jeszcze uwzglednic koszty przelewu zagranicznego, biorac pod uwage kurs wymiany oraz oplaty za oba banki - Twoj i odbiorcy.

Cena oczywiscie dalej bedzie bardzo atrakcyjna.

W anewdigital nie kupisz niestety wersji amerykanskiej Jolidy - 100H, 502B - tylko wersje chinskie 100S, 502S.

Wersje amerykanskie nie sa sprzedawane z Chin - a jezeli ktos mimo wszystko reklamuje sie z ich sprzedaza to jest to na pewno podroba.

100S oraz 502S to bardzo dobre urzadzenia w swojej cenie.

Jezeli chcesz CECa to po prostu zglos sie do mnie - bedzie na pewno taniej niz z anewdigital i odbior na miejscu.

>bechler

>Jak widac Koszta np. JD100H wynosilyby ok 702$!!!(ok 2400zl)

>nie mwiac juz o wyzszym modelu JD100S ktory kosztowalby 793$!!!- Jak ktos znajdzie taniej to

>prosze..

Ja znajdę taniej :-)

Mój adres w 'o mnie'

Jerzyk 23 >

Wlasnie wyslalem ci maila, poniewarz przeczytalem pare postow na temn temat...

nie bylo mnie tu chwile

No wlasnie interesuja mnie pelne koszta tego co sciagne ...

Jak mozesz to odp ..

Nie wiem czy rzeczywiscie warto

Gosc podal te kwoty ,ze niby juz z clem i vat-em

Ajezeli chodzi o C.e.c - to zalezaloby od ceny ..

Ten list pisalem jeszcze pod wplywem eufori kilkudniowej , jakie doznalem odsuchujac tego cec-a

Teraz stwierdzam ze nie dal bym za niego 5.500zl - mam mozliwosc kupic go w takiej cenie ...nowego

Jakie ceny z clem i vatem??? Przeciez anewdigital wysyla ex Hong Kong i nie sa w stanie nic zagwarantowac jesli chodzi o clo i vat poza wpisaniem do dokumentow przewozowych takiej ceny jaka sobie zazyczysz???

Moje wyliczenie powyzej jest chyba dosc dokladne. Reszta na priva.

Juz odpisalem Ci na priva.

Jezeli ktos oferuje tutaj te same urzadzenia co AnewDigital - hornet? - to raczej nie warto szarpac sie samemu. Oczywiscie nie znam cen tutaj, ale komfort kupna na miejscu, zamiast wysylania pieniedzy w ciemno jest zasadniczy. Zwlaszcza jesli cena jest rozsadna w stosunku do wlasnego importu.

Pozdr

Strona Horneta,ceny inne niż w HK,ale i tak w miarę atrakcyjne:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Tak sobie czytam o tym cle i vacie i jeśli mogę wtrącić jesteśmy w uni ,jest co takiego jak swobodny przepływ towarów i jeśli facet wyśle Ci kurierem ,wewnątrz Uni ,przesłkę to nawet nie musi żadnych papierów dołączać (mogą być w środku)i nikt nie wnika w jakieś cła,..są tylko skany tak zwane Security Scaned czy w środku nie ma jakiejś bombki,a potem jest serwis Door to door...i koniec.(pracuję w firmie kurierskiej)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.