Skocz do zawartości
IGNORED

Interconnecty Audioquest'a

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

aha,zeby jeszcze Ci rzeczowo doradzic to moze jakis XLO Reference:) w koncu ceny mnie podałes:)a tak poza tym to przeciesz lubisz to studyjne brzmienie itd:) czy moze po mojej opini o pma1560 zmieniłęs zdanie co do swoich preferencji;)

Diamondback - miedz

Diamond - srebro

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

discomaniak71

Właśnie słucham sobie mojego nowego lapowca:-))

Oczywiście sprawdziłem z jakim IC gra lepiej no i okazało się że AQ Diamondback kolejny raz powędrował do szuflady.

Jeśli podobają Ci się te kable to mam właśnie na zbyciu IC o dł. 0,75m.

Discomaniac-> znalazłem u siebie (nawet) polutowanego Corala na wtykach Reala. Mogę go odstąpić po kolezeńsku. W niedzielę będę na A.S. Gdyby coś to daj znać a zabiorę z sobą. Metr kosztował 150zł (jak mnie pamięć nie myli) + wtyki. Robota gratis:):)

:):) ciemne one nie są, lecz słychać na nich mniej niż na... i dlatego są opinie o ściemnianiu:):):)

One maja wycofaną górę a podbitą wyższą srednicę. Jednak zawsze trzeba je sprawdzić. W niektórych zestawieniach PASUJĄ!

Broda-> bo w moim odczuciu słychać na nich mniej nuansów i smaczków na sameeej górze niż na srebrnych wariatach.Są dynamiczne i dodają drive i zycie do klocków w jakiejś tam... cenie. A co inaczej odbierałeś?

AQ- nie schodzi tak nisko, potem ma trochę podbity średni basik, środek jest O.K., górna srednica znów podbita ipłaściutka górka. Szybki dynamiczny scena ładnie w środeczku i wgłab.

VDH-First- równy w całym paśmie, gra głęboko i nie poraża przejrzystością. Second- gra płycej ale szerzej, szorstki w wyższych rejestrach, Ultimate- typowy first któremu dodano góry, przez co dużo stracił:):)

Audiodruty- czyli seria lux A.Q- tu dopiero zaczynaja grać mniej szorstko z otwartą górą.

Broda to dla Ciebie:):)

Słuchałem Diamonbacka na trzech róźnych systemach /tranzystor, lampa, CDP/ i prędkości oraz dynamiki doszukać się w nim nie mogłem. Natomiast ogólne spłaszczenie dzwięku występowało we wszystkich przypadkach w całym paśmie akustycznym a najbardziej na jego skrajach. Świetnie to słychać na "Ragas and Sagas" J.Garbarka , gdzie ten kabelek potrafi zatracić całą magię płyty zapisaną w brzmieniu bębenków i instrumentów wszchodnich.

Zydelek - Na początku to bardzo Ci dziękuję za wyczerpującą odpowiedz :)

Jest tylko małe ale , ja pytałem czy piszesz na temat odsłuchów kabli AQ , czy VdH (ponieważ znam klang :) jednych i drugich ) jedynie nie wiedziałem które z nich opisujesz wczesniej w swoich wypowiedziach :)

• 2 tygodnie później...
Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Czas zeby cos napisac: na razie chyba zrezygnuje z zakupu Corala - zamienilem sie z houkiem Tara Labs Prism 800i na Audionova Phobos i musze przyznac ze dzwiek mnie zaskoczyl. W kazdym aspekcie jest taki jakbym sobie zyczyl. Poniewaz najlepiej slychac to na HD 600 utwierdzilem sie w przekonaniu ze musze zrobic upgrade kolumn. Zgodnie z rada Adama (McGyvera) siegne pewnie po wysokotowke Morela MDT 32. Jak juz zrobie ow upgrade na pewno podziele sie wrazeniami z odsluchow. Pozdrawiam.

PS Macie jakies doswiadczenia z wyzszymi modelami kabli Audionova?

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

elfan apetyt rosnie w miare jedzenia: XLO zagralo niezle ale nie mialo tej stereofonii co Audionova (w moim systemie) mialo tez ciut inny charakter dziweku i na moje ucho Audionova (w moim systemie) jest jeszcze lepsza - moje kolumny graja niezle a o upgrade myslalem juz dawno pare lat temu zrobilem je na zamowienie i wiem ze mozna jeszcze w nich cos poprawic - to chce wlasnie zrobic

tak ze potrzeba zmiany wysokotonowki zrodzila sie juz dawno - nie po zalozeniu Audionova Phobos - jak juz mowilem chce posluchac a moze kupic wyzsze modele kabelkow Audionova

pozdrawiam

Wyżej było parę pytań o AQ Coral - owszem, Coral nie jest już dostępny, ale... ten sam kabel sprzedawany jest aktualnie jako Diamondback. Materiał przewodników (miedź PSC) i konstrukcja (trzy druty plus czwarty bez izolacji) są identyczne. Patrz

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - Diamondbacka obejrzeć można "normalnie", info o Coralu kryje się pod linkiem "cable archive" w dolnym rogu.

Uwaga: nie należy mylić _aktualnej_ wersji Diamondbacka z poprzednią, ta druga ma prostszą konstrukcję (jeden przewodnik mniej). Osoby wypowiadające się na temat tego kabla powinny właściwie zaznaczać, o której generacji piszą... Interkonekty AQ identyfikować można np. po wtykach - wcześniejsze były proste, obecne mają "talię".

Audioquest nie lutuje końcówek kabli do wtyków, tylko robi jakieś cuda z bardzo dużym prądem - w efekcie połączenie wykonane jest bezpośrednio, bez użycia materiału obcego (np. lutowia). Być może warto więc nieco dopłacić i kupić wersję oryginalną, zamiast DIY z "lutami wykonanymi cyną najwyższej jakości"? ;)

BTW, Corala mam, ale o brzmieniu się nie wypowiem. Powód jest prosty - coraz bliżej mi do określenia się "kablosceptykiem"...

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.