Skocz do zawartości
IGNORED

Wrażenia po Audio Show 2005

Zydelek

Rekomendowane odpowiedzi

Dwa ładne zdjęcia kolegi.

Ładny dzwiek i ładna Pani.Mało tego było.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

post-7608-100000707 1170278793_thumb.JPG

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

Pani tutaj,....

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Grundig High Fidelity

ygrek dzięki Twojej fotce przypomniały mi się jeszcze dwie prezentacje - Monitor Audio Silver coś tam ... - grały nieźle i Eposy m22 - też dobry dźwięk choć jak za 5400 to troszkę drogi.

Monitory Klasyka kosztowały 3500 z podstawkami (cena promocyjna, podobno do końca roku).

Co do Usher S520 - podczas mojego odsłuchu grały na 100% bez suba. Sprawiały wrażenie głośników uniwersalnych. Chociaż materiał muzyczny był jednorodny, więc trudno obiektywnie to stwierdzić. Byłbym nieszczery, gdybym powiedział, że pierwsze wrażenie nie było pozytywne. Było, ale nic więcej.

Jeszcze jedno pytanko do forumowiczów. Bardzo się starałem, żeby znaleźć głośńiki Harbeth. Albo mi na wzrok padło, albo w folderze wystąpiło jakieś przekłamanie. No dystrybutor mógł jeszcze olać sprawę.

jaro4444=> fakt Monitor Audio Silver RS8 z Arcamem, zagrały nieźle, ale mogło by byc lepiej gdyby dystrybutor troszeczke pomyślał i podłączył stojące z boku, mniejsze RS6

na niektórych dzwięki działały błogo. Zdaje się ze tego samego Pana widziałem też na wygodnym fotelu kolo Ancient Audio w tej samej pozycji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pani sympatyczna, ale tylko z twarzy. Wolabym ten zestaw powyzej z ogromnym subwoferem (z tego co pamietam, jak wchodzil w swoje zakresy to podloga drzala, zazwyczaj byly to bardzo krotkie momenty).

Elberoth, 8 Lis 2005, 12:11

>News z ostatniej chwili ... na Audio Show będą wzmacniacze NuForce.

Właśnie czy ktos takowe zauwazył?Bo jakos w Waszych wpisach nie odnotowałem ich obecności.

najlepiej gral zestaw BAT (marzenie)wg nas.oj linn byl przy tym malutki.w sobieskim:sound art,rls,aa,usher,sundial i gamut -kolejnosc bez znaczenia.gamut to bylo to ,co sie chcialo od monitorow.oprocz ceny;)reszta raczej rozczarowala.i piwa nie mozna sie bylo napic;)

Witam !

Biorąc pod uwagę obserwacje z poprzednich AS, nie należało się spodziewać rewelacji brzmieniowych w pokojach demonstracyjnych hotelu Sobieski. Paru zestawów jednak posłuchałem z przyjemnością. Zaliczam do nich Kustagon/Audio Academy Enkeladus ( makrodynamika i zwartość brzmienia ), Wadia/Baltlab/Sundial ( barwa i miękkość ), Ancient Audio Lektor/Marton Opusculum/Sound Line Pretorian ( czystość i detaliczność ), dCS/Viola?/Usher ( dokładność i przestrzenność ). W sumie było też na co popatrzeć, np. ciekawe wzornictwo Baltlab III, CD Sound Art, Pre Sonus Oliva, Monrio, Harpia, Resolution Audio, NAD Master, Vifa Home Theatre.

A że gorąco, czasem tłoczno i inne takie...

Za rok będzie lepiej :-)

Mi tam najbardziej podobała się prezentacja Velum. Starszy siwy gościu nawijał jakiemuś audiofilowi jak to ludzie z Lukara to kompletne tępaki nie znające się za grosz na muzyce i jej wiernej reprodukcji. Już chciałem zgodnie z wcześniejszym planem zaproponować mu żeby uderzył do NASA i okablował teleskop Hubble'a, co napewno poskutkowałoby szybszym rozwojem astrofizyki ale jednak szkoda mi było czasu.

To co mnie prawie powaliło w ich pokoju to kolumny - chyba na jakichś podróbkach Dynaudio w rodzaju Max Fidelity - ale najlepsze było wykończenie skrzynek - w stylu "pani Wiesia maluje płot czarną olejną", do tego nie było wyfrezowań na gwizdki.

A tak na poważnie - jak dla mnie całkiem fajnie zagrały kolumny Harpia na węglowych Usherach i Seasach 27TBFC/G.

WLMy grały fajnie, ale nie tak żeby od razu lecieć do sklepu. Mnie osobiście najbardziej zafrapowały zestawy Harpia, gdzie zestaw za około 3000 zł napędzany nie specjalnie wywaloną w kosmos elektroniką grał genialną przestrzenią i bardzo spójnie i całkiem dynamicznie. Ktoś może miał bliższy (w sensie: w normalnych warunkach) kontakt ze sprzętem tej firmy ? Ktoś to oficjalnie sprzedaje w Warszawie ?

A najbardziej zadowolony jestem z płyt, które kupiłem :)

A mi się podobało :)

Dużo było sprzętu i wszystkiego nie pamiętam, ale to co mi utkwiło w pamięci:

AudioAcadamy (te takie największe :), Bardzo fajnie grał Baltlab z Impetusami, WML ten z tym wielkim subem (nic nie buczało :O), Klasyk i SoundArt z VA. (Patriota ze mnie - większośc produktów z Polski :))

Wystawe odwiedziłem w okolicach 17 więc podobno godziny szczytu już minęły. Niestety w niektórych pokojach smró... hmm.. brzydki zapach był nie do zniesienia...

Nie podobał mi się niestety repertuar... W wielu salach puszczano (jak to nazwałem) afrykański folklor. Ani to ładne ani przyjemne... Także wydaje mi się że rozsądnie było by puszczać kawałki które mogą wyeksponować zalety sprzętu. więc dlaczego na WML puszczano jakieś cichutkie melodyjki zamiast jakichś dynamicznych kawałków.

W okolicach 19 w Bristolu połowa sal była pozamykanych, w ćwiartce nic nie grało, a w reszcie grało słabo (przynajmniej mi się nie podobało).

Dwa lata temu najbardziej podobał mi się BAT + Legacy, tym razem też tak było. Potężny dźwięk, dynamika bez ograniczeń...Chciałbym posłuchać tych wzmacniaczy z innymi kolumnami, czuję, że może byc jeszcze lepiej. Oprócz tego fajnie grały: WLM, Sound Art + VA, S&L, Audionet + Zoller, AA + Kustagon. Esa zagrała dużo lepiej niż rok temu.

Rozczarowania - Linn, "duże" Gamuty (od kolegów słyszałem później, że monitory zagrały b. dobrze).

Największy ubaw sprawiła mi Sonus Oliva. Na forum było ostatnio tak dużo pozytywnych recenzji, że postanowiłem posłuchać tych cudownych kabli i preampu. Do ich pokoju trafiłem około godziny 14. Cisza, wszystko wyłączone. Dwóch panów biegało po pokoju próbując włączyć prąd - po kilku minutach udało się. OK, prąd jest, trzeba połączyć urządzenia kablami. Jeden z panów pochyla się (chyba nad odtwarzaczem), patrzy, i mówi - "Nie ma cyfrówki. Stefan, nie mów, że zapomniałeś zabrać kabla?". Drugi pan tylko wzruszył ramionami. Wyszedłem, i zajrzałem ponownie po około 50 minutach, po odwiedzeniu pozostałych pokojów na tym piętrze - dalej cisza.

Najsympatyczniejsze wydarzenie "okołoaudioszołowe" to jak zwykle wieczorne spotkanie przy piwie, z którego właśnie wróciłem:)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.