Skocz do zawartości
IGNORED

Integra Shanling STP-80 do AP Virgo3?

Turbuh

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Czy którykolwiek z szanownych forumowiczów miał okazję słuchać/widzieć powyższy wzmak? Osobiście słuchałem monobloków SP-80C w "Najstarszym second-hand'zie w Polsce" :) na Wilczej w połączeniu SCD-T200C.

Jak na tak fatalne warunki odsłuchu, sprzęt zimny jak lód - just ON ... :( zabrzmiało rewelacyjnie.

Tę opinie podzielał mój doświadczony kolega. (Monobloki bardzo ładnie pociągnęły nawet System of a Down - Mezmerize ...):)

Monobloki cacy - ale funkcjonalność be .... (sterowanie głośnością z CD).

Istnieje kilka wpisów o T200C - żaden z nich nie dotyczy integry.

Dla leniuszków (wpis o Mnie), gram na hybrydowych ShengYa (CD+wzmak), Virgo 3 (upgrade z Tempo New), okablowanie IC - QED Silver Spiral, głośnikowe - wypożyczony Xindak FS-1 (jest QED Genesis - ale z Virgo3 za ostro góra), sieciówki Neel N7ES Gold, listwa - plastik Lestar - (będzie kondycjoner NEEL N7-2300 w wersji lampowej).

Pomieszczenie salon - 35m2, panele akustyczne - ćwierćwałki w rogach "kącika RTV" :) - (największa domowa awantura).

Muzyka - jazz, rock, hard core, opera, klasyka. Budżet ca. 15 kzł na CD+wzmak.

A może wcale nie Shanling? Oczekuję konstruktywnej krytyki/uwag ....

Słuchałem do tej pory m.in. Cary Audio (SLI-80 + CD 303), AudioAero, Cairna, Pliniusa, MF A5, Primare 30, Korsuna V6, Jungsona ....

Pozdrawiam

Turbuh

https://www.audiostereo.pl/topic/22534-integra-shanling-stp-80-do-ap-virgo3/

Jeżeli mogę dorzucić swoje trzy grosze to próbowałem w/w monobloki z AP Tempo 3i. Pierwsze co trzeba zrobić to pogonić te lampy mocy, które tam grają. Włóż np. Svetlane i posłuchaj. Ja tak zrobiłem - duża zmiana na korzyść.Można powiedzieć że zupełnie inny dźwięk.

Nie wiem czemu wkładają tam taką cieniznę. Do kolumn AP trzeba starannie dobrać sprzęt bo inaczej będą cienko grały. Kable sieciowe 7 Neela, hmm wg mnie dopiero N14ES gold coś pokazuje ;) ale to tak na marginesie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.