Skocz do zawartości
IGNORED

Tuner Sony ST-S 700 ES - wasza opinia

Gość discomaniac71

Rekomendowane odpowiedzi

700 to raczej biedny tuner. Kilkadziesiąt eu na rynku wtórnym, za jakie się kręci, pokazuje najlepiej jak czas jego brzmienie zweryfikował. Za 400 zł mozna kupić lepszy tuner (choć brzydszy)

730 jest ok. i ją można przeciwstawiac onkyo rafaella (choć z nim pewnie przegra), ale to juz pod 400eu

Z linii z "piątką" da się słuchać 555

>700 to raczej biedny tuner. Kilkadziesiąt eu na rynku wtórnym, za jakie się kręci, pokazuje najlepiej jak czas jego >brzmienie zweryfikował. Za 400 zł mozna kupić lepszy tuner (choć brzydszy)

>stefanb -chodzi ci o ST-S700ES? Dlaczego uważasz ze jest cienki? Faktycznie leciwa maszyna ale moze wystarczy powymieniac w nim kondy ktore mogą byc suche i bedzie extra. Sony ES w tamtych latach robiło naprawde porządnie swoje klocki, nowsze odpowiedniki (2xxes, 3xxes) były często na gorszej jakości podzespołach

>700 to raczej biedny tuner. Kilkadziesiąt eu na rynku wtórnym, za jakie się kręci, pokazuje

>najlepiej jak czas jego brzmienie zweryfikował. Za 400 zł mozna kupić lepszy tuner (choć brzydszy)

mchm, teraz ceny 700es to około 300 pln, moim zdaniem uważam, że stosunek jakości do ceny jest rewelacyjny, za 730 trzeba zapłacić ponad dwa razy więcej... nie wiem czy poprawa jakości dzięku jest tego warta, na pewno jest ładniejszy...:)

pzdr.

kravietz7

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Walery czy Ty zawsze musisz byc zlosliwy? Ja tam sie nie przejmuje co kto mysli o 700 ES. Jak na razie wiekszosc wypowiadajacych sie stanowia ci ktorzy go nie slyszeli. I ok. Gra sobie u mnie i jest jedynym stalym elementem systemu. Mam go juz ponad rok. Poprzedni mialem 6 lat. Nie zmieniam raczej tunerow. Swoja gra az sie prosi zeby go zostawic. I tak ma byc.

• 1 rok później...
  • 3 lata później...

Tunerów miałem naście i póki co na ST-S700ES się zatrzymałem.

Co do czułości są lepsze ale co do dźwięku...hmmm poprzednie które miałem zdecydowanie robili księgowi a ten gra jak by przy jego tworzeniu pracowali muzycy. Ma miękkość, ciepło, rozdzielczość, muzykalność i co mnie najbardziej zdziwiło scenę dźwiękowa co przy tunerach jest raczej rzadkością. Polecam ten tuner bo o ile sprawny naprawdę da dużo radości z słuchania muzyki :)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.