Skocz do zawartości
IGNORED

technics sl-1300 - czy dobry na początek

psg

Rekomendowane odpowiedzi

Jak w temacie, nigdy nie miałem gramofonu, a mam okazję kupić taki model, oczywiście używany, sprawny, z jakąś wkładką shure (modelu nie pamiętam, zdaje się że 2m, ale mogę się mylić; w wyszukiwarce nic nie znalazłem na temat tego gramofonu, więc proszę o jakieś opinie, pozdrawiam

masz kiepska wyszukiwarke. nie wierze ze po wpisaniu w google sl-1300 nic nie ma. ba, nawet wiem ze jest i to sporo. ale do rzeczy, jestem wielkim fanem gramofonow technicsa, a model sl-1300 jest jednym z bardziej udanych. to prawdziwa klasyka i "zlote" czasy tej firmy. polecam ci go z calego serca. obawiam sie tez ze jestem jednym z nieliczych tutaj co poleca ci ten sprzet. reszta tutejszych bywalcow lubuje sie sprzetach w ktorych trzeba przekladac "paluchem" pasek, zeby zmienic predkosc obrotowa talerza :))

to jak wybor miedzy nissanem skyline, a jaguarem e type.

a tu link dla ciebie :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Dzięki; pisząc, że nic nie znalazłem na temat tego gramofonu miałem na myśli wyszukiwarkę forumową:); koleś chce za niego 300 zł, jest w bardzo dobrym stanie, nie wiem tylko co z wkładką i w jaki sposób wymienić na lepszy kabelek do wzmaka; ten, który jest, jest zainstalowany na stałe i lichej jakości; da się coś z tym zrobić?

kurcze.. sam bym kupil za taka kase. bierz w ciemno. z reszta sobie pokombinujesz pozniej. kabelka orginalnego nie lekcewasz. moze jest podniszczony z wygladu, ale jezeli jest orginalny to jest ok. zreszta to nie problem wymienic. co do wkladki to wybor jest ogromy, to inny temat. bardziej bym sie skupil na headshellu. czyli tym koszyczku w ktorym jest wkladka. orginalnie powinien byc na jedna srubke i mozesz miec klopot. trzeba by kupic nowy technicsa (taki od wspolczenych mk2) z mocowaniem na dwie srubki i mozesz mocowac spokojnie dowolna wkladke. na allegro kupilem taki headshell za 65 zl. nowy w dj shopie kosztuje 100zl z hakiem. oczywiscie to wszysko cie bedzie interesowac jezeli sie okaze, ze wkadka ktora juz tam jest nie spelnia twoich oczekiwan. jak to sprawdzic? tu sam musisz byc sedzia. w razie czego, jesli bedziesz zmienial wkladke i kupisz nowy headshell i bedziesz sie za wkladka rozgladal to osobnik o nicku "conri" z tego forum, sprzedaje wkladke, ktora pasowala by idealnie to twojego gramofonu, jako ze jest "zdjelano by technics".

reasumujac, bierz bracie w ciemno, a potem pokombinujesz dalej.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.