Skocz do zawartości
IGNORED

China-HighEnd-HiFi.com

MariuszJ

Rekomendowane odpowiedzi

No coz, ze strony www.China-HighEnd-HiFi.com zlew, zero kontaktu.

Jitter, jak Ty z nimi korespondujesz, golebiami?

Co do zastrzezen Jerzyka - trudno sie oczywiscie nie zgodzic. Jednakowoz odsluch w warunkach domowych - dla mnie jedyny miarodajny jest zwykle i tak niemozliwy - udalo mi sie do tej pory jedynie z Jolida z drugiej reki, Daredem od polskiego dystrybutora, licze ze uda mi sie rowniez za chwile z Amplifonem. Dlatego strategia kupienia po okazyjnej cenie czegos, co ma wystarczajaca estyme zbudowana np. przez audiogazetki lub jest zbudowane tak, ze wzrokowo modyfikuje aparat sluchowy audiofila (nie uznajacego przeciez slepych testow jako srodka ewaluacyjnego) ma dodatkowa zalete - sprzet odsprzeda sie na polskim rynku wtornym bez wielkiej straty. A jak Ty proponujesz ocenic czy cos jest ok - co, ma mi to Jozwa powiedziec? Przykro mi, niepodatnym jamci.

• Redaktorzy

jitter - nieladnie sluchac u kogos, a potem kupowac gdzie indziej. Raz tak zrobilem (poniekad przymuszony okolicznosciami) i do dzis mam tzw. abschmack.

Wysłałem maila jednocześnie na [email protected] i [email protected].

Następnego dnia miałem odpowiedź od niejakiego Leung Liling'a. Ale wczoraj napisałem jeszcze jednego i do tej pory brak odpowiedzi... Może brak mocy przerobowych ?

jozwa,

przecież ja nigdzie nie pisałem że nawet przez myśl mi coś takiego przeszlo :D.

Tylko wskazałem na możliwość odsłuchu (oczywiscie przy zakupie za wyższą cene) ale to jest rozsądna alternatywa.

Przyznam się że nie słuchałem tych głośników. Na razie jestem na etapie zbierania informacji o nich, przeczytałem też masę opinii i testów w sieci - wszystkie były co najmniej dobre.

O, wlasnie odpisal i mnie. No coz, towar mozna prawdopodobnie samodzielnie odebrac z Niemiec. "Cash on delivery is not possible. We only work with full payment in advance.". Wysle jeszcze list z propozycja "full cash transfer in German warehouse", jak przypuszczam - nie spotka sie ze zrozumieniem.

choć na poręczyciela się nie zgłoszę, to chyba nie bałbym się oszustwa - oni działają w ten sposób, kupowało wiele wiele osób i nigdy nie słyszałem, żeby nie dosłali zamówionego towaru - wolałbym dostać do domu niż jechać do niemiec specjalnie po to;

warto dodać, że jak się nie spodoba, to można sprzedać - popatrz po ogłoszeniach ile osób sprzedaj, bo handluje tym lub właśnie nie przypadło do gustu

WItam, czy mowimy o tym handlarzu?? --->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Z tego co tu czytam to poza 1190 euronami nie dochodza do tego rzadne dodatkowe oplaty, przynajmniej na terenie niemiec, wiec eventualnie trzeba by dorzucic moze jakies 50 za przesylke do Polski. Clo, Vat i inne utopijne oplaty odpadaja.

Ukryta Zawartość

w Polsce chińszczyznę sprzedają też

gościu na allegro

Ukryta Zawartość

gościu na allegro

Ukryta Zawartość

i polpak

Ukryta Zawartość

fakt że cena nie ta i oferta skromna, ale pewniacy

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

nookie736->

Cena na korsuna 8i się nawet całkiem zgadza. Ten amp kosztuje w Chinach poniżej PLN 3.0k przy sprzedaży z magazynu w Niemczech za cenę EUR 1,200 czyli PLN 4.8k wszystko się zgadza. Ok 1.8k na transport, cło i podatek VAT. Przy transporcie większej partii drogą morską transport nie wyjdzie drogo, więc jest gdzie zarobić.

Pytanie tylko kto chciałby nabyć tego wzmaka za PLN 4.8k??? O wartości przy odsprzedaży na rynku wtórnym to chyba nawet nie warto wspominać :-) Powodzenia!

Natomiast wpisy powyżej z pomysłami, że dobrze wygląda i jest tanie więc można kupować w ciemno - przepraszam, ale jakoś do mnie to nie trafia. I wcale nie jest to kwestia tego jaki kto ma budżet na sprzęt. Szczerze mówiąc im niższy budżet tym bardziej warto odsłuchać przed zakupem, zamiast liczyć, że będzie ok.

A że taniej chińszczyzny nie ma na rynku wtórnym? Może prawda jest dość prozaiczna: kupujących taki sprzęt z Chin przez Internet można policzyć na palcach jednej ręki?

Poza tym nie oszukujmy się - Chińczycy też nie są szaleni, więc nie oczekujmy cudownie grającego sprzętu za USD 300, 400 czy 500. Większość tych urządzeń trzyma przeciętny poziom budżetowy i naprawdę nic poza tym.

A że część klocków markowych jest mocno zawyżona cenowo? Cóż jeśli klienci kupują to chyba nie warto się przejmować tylko trzymać ceny.

Z mojego doświadczenia ceny internetowe ex Chiny warto pomnożyć przez 1.8 do 2 razy i wtedy mamy cenę za jaką klocek będzie cieszył uszy i oczy w naszym domu. Jak komuś uda się taniej to tylko dobrze.

Jerzyk:

>Pytanie tylko kto chciałby nabyć tego wzmaka za PLN 4.8k??? O wartości przy odsprzedaży na rynku

>wtórnym to chyba nawet nie warto wspominać :-) Powodzenia!

>Natomiast wpisy powyżej z pomysłami, że dobrze wygląda i jest tanie więc można kupować w ciemno -

>przepraszam, ale jakoś do mnie to nie trafia. I wcale nie jest to kwestia tego jaki kto ma budżet na

>sprzęt. Szczerze mówiąc im niższy budżet tym bardziej warto odsłuchać przed zakupem, zamiast liczyć,

>że będzie ok.

>Z mojego doświadczenia ceny internetowe ex Chiny warto pomnożyć przez 1.8 do 2 razy i wtedy mamy

>cenę za jaką klocek będzie cieszył uszy i oczy w naszym domu. Jak komuś uda się taniej to tylko

>dobrze.

Sumujac to co powiedziales, sprawy przecietnego budzetowo audiofila maja sie marnie. Nie pozostaje mu bowiem nic innego niz zakup u oficjalnego dystrybutora. Sprzet sprowadzany innymi kanalami zawsze bedzie obciazony mniejszym lub wiekszym ryzykiem, a cale Twoje rozumowanie opiera sie na tym ze tego ryzyka zawsze niedoszacowujemy. Przyznam, ze Twoje poglady budza szacunek (chocby ze wzgledu na nasze niedawne negocjacje :), ale coz bysmy mieli z zycia bez odrobiny ryzyka?

Przypomnialem sobie Twoj niedawny wpis (cytuje z pamieci) "Dareda nie biore pod uwage nawet teoretycznie. Ma [tu] zla slawe, jezeli chodzi o dzwiek i awaryjnosc". Widzisz, ja jestem jednak z tych co o takich sprawach wola przekonac sie osobiscie. I zostalem mile zaskoczony. Tu nie mam na to szansy, ale...

...ale jestem rowniez z tych, ktorych od Dareda odstrecza brak zbudowanego glownie na mitach popytu na rynku wtornym, dlatego wole w ciemno i z ryzykiem kupic (tanio) Cayina czy Jolide. W momencie gdybym mial kupic od dystrybutora w tej samej (duzej jak na mnie) cenie, powiedzmy, dobrze grajace kolumny X lub slabiej (dla mnie) grajace Y ale z mitologia i murem zaprzysieglych wyznawcow, myslalbym o Y. Gdybym jednak mial je kupic za pol ceny (albo na rynku wtornym) wybralbym X, uwzgledniajac wszystkie czynniki ryzyka.

Troche chyba pogmatwalem sprawe, nie jestem dzis w formie... sam juz nie wiem co wlasciwie chcialem powiedziec, przepraszam ale naciskam "Dodaj wpis" i biore sie do roboty.

Tak, wszystkie inne narody poza Chinczykami sprzedaja przeciez high end za 300 dolcow....Chcialbym zobaczyc jakikolwiek klocek ze Stanow albo Niemiec ktory w tej kategorii cenowej zagra przynajmniej na podobnym poziomie. Mowie tu o rzeczach nowych. Tyle kosztuje plastikowy AMPLITUNER AV Panasonica w Media Markcie. Nie oszukujmy sie, jak ktos dysponuje takim budrzetem, nie powinien sie wogole nastawiac na to ze dostanie tzw. HIGH END. Panowie za taka kase to mozna dobry kabel kupic, albo stolik pod koncowke. Jak ktos sie decyduje na zakupy na takich stronach to chyba sobie wlasnie zdaje z tego sprawe i dlatego je odwiedza. NIe chce tu wystepowac jako propagator chinszczyzny, ale uwazam ze stosunek jakosci do ceny jest jaknajbardziej OK....kwestia gustu....

MariuszJ->

Jedyne dwie rzeczy, które chciałem moimi wpisami zaznaczyć to:

1. trudno mi zrozumieć kupowanie w ciemno niezależnie od poziomu cenowego. urządzenia audio z definicji są stworzone do tego żeby przede wszystkim dobrze grały

2. podniecanie się bardzo niskimi cenami w chinach nie bardzo ma sens, bo te ceny z dostawą do Europy są atrakcyjne, ale wcale nie niskie

Czy kupować u dystrybutora czy tez nie to juz nie do mnie należy decyzja. Okazuje się, że są dystrybutorzy (np. AudioFast jeśli chodzi o Ushery) gdzie ceny są więcej niż sensowne i podobne do Dalekiego Wschodu + transport i opłaty celno podatkowe. Prywatny import też nie jest zły - tak długo jeśli jest to przemyślany zakup.

• Redaktorzy

Za te pare tysiecy kupuje sie to, czego polscy wytworcy nie moga zaoferowac nawet za parenascie: perfekcyjnie wykonane obudowy i czesci mechaniczne obrabiane na CNC. U nas tego typu urzadzen jest malo i dysponuja nimi niemal wylacznie byle panstwowe firmy, ktorym bardzie sie oplaca dac zaporowa cene, aby tylko potencjalny klient sie zmyl, niz ruszyc tylek, odkurzyc instrukcje obslugi, i cos zrobic za pieniadze. Sam jeden Tonsil moglby swoim parkiem maszynowym obskoczyc cala polska produkcje hi-endowa, tylko chyba ma to w dupie. Ja w kazdym razie nie widzialem ogloszen Tonsilu, ze oferuja numeryczna obrobke elementow. A takimi cholernymi maszynami mozna nawet pluton do bomby atomowej skrawac. Coz, trzeba jeszcze chciec sie podniesc z kanapy. Sadze ze polscy producenci mogliby kupowac te Korsuny po cenie hurtowej, wyrzucac flaki, zabudowywac swoimi pomyslami i sprzedawac trzy razy drozej. Co wy na taki pomysl racjonalizatorski?

Jerzyk, cholera, nie moge przez Ciebie popracowac :-)))

Ad.1 Rzeklbym, ze nie tylko. Ale tych pozostalych motywacji ich posiadania nie da sie pogodzic z pokatnym nabyciem od chinczykow. Staralem sie to wlasnie napisac, niestety, znow mi nie wyszlo.

Ad.2 Oczywiscie, ze tak, tylko atrakcyjne. Przeciez z wielu rzeczy (np. z serwisu) wlasciwie rezygnujesz. Jezeli swiadomie - dlaczego nie?

A sprawa sensownosci cen - oczywiscie. Jezeli znajdzie sie dystrybutor chinszczyzny (taki jak Dareda) z taka kalkulacja cen jak opisujesz, jestem pierwszy do przemyslanych zakupow.

Cos w tym jest co pisze Jozwa.

Jeszcze jedna rzecz mi sie przypomniala: tyczaca sie jedynie co prawda wzmacniaczy lampowych. Maja one tak naprawde jedeny krytyczny komponent, na ktorym mozemy sie przejechac - to trafa glosnikowe, drogie, niekompatybilne, wazne. Reszta? PP typu Jolida 502B a tym bardziej jakis SET jest naprawialny/upgradeowalny od reki przez kowala. Mozna wymienic czesci na "hi-endowe", voila. Jak bedzie gralo gorzej, to to chyba uslyszysz, jak nie to ok.

Z odtwarzaczami jest gorzej, duzo gorzej - ich bym nie ryzykowal.

Natomiast niebagatelna sprawa jest obudowa, design - Cayin, Shanling czy Melody zrobione sa i wygladaja ekstra i dla mnie przynajmniej jest to wazne. Nawet gdybym kiedys mial to wszystko wydlubac i wsadzic tam Gainclona.

• Redaktorzy

jeśli ktoś będzie coś z

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) zamawiał to chętnie się podepnę ;)

Na początek będzie to "drobiażdżek", ale od czegoś trzeba zacząć, a i 43 Ero to nie majątek za listwę zasilającą:

TW-1600F

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) /prod0512111243.htm

post-2651-100000255 1170279610_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

• 1 miesiąc później...

Ja też szukam chętnego, poluję na kabelek Xindak FS-1.

Ukryta Zawartość

Słuchałem, bardzo zacny w tej cenie - All inclusive 165 EUR ... hop hop hop .... :)

Pazdrawliaju

Ukryta Zawartość

Turbuh->

Jak chcesz to ja Ci mogę ten kabel kupić tutaj na Dalekim Wschodzie u legalnego dystrybutora i wysłać pocztą, lub podać jak ktoś będzie jechał do Polski. On tutaj u dystrybutora kosztuje ok. PLN 700 za parę.

Natomiast i tak kable Bartka z forum są o niebo lepsze, a ja nie mam żadnej prowizji od niego:-) za pozytywne opinie.

a propos tematu... a to ktoś słuchał?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

>JM: Duzo racj w tym co piszesz. Znam jednego konstruktora, ktory zleca robienie obudow w takim bylym panstwowym zakladzie i... klocek moglby byc o kilka setek tanszy gdyby nie obrobka cyfrowa aluminium.

• 2 miesiące później...

Zrealizowalem dwa zakupy za pomoca

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - widac je w "O mnie".

1. Mozna sie dogadac. Denerwujaca maniera odpowiadania na jedno pytanie z listu, ktory zawiera ich kilka.

2. Metoda funkcjonowania prosta - pobieraja sprzet od dystrybutora, ustalaja swoje ceny, wysylaja Tobie.

3. Niechcacy sprokurowano mi klopoty na cle.

4. Gwarancja jest fikcja - kazdy musi sobie z tego zdac sprawe. Musimy miec szczescie i powinnismy kupowac docelowo (na dluzej dla siebie). Szybka odsprzedaz ma podobne znamiona do obrotu wtornego DIY.

5. Podnoszona tu oryginalnosc sprzetu jest IMHO bezdyskusyjna. Z tym ze jest to sprzet na rynek chinski, z wszystkimi tego konsekwencjami. Wiecej, uwazam ze informacje o "fakesach" sa celowo rozpuszczane przez oficjalne kanaly dystrybucyjne (radze przesledzic akcje Cattylink vs Aurum Cantus) oraz jednych dystrybutorow w walce konkurencyjnej z innymi. Przoduje w tym Spark Audio, niestety z pobudek niezbyt dobrze swiadczacych o stosunku firmy do klientow (porownajcie ceny Cayina na rynku niemieckim czy dunskim).

Biorac pod uwage powyzsze, nalezy przyznac racje Jerzykowi - ceny sa atrakcyjne, ale nie jest to "real bargain".

Chyba wystarczy mi wrazen, na razie nie bede kontynuowal tej drogi.

Ukryta Zawartość

Sorry,że cię tak męczem pytaniami,ale chciałbym u nich kupić cd cayin cd-t17a.Dlatego mam do ciebie jeszcze kilka pytań;

Co to znaczy że sprzęt jest przygotowany na rynek chiński.Ma gorsze podzespoły np;napęd,przetwornik niż na rynek niemiecki,duński itp.Krótko czy są to takie same egzemplarze jak te kupowane u dystrybutorów niemieckich.

Chcę zakupić cayina poprzez znajomego w niemczech(cayin będzie zamawiany przez niego),więc sprawa cła nie będzie mnie interesować.

Nie rozumiem też twojego stwierdzenia "musimy mieć szczęście i powinniśmy kupować docelowo.

>Co to znaczy że sprzęt jest przygotowany na rynek chiński.Ma gorsze podzespoły np;napęd,przetwornik

>niż na rynek niemiecki,duński itp.

Dostaniesz np. chinskie wtyczki AC. Ale to najmniejszy problem.

Nieprawda jest, ze w srodku bedzie cos innego niz w przypadku Cayina z dunskiego Interceptora. Bedzie to samo. Jezeli jakas firma uprawia strategie sprzedawania czegos innego (gorszego?) na rynku wewnetrznym, robi to jawnie i bez ceregieli. Przyklad: Aurum Cantus. L5 bedziesz mial tylko z Chin, a Chinach nie kupisz za to L3SE. Wmawianie przez Auruma, ze wobec tego L5 sa fake, albo ze L2 sa gorsze niz L2SE na rynek europejski to gole do wlasnej bramki. Strategia Sparka tez jest "swietna" - zmienic podlaczenie jednego wejscia (trzy luty), nazwac TI-88 i sprzedawac Niemcom za grubo ponad 2000 euro. Niezle, nie? Fakesy moze i sa problemem, ale nie w czasach internetu, no, przynajmniej mniejszym problemem.

Natomiast faktem jest, ze kontrola techniczna moze juz lezec po stronie niemieckiego dystrybutora. W kontekscie tego co napisalem o fikcyjnej gwarancji moze to miec znaczenie. Ale czy ma tyle kosztowac? Problem ten kazdy musi rozstrzygnac sam.

>Chcę zakupić cayina poprzez znajomego w niemczech(cayin będzie zamawiany przez niego),więc sprawa

>cła nie będzie mnie interesować.

Nie rozumiem Cie - jak bedziesz kupowac przez znajomego z Niemiec, ktory Ci to sciagnie z Chin to sprawa cla pozostanie tak samo aktualna jak u mnie. Co innego, jezeli po prostu kupisz od Cayin.de.

>Nie rozumiem też twojego stwierdzenia "musimy mieć szczęście i powinniśmy kupować docelowo.

To jest dokladnie ta sama sytuacja, gdybys pojechal sobie do Shenzen i nabyl sobie tam sprzet. Jak Ci sie popsuje to mozesz na wlasny koszt wyslac klocek do Shenzen do naprawy, liczyc na to ze wszystko bedzie ok i moze gosciu odesle Ci go juz za swoje. Nie licz na darmowy transport w obie strony, nie licz specjalnie na bezproblemowe odprawy... summa summarum: kupujesz sprzet nowy, ale bez gwarancji. Pal licho wzmacniacze lampowe, ale z odtwarzaczami to juz troche survival. Jak widac, lubie extreme sports :)

suma sumarum,sądze że ze sprzętu który kupiłeś od nich(jakość)jesteś zadowolony.Chyba sam też zaryzykuję i kupię od nich tego cayina.Pozdrawiam i życzę wielu pięknych chwil podczas odsłuchów.

• 1 miesiąc później...

Nookie lub ktoś inny czy jest mi w stanie po ludzku i prosto coś wyjaśnić proszę o pomoc.

Zamawiam w China-HighEnd-HiFi Dussuna (korsuna) V8i (

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ) Cena podana na stronie wynosi 1150 E. Zamawiam to do mojego szwagra w Niemczech. Przychodzi do niego do domu i czy te 1150 E to całkowite koszta (oczywiście nie liczę kosztów przelewu do Chinoli na konto). Czy przysyłają też sprzęt za pobraniem?

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.